• sansür yanlısı akp'lilerin götünün tutuştuğuna dair bir iddia. bugün saat 14.00'de tüm türkiye'deyiz.
  • bu cumhuriyet mitingleri gibi belli bir grubun yönlendirmesiyle oluşan bir yürüyüş tepki değil, o sebeple fazla düşünmeyi gerektirmeyen iddiadır.
    cumhuriyet mitinglerini kötülemiyorum ben de gidenlerden birisiyim ama sonuç olarak akp ye yaradı, tuncay özkan iyi yada kötü niyetle tam bilmesek de süreci yönetemedi.
    sansüre karşı olacak olan bu yürüyüşte ise durum bambaşka internette söz sahibi olan herşeyin desteği var. bu yürüyüşü zaten akp ye karşı bir yürüyüşmüş gibi göstermemek yerinde olur (yarın taksimde istismar mutlaka olacaktır göreceğiz) çünkü tam seçim sürecinde gerçekten kararı durdurabiliriz. amaç yapılan dengesizliklere tepki sansürlemeye tepki.
  • üzerinde öyle çok da fazla düşünülmemiş gibi duran iddia.
  • valla bizim komşu hatice teyzeye ve düşüncelerine bakarak, halkın büyük kısmının da hatice teyze gibi düşündüğüne kalıbımı basarak söyleyebilirim ki, pek de yersiz olmayan iddiadır.
    çünkü akp bu ülkede hiç bir zaman demokrat olmadığı gibi oy aldığı halk kitlesi de asla ve asla demokrat falan değildir.
    küçük kardeşim hatice teyzeye bir bir anlatmış milletin neden sokaklara döküldüğünü, internet özgürlüğünün ne demek olduğuğunu, vs. vs. ve anında almış cevabını ve boyunun ölçüsünü.hatice teyzenin, millet sevişmesin, edepsiz şeylere bakmasın, öpüşmesin, el ele bile tutuşmasın, sevgili falan olmasın, görücü usulü evlenmekten başka evlenmek olmasın, herkes namuslu, namazında niyazında dini bütün olsun, bakire olmayan kızlar taşlansın gibi dertleri ve fikirleri olduğu sürece ve akp de bu halk kitlesinden destek gördüğü sürece iyisi mi siz unutun özgürlüğü falan kardeşim.
    akp kendine demokrat, bilmem ne falan diyoruz ama, halkın büyük kesimi ya gizli ya da açık olarak akp nin yasakçı zihniyetinden farklı değildir.
    bu nedenle özgürlük eylemi yapan kitle bir milyon kişi olarak da sokağa dökülse, öbür taraftan iki milyon anne baba, bu konuda hükümeti destekleyecek ve eylem yapanlar bir kaç anarşist genç hatta züppe diye nitelendirilecek ve tabii ki de bu yasaklar akp hükümetinin hanesine artı oy olarak yansıyacaktır.
    akp nin ikiyüzlülüğü de burda dır zaten.çıkıp da özgürlükten bilmem neden bahsetmek yerine, "bize oy veren halk böyle istiyor kardeşim" diyememektedirler, ve hala yok anayasa, demokrasi falan martavallar okumaktadırlar.
    öbür taraftan sorun sadece akp taraftarı halk ile de ilgili değildir.kendini aydın demokrat, laik ilerici gören halk kesiminden bile bir baba evlenmemiş kızının bakire olmadığını duymak istemez, duysa küplere biner.keza ben kendi başımdan geçen olayı anlatacak olursam sanırım en gerçekçi örneği vermiş olurum; en yakın erkek arkadaşıma bile evleneceğim kızda bekaret özelliği aramadığımı söylemeye çekinmekteyimdir. tepkilerinin ne olacağını tam olarak kestirememekte, bana karşı oluşacak olumsuz yaklaşımdan, dahası, evlendiğimiz zaman karıma bakış açılarından korkmatayımdır.
  • görüşe katılıyorum... da, ne yapalım? sesimizi hiç çıkarmayalım o zaman, dayatılan her şeye de göz yumalım! bu ve önümüzdeki ay, sayılarını arttıracağımız bu yürüyüşlerle kendimizi daha iyi ifade edeceğimizi düşünüyorum. protestoları doğru biçimde yaparsak, oluşabilecek bu gibi fikirleri en aza indirmiş oluruz.
hesabın var mı? giriş yap