• 15 temmuz 2016 gecesi başlayan ve saatler süren, bir darbenin gerektirdiği neredeyse hiçbir asıl öğeyi karşılamayan, türk ordusu ve türk milleti'nin sembol kurumlarına, türk halkına ve güvenlik kuvvetlerine silahlı saldırılar silsilesi şeklinde başlayıp biten saldırıdır.

    bu hadiselere "darbe girişimi" diyip geçmek, halen bu eksende tartışmaya çalışmak, omurgasız ak-oğlanların çok işine gelebilir ancak kendisine muhalif diyen pek çok sevdiğim arkadaşımın da bu batakta çırpınışını görmek hayli üzücü.

    sonda söyleyeceğimizi başta söyleyelim:

    bu saldırı, türkiye'ye bir nato ve/veya bm müdahalesine zemin hazırlama amaçlı, iç savaş ve ülkede kaos-terör beklentisi ile yapılmıştır.

    saldırının başından beri olan bitenlere, abd ve ab'den saldırılar sırasında gelen ilk yorumlara ve elimizdeki açık kaynak verilere dayanarak söylenebilir ki, asla ülkede yönetimi ele geçirmek, sağcı-solcu-futbolcu herhangi bir rejimin veya hükümetin ülkede kontrolü ele almasını amaçlamamaktadır.

    tayyip erdoğan'ın hayatta tutulmuş olması, her türlü teknik imkan varken hayatının bağışlanmış olması son derece anlamlıdır. havada dolaşan muharebe donanımlı, tanker filo destekli uçaklar, saldırı helikopterleri, tanklar, mevcut hükümetin yegane meşruiyetini ve yegane toplumsal desteğini oluşturan bir şahsı hedef almaktan kaçınmıştır.

    tayyip erdoğan hayatta tutularak, yok edilmesi halinde doğacak boşluğun ulusalcı/kemalist bir halk-ordu hareketi tarafından doldurulma ihtimali göze alınamamıştır. erdoğan hayatta bırakılarak, iradesini kendisine türlü sebeplerle terk etmiş çoğu iyi niyetli, bir bölümü direkt çıkar ilişkisi ile bağlı kitleleri, nato darbecilerinin yanına çekmeye başarabildiği kitlelere karşı kışkırtmak amaçlanmıştır.

    anlaşıldığı kadarı ile, planlarına göre ordu ve millet raksiyonlara bölünecek, büyük şehirlerde hayat felç olacak, insani yardım ihtiyacı ortaya çıkacak, rus sınırındaki en önemli "dost ve müttefik" ülkeye bir nato müdahalesi kaçınılmaz olacaktı. büyük olasılıkla fethullah abd'den büyük gösterilerle atatürk havalimanı'na inecek, akp kurmaylarının rezillikleri türk basını tarafından değil maalesef cia-fetö ekibinin marifetiyle ana akım medya'da tüm ayrıntıları ile yer bulacak, akp kadrosunun önemli kesimi 17/25 aralık ve 7 haziran 2015 seçimleri sonrasında da olduğu gibi biat edecek, tayyip erdoğan cia usulü yerlerde sürüklenerek göz altına alınacaktı.

    ancak yeni dünya'nın think-tank'leri ingiliz ağabeyleri kadar bölgedeki toplum yapısına hakim olmadıkları, özellikle farsları ve türkleri terlikli arap bedevileri ile karıştırma hatasına defalarca düştükleri için, kurdukları planda boğulmuşlar, türk askeri ve ordusunun geleneklerine ve töresine takılmışlardır. halkından, ordusundan hatta dininden, dilinden nefret eden çokuluslu ortadoğu ordularında kolaylıkla işe yarayacak bir plan türk ordusu ve türk halkında tutmamıştır (elbette darbeyi sokağın engellediği saçmalığına sadece gülüp geçiyoruz).
    türk ordusunun üyelerini oluşturan türk halkı hangi ideolojiden olursa olsun varlığına yönelmiş bir dış tehdide karşı tek yürek olmuştur. umarız siyasiler ve hükümet kendi varlıklarını da borçlu oldukları bu müthiş potansiyele saygı duymayı ve türk'e, türk'ün lider töresine müteşekkir olmayı öğrenebilirler.

    velhasıl rusya'yı ve çin'i stratejik olarak sıkıştırmak, ne yapacağını kestiremedikleri bir liderin olası hamleleriyle ruslara pozisyon kazandırmasını engellemek, 2007 itibarı ile başlanan gerçek nato ordusu konseptini tamama erdirmek için 2016 varşova nato zirvesi sonrasında bir şeyler denendi ancak başarılamadı.

    umalım ki, hükümet bundan gerekli dersleri çıkarsın. dostunu düşmanını ayırt edebilsin. tayyip erdoğan, demokrasi sevdalısı görünümlü cia-nato işbirlikçisi siyasetçi-bakan ve milletvekillerinden, barsak lavmancısı ingiliz işbirlikçilerinden, ılımlı hainlerden bu vesile ile kurtulabilsin. hataları için türk milletinden özür dilesin. bilerek bilmeyerek parçası olduğu ihanet şebekelerinin yapılanmasını açıklasın. cehaletine rağmen, tüm hain müsteşar ve danışmanlarının telkinlerinin aksine, yetiştiği türk töresine uymayan hangi kararlar kendisine dayatıldı? hangi nato ve ab/abd isteklerine karşı çıktı? ne istediler de vermedi? onca tavize ve iltimasa rağmen doyuramadığı istekleri neydi? açıklasın...

    aksi takdirde, bir sonraki girişimde kendi atadığı yerli ve milli paşacıkları ve yüzsüz danışmanları tarafından dürtüle dürtüle uyandırılacaktır. türk halkı her şeyin farkında. yollardaki panayır kafanızı karıştırmasın. türk halkı gereken cevabı kurumlarında verdi. gerekirse sokakta da verir. zamanında verdi de... enseyi karartmayın...

    faydalı olabilecek okumalar için bkz;

    http://www.usnews.com/…-in-turkey-amid-coup-reports

    http://upnorth.eu/…ive-forces-in-the-eastern-flank/

    http://aa.com.tr/…cin-en-buyuk-tehdit-rusya-/539509

    http://www.dw.com/…trategy-toward-russia/a-19390634

    http://www.nytimes.com/…s-drift-from-nato.html?_r=0
  • eğer darbeyi nato yapsaydı, darbe gerçekleşirdi. böyle 5 tank 2 uçak vs.. olmazdı.
    (bkz: nato)
  • nato'nun her küresel girişimi son derece başarılı sonuçlandığı; yüce amerikan dışışleri ve istihbaratı, nato karargahı, ortadoğu ve orta asya için tüm çıkarımlarında son derece başarılı olduğu sanrısı, başarısız bir nato müdahalesinin imkansız olduğu gerekçesi ile karşı çıkılabilen tespit.

    elbette, darbeyi halk sokakta önledi!..

    (bkz: şeyh uçmaz mürid uçurur)
  • natonun hic bir kurulus bildirgesinde uye ulkelere mudahale bulunmaz. kurulus bildirgelerinin tamaminda uye ulkelere uye olmayan bir ulke tarafindan saldirilma durumunda mudahale senaryolari ve icerikleri yer alir.

    turkiyenin benzeri olaylari yasayan bir uyesi olmadigi icin bu tur yakistirmalara maruz kalmasi dogal kurumdur.

    ve eger nato soz edildigi gibi bu isin icinde yer alsaydi su an hepimiz hasan mutlucandan serhat turkuleri dinliyor olurduk, cunku kaba kuvvette ve onun uygulanmasinda basarisiz ama istihbari olusum ve organizasyonda son derece etkin bir kurumdur.
  • tuncay mollaveisoğlu'nun da benzer gözlem ve düşüncelerini aktardığı bir teori...

    http://www.yenicaggazetesi.com.tr/…ilar-38978yy.htm
  • sanılanın aksine istihbari faaliyetlerle birlikte tedhiş hareketlerinde de hayli başarılı olabilen, özellikle 1980 oktoberfest münih patlaması, 1981 bolonya patlaması gibi dost ve müttefik ülkeleri de zaman zaman okşayarak yola getirmek konusunda gayet kararlı olan uluslararası bir örgüt hakkında ileri sürülen bir teori...

    (bkz: gladio diye bir şey yoktur ama olabilir de)

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/operation_gladio

    http://www.threemonkeysonline.com/…tegy-of-tension/
hesabın var mı? giriş yap