• 15 temmuz 2016 darbe girişimi sırasında 5 tankı durdurduğunu ve bu sırada çenesinin kırıldığını söyleyen zafer onaran'ın çenesini darbeye müdahele ederken değil, akrabası ile kavga etmesi sonucu kırmasının ortaya çıkması ile öğrenilen rezalet.

    ankara’da sincan 1. ağır ceza mahkemesi’nde görülen dava dosyasına göre, 15 temmuz darbe girişiminin ardından çenesi kırıldığı için hastanede tedavi gören zafer onaran, basına darbe gecesi tankları durdurmak isterken yaralandığını anlattı. onaran’ın açıklamaları, ‘5 tankı durduran kahraman’ diye manşetlere çıktı. eşi aysel onaran aracılığıyla sincan kaymakamlığı’na ‘gazilik’ için başvuran onaran’ın hastane masrafları ödendi, hesabına para yatırıldı.

    olayı medyadan öğrenen akrabası beytullah koca ise karakola giderek “ne kahramanı...16 temmuz’da kavga ettik, çenesini ben kırdım, devleti dolandırıyor” diyerek şikâyetçi oldu. savcılık, onaran çifti hakkında ‘kamu kurumunu dolandırmak’ suçundan dava açtı. onaran, aldığı paraları iade etti. kaymakamlığa, “gazilik haklarımdan vazgeçiyorum” diyerek dilekçe verdi.

    ptt’ye gittik para verdiler
    hâkim karşısına çıkan aysel onaran, “bizzat kaymakamlığa müracaat etmedim. kaymakamlıktan eve kâğıt geldi. eşimle ptt’ye gittik, para verdiler. hakkımızda şikâyette bulunan kişi, paranın yarısını istedi. vermeyince iftira attı” dedi. zafer onaran ise ifadesinde şunları söyledi: “darbe gecesi kızılay’a gittim. tanka çıkmak isterken aniden durunca çenemi tanka çarptım. 16 temmuz sabahı eve geldim, öğlenden sonra ağrı başlayınca hastaneye gittim. çenem kırılmış tedavi için yatırdılar. konuşamıyordum, gazeteciye 5 tankı durdurdum diye beyanda bulunmadım. gazeteci bilgim dışında haber yapmış.”

    onaran, olay günü kızılay’da cep telefonu sinyali tespit edilmediğini anımsatan hâkime de “telefonumu yanıma almayı unutmuşum” yanıtını verdi. onaran’ın avukatı mehtap demirhan savunmasında “elbette kötü niyetli insanlar tarafından maddi beklentiler ile bu konu kullanılmış olabilir, duyumlarımız oluyor. ancak müvekkillerimin böyle bir beklentileri olmamıştır” dedi. demirhan, müvekkilinin beraatini istedi. araştırma yapmadan ödeme yapan kaymakamlığı suçlayan mahkeme, olayın ‘dolandırıcılık’ kapsamına girmediğini belirterek 15 haziran’da çift hakkında beraat kararı verdi.

    kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/…aman-cakmaymis-40497756

    bu vatandaşı sabah gazetesi "5 tankı durduran kahraman" diye haber yapmış.
    o haber: http://www.sabah.com.tr/…/5-tanki-durduran-kahraman
    silinirse caps: https://i.hizliresim.com/pr6a8n.png
  • hayır 5 tankı zaten bir insanın durdurma şansı yok, buna bu çene kırılma olayı olmadan da inanmamıza gerek yok zaten. 5 tank nedir abi, hulk musun? devleti dolandırma işi umarım doğru değildir. devleti dolandıracak kadar onursuz olmak nedir?
  • olayın doğasına uygun bir gelişmedir.

    ben hala "tankları durduran çöp kamyonunun optimus prime çıkması" başlığını bekliyorum.
  • bu ve buna benzer başlıklar ilerleyen zaman diliminde muhakkak çıkmaya devam edecektir:)
  • ulan 5 tankı ıronman gelse durduramaz zaten. yakalanması isabet olmuş canım ülkemde böyle aç köpekler olduktan sonra ne yapsak boş.
  • --- spoiler ---

    "kızılay'a tanklar inmiş dediler, başbakan radyodan, 'bu bir kalkışmadır' deyince harekete geçtim. allah'ım böyle bir şey olmasın bu millet bu zihniyetle yaşayamaz dedim. cumhurbaşkanı meydanlara inin deyince hemen kızılay'a geldik. mamak'tan gelen tankları meydanda gördük araçları eze eze halkın üzerine geliyorlardı. insanları öldürdüler, önlerine ne çıktıysa durmadılar. askerlere, 'ne yapıyorsun, 5 kardeşimi pkk şehit etti ama sen ona değil bize sıkıyorsun, kendine gel' dedim. durdurmaya çalıştık, 4 tankın önüne geçtim ancak ezilmedim, üzerine çıktık, 5'incide ezildim. çenem vs. dağıldı, kemiklerim kırıldı.
    --- spoiler ---

    https://i.makeagif.com/media/6-24-2016/iq4evs.gif
  • sözlüğe bir daha gelinse alınacak nicklere konu olacak olay.

    (bkz: 5 tanki durduran 15 temmuz gazisi)
  • malesef devletimizin acizliğidir kimse kusura bakmasın. dönün bir de terör gazilerimize bakın ne durumlar. adam tankı durdurduğunu beyan edip kendini maaşa bağlatabiliyorsa varın gerisini siz düşünün.

    hadi tut ki gazisin bir şekilde de kardeşim tank durdurmak nedir ya. nedir biri bana açıklasın şu eylemi. hani nasıl durduruyorsun kaç cm zırhlı bir ağır vasıtayı hangi vasfınla durduruyorsun? adam sana ateş ediyor lan alooo heey orda mısın seni mi ezip geçemeyecek istese? gerçekten bazı şeyleri mantığım almıyor.

    o gün dışarı çıkıp tank durduğunu beyan edenler var ya neredeyse hepsi iş sahibi. maaşa bağlanmışlar neymiş efendim " biz 15 temmuz gazisiyiz". aferim sizee aferiim. geçenlerde doğu bölgesinde şehit olan bir askerin evine telefon borcu ödenmediği için hacizimsi birşeyler gelmişti hatırladınız mı? ben unutmuyorum.

    edit: imla
  • ısin asil komik olan kismi, darbeninde bir yalandan ibaret oldugu dusunuldugunde ortaya cikan rezilliktir. "kolpa darbenin icinde yer aldigini iddia eden sahsin kolpa cikmasi" mantik felsefesine gore bunun aciklamasi 0x0=0'dir.
  • öyle g.te böyle y.rrak
hesabın var mı? giriş yap