• (başlık üstüme kalmış)
    15 yasindayken dahil oldugum grup. su ansa 22 yasinda hayati anladigini zanneden gerizekalilardanim...en buyuk ispati ise gerizekali oldugumu anlamamdir.

    edit: yas ilerliyor tabi 2 senedir bir guncellerim ben bu entry yi simdi 24 yasinda hayati anladigini zanneden gerizekalilardanim

    edit: bir yazar arkadasımız hatırlattı guncellememi yapmamışım ; şimdi 28 yaşında hayatı anladıgını sanan gerizekalılardanım!!!; oh iyi geldi valla.

    edit: iş bu edit yoğun baskı üzerine 31 olduğumu bildirir edittir. evet hala aynı yerde sayıyorum. bugün dayımlarla hisara gittik. yeni işimde 1. ayım hiçbişi yapmıyorum şimdilik. 1 hafta once aşık oldum b. a. ya.... aslında o da benden hoşlanıyodu ama şimdi ben hoşlanınca o kendini geri çekiyor gibi bakalım neler olacak... ee sen anlat...

    edit: yaş olmuş 32
    gerçekten çok şaşırıyorum, baya istek geliyor abi editlesene diye (abi olduğum kanısı da entersan)

    evet 32 yaşında oldum, daha demin uzunca bir yazı yazdım, ilişkilere dair, onu ekşisözlüğe koymak için siteyi açtığımda abi editlesene şunu mesajlarını gördüm.
    ilişkilere dair yazdığım yazı bir anda çok yavan geldi. yine hayatı anladığını sanan gerizekalılardan olduğumu ispatlamışım, ilişkiler üzerine ahkam keserek. 32 yaşında hayatı ve ilişkileri anladığını sanan gerizekalılardanım. aradan geçmiş 10 sene, tonla olay yaşamışım ama arpa boyu yol katedememişim.
    15 likleri rahat bırakın!

    bu arad b. a. kimdi diye deminden beri düşünüyorum, bildiğin hatırlamıyorum. bi de aşık oldum demişim.

    34 yaşı editi: olduk evet osdört olduk.

    35... bu bahsi kapatalım lütfen

    36: 37'de buraya çok derin şeyler yazacağım, hafiften bişeyler anlıyor gibiyim. kafası daha yeni geliyor. biraz daha sabır.

    41’den geliyorum. büyük haberim var. arada neler oldu? kitabım çıktı. evet, “hayatı anladığını sanan bir gerizakalı” olarak roman yazdım. bir de evlendim ama o küçük haber. 22 yaşında ilk yazdığımdan beri şu entry’ye o kadar mesaj aldım ki bir gerizakalılar birliği kurduğumuzu düşünüyorum. helal olsun bize. 19 yili guzel ic ettik.
    bu arada 22 yasindayken komigime gidiyordu ama artik “abi hadi guncelle” yazmayin. koskoca kadinim ben abla deyin, teyze deyin. kendinize iyi bakin, gencliginizin, gerizekaliliginiz kiymetini bilin. bu gerizakaliliklar bir daha geri gelmez.
  • (bkz: estagfurullah)
  • olabildiğince normal yeni gençler.

    bazen 30+'da da olabilirler. üzüntü ve muz kabuğu.
  • yasinin gerektirdigini oldugu gibi yasayan yarinin buyukleridirler. hayat yasanmis tecrubelerin ogrettigidir. her yasta hayatin bilindigi sanilsada iki menzil arasindaki uzun yolda ogrenilecek daha cok sey vardir insanoglu icin.
  • herkes hayatının herhangi bir kesitinde bu gibi dönemlerden geçtiğini düşünebilecek kadar aptaldır kanımca... 15 yaşındaki bir insan da haliyle ilk kez yaşadığı için tramatik hale gelen olaylar sonunda böyle bir durum ve vaziyet içine düşmüş olabilir... ama bence bu yaş seviyesindeki insanlara böyle bir hal, tavır içinde bulundukları için küfretmek veya onları salaklıkla suçlamak daha da büyük bir aptallıktır; zira bunu eleştiren kişiler kendilerini bu eleştiriyi ve ortaya rahatlıkla saldıkları küfürleri etmeyi kendileri için meşru sayacak kadar kendilerini "sanki 70 yil yasamismis" da böyle yargılara, üstüne üstlük bir de hakaret ederek varabileceklerini düşünecek kadar kendilerinin farkında değillerdir; eleştirdikleri kişilerle aynı konumu ve seviyeyi paylaşmayı haketmişlerdir...

    hiç kimse aynı değildir, aynı olayları yaşayamazdır, aynı seviyelere aynı anlarda gelemezdir... bunun bilincinde olan insanlar için hayatta olabilecek her durum aynıdır ve pek de bu kadar sinirlenmeye değmeyecektir... bu insanlar küfürlerini, gerçekten hakedebilecek absürdlükte olan bilinçsizliklere saklarlar; iyi de yaparlar zira 15 yaşındaki bir insanın "70 yaşındaymışcasına" konuşup bu gibi sözler söylemesine kızan insanlar o zaman gitsinler 2 yaşındaki bir bebeğin çocukluk dönemi sanrılarına bok atsınlar; onlar daha da saçma hem değil mi?..
  • 15 yaşında hayatı anladığını sanan gerizekalıların bu durumu yetişkin bir gerizekalıya hissettirdiklerinde "goduğumun salağı daha yaşın kaç başın kaç?" tepkisiyle karşılaşınca intihar ettikleri klinik deneylerde ispatlanmıştır.
  • cok ayip bir onermedir bu zira herkez 15 yas civarlarinda boyle bir sanriya kapilabilir, normaldir, nasil olsa bir sure sonra gecer. bunlara anlayisli davranmak, gerektiginde sirtlarini sivazlamak, gerektiginde de akli selim bir sekilde anlamak uzerine soylev cekmek farzdir amaaaaaaa gerizekali demek kisiyi de 15 yasina indirir!
    (bkz: eksi sozlugun sevimsiz yuzu)
  • "ben ortaçağ'da yaşasaydım ne olurdu sanki" şeklinde triplere girip, bütün olayı dvd, vcd ve bilimum divx koleksiyonlarından ibaret gören insan tipi.
  • bu kimseler gerizekali filan degildirler. sadece tecrubesizligin verdigi tatli sarhoslukla, yeni dogan bebegin cigerlerine ilk havayi aldiginda koparttigi yaygara gibi, tatli cocukluklarindan cikma evresini hayatlarinin tecrubesi zannederler. sevimlidirler ve bu durumlari da gecicidir. belirli bir surecten sonra yasamdaki asil konumlarini kavrayacak, geri kalan gunlerini birsey bilmediklerinin farkinda olarak surdureceklerdir.

    fakat bu cocuklari asagilayan bunyelerin zeka seviyesinden suphe edilebilir.
  • bazı insanların 15 yaşındaki sorumluluk ve hayat tecrübesi 25 yaşındaki hoppa ve havai insanlardan fazla olabilir. dolayısıyla 15 yaşında iken hayatı sorgulamak, en azından kişisel gelişim için çok faydalı bir sürecin başlangıcıdır . hayatı çözdüğünü iddia etmek için ise değil 15, 75 yaş bile yeterli değildir
hesabın var mı? giriş yap