• mert demir ve tolga akdoğan'ın şimdiden çok sevdiğim şarkısı.

    sözleri:

    bir cips bi kola
    bana lazım bi mola
    hayat sıçtı ağzıma
    salonu siktir et üç oda
    her birinde bi kova
    içi dopdolu korona
    sok kafanı ve dal ona
    sonra bak dalgana

    dedim ama yok seni unutamıyorum asla
    kafa boş ya da dolu gitmiyon anla
    işlemişin her bi hücreme zamanla
    uyanıyorum kabustan ezanla

    kafam yine 1500
    kim bilir nerdeyim
    en son gözümü bi açtım
    yine kapının önündeyim
    deliriyorum sana
    n'olur anlasana
    beni bi sevmedin lan
    bunu mu çok gördün bana

    ya içeri ya da dışarı
    hayat zaten aşırı
    sikko ama bi şekilde
    yaşıyorum, bu da başarı

    dedim ama yok kandıramıyorum asla
    boşa koyuyorum doluya geliyo fazla
    buralar bize göre değil moruk gazla
    hayat bu kumarı kazandı dört asla

    söz-müzik: mert demir



    copy paste değil, alın teri :( 1-2 yerden çok emin değilim, umarım doğru anlamışımdır.
  • hindistan’da yazılmış olan vendic sanskritleri’nde insanların öpüşmelerinin tarif edildiği milattan önceki döneme ait yıl. belgelerde öpüşme kelimesi yer almamakta ancak eylem ''ağızla koklamak'' olarak adlandırılmakta..

    öpüşmenin bir saygı ifadesi olarak kullanılmasına tarihte daha çok rastlanır. roma imparatorları karşılarındakilere verdikleri önemi, öpmelerine izin verdikleri vücutlarının kısımları ile belli ediyorlardı. önemli kişilerin dudaklarını, daha az önemlilerin ellerini, önem vermedikleri kişilerin de ayaklarını öpmelerine izin veriyorlardı. köleler ise sadece imparatorun ayaklarını bastığı toprağı öpebiliyorlardı.

    romalılılar öpüşmeyi 3 kategoriye ayırmışlar:

    - osculum: yanaktan öpüşme
    - basium: dudaktan öpüşme
    - savolium: derin derin öpüşme

    daha sonra romalılar bugünlere kadar gelen birkaç öpüşme adetlerine başladılar. eski roma’da çiftler bir grup insan önünde çok tutkulu öpüşünce nişanlanmış oluyorlardı. erkekler arasındaki dudak (ruslar) yanak ve el öpme adetlerinin bu zamanlardan kaldıkları sanılıyor.

    insanlık tarihinde öpmenin aşkın ifadesi olarak kullanılması oldukça yenidir. öpme olayı çağlar boyunca sadece annenin yavrusunu şefkatle öpmesi olarak görülür. yetişkin karşı cinslerin birbirlerini öpmesinin öncüsü, altıncı yüzyılda fransızlardır. ‘fransız öpücüğü’ deyimi de buradan çıkmıştır. adet daha sonra avrupa’nın diğer kısımlarına ve rusya’ya yayılmış.

    öpüştüğünüzde hormonlar ve nörotransmiterler vücut içinde cirit atarlar. endorfinle birlikte öfori üretirler iyi bir öpüşme sırasında. buna ek olarak, kalp atışları hızlanır, damarlar genişler. böylelikle hiçbir şey yapmadan sadece ayakta durmanızdan daha fazla oksijen girer vücuda. koku ve duygular arasında bir bağ var. öpüştüğünüz kişiyi kokladığınız araştırmacılar tarafından kanıtlanmış bir şeydir, boşuna saklamayın*. ayrıca, öpeceğiniz kişiyi tercih etme konusunda ise vücudunuz da rol oynar.
    araştırmacılar diyor ki, kadınlar kendininkilerinden farklı bağışıklık sistemi proteinlere sahip olan erkeklerle öpüşmeyi tercih ediyor. buna paralel olarak da “böyle farklı proteinleri bulmuşken çocuk yapalım” diyen çiftlerin daha sağlıklı dölleri oluyormuş.

    bilim adamları da buna karşılık kadınların belki de bu proteinleri öpüşürken koklayabildiklerini ve de o kokladıkları şeyin partner'larını çekici hale getirdiklerini söylüyor..*
  • bir kafa birimi. misal;
    (bkz: kafalar 1500)
  • güzel bir kafa çeşidi. şu an bendeki mesela.
  • mert demir ve tolga akdoğan‘ın bugün çıkan parçası.

    ”en son gözümü bir açtım yine kapının önündeyim”
  • https://youtu.be/ipd4ildbcky tolga bey napıyorsunuz… “uyanıyorum kabustan ezanla. hayat bu kumarı kazandı dört asla…”
  • bonkis dizisi 2. sezon 3. bölümünde arz-ı endam eden müthiş şarkı.

    (bkz: bonkis)
  • türkiye'nin inkar edilemez bir 2004-2010 jenerasyonu var... lakin bu jenerasyonun bu yıllar arasında doğması değil, hayatı doyasıya yaşaması esastır...

    konserler, eğlenceler, barlar, arapların esiri olmamış bir taksim, dejenere olmamış bir kadıköy, hiç bir işe yaramayan cihangir solcularının cihangirden çıkmadığı yıllar bu yıllar....

    işte bu yıllar arasında doyasıya yaşamış insanları, o yıllara götüren bir şarkı olmuş bu 1500....
  • kafa dağıtmak için birebir şarkılardan. bonus diyorum, enerjik ama bir o kadar da hüzünlü.

    "beni bi sevmedin lan
    bunu mu çok gördün bana?"
  • mert demir ve tolga akdoğan'ın 22 ekim 2021 tarihinde çıkarttığı ve müziğinin çalıntı olduğunu düşündüğüm şarkıdır. aslına bakarsanız şarkıyı her gün dinliyorum ancak yakın zamanda kum'un barda isimli şarkısı ile müziklerinin birebir aynı olduğunu fark ettim. basit bir kontrol yaptığımda barda'nın 17 eylül 2021 tarihinde yüklendiğini gördüm, spotify'e de yakın zamanda yüklenmiş. şarkı çok hoş, tolga 'nın ne denli haberi var bilmiyorum ancak mert'e yakıştıramadım. 1/10 hareket.
hesabın var mı? giriş yap