• paragraflara ayrılmayan yazıların göz korkuttuğuna ve okunmadığına dair güzel bir örnek teşkil eden rezalet.
    edit: yine de canla başla okumama rağmen rezalet beklediğim çarpıcılıkta değildi. rezalet puanım 4.2/10 .
    çok ciddi alerjisi olan insanların, canlarını başkalarının inisiyatifine emanet etmemesi gerektiğini gösteren rezalettir.,

    edit2: arkadaşlar, örneğin ben şeker hastasıyım diyelim. bir tatlıcıya gidip, bak ben ağır şeker hastasıyım ama sütlaç yemek istiyorum. şimdi sen bana git şekersiz sütlaç yap diyorum. bunu da garsona söylüyorum. kusura bakmayın ama o sütlaçta şeker çıkma ihtimalini göze alır ve yersem bunda suçlu mekan ve garson kadar ben de olurum.
  • çeşmeli bir turizmci olarak rezalet puanım 0.1/10

    alerjiniz varsa dışarıda yemek yemeyin, yemeklerin orjinalliğini bozma küstahlığına girmeyin.

    geçen sene doğa içinde olan son açtığım butik otelimde bir arı sokma vakası yaşandı, adam gözümün önünde umbrella akademideki maymun herife döndü, sonra beni suçluyor. direkt kovdum otelden, paralarını da iade etmedim.
  • ısrarla her şeyden yemek isteyen ama fıstığa alerjisi olan birini içeren rezalet.

    işletme ise şaşırtmıyor maalesef. işletme ne kadar lüks ne kadar dışarıdan profesyonel de gözükse bu gibi durumlarda ortaya alt metindeki esnaf lokantası çıkabiliyor.

    puanım 3/10.
  • alerjinin küçümsenmesini istemeyen biz miyiz, yoksa garsonun "hee abi yoh" demesine zart diye inanacak kadar misafirinin alerjisini küçümseyen davet sahibi mi?

    çölyaklı bir arkadaşım var, herif gidip mutfağa kendi bakar, gerçekten dedikleri gibi ayrı tahtada, ayrı bıçakla yapabilecekler mi yemeğini diye. bakın, içinde fındık fıstık olmasını geçtim; aynı bıçağın mutfakta kullanılma ihtimalini bile kabul etmez. buna güvenen mutfağını gösterir, güvenmeyene oturmaz. bu kadar basit.

    bunun yanında, fıstık alerjisi olan birini develi gibi antep mutfağının, ki fıstık baş aktörüdür, temsilcisi restorana götürmek de ayrı rezalet. develi'de fındık fıstık kontamine olmamış bir mutfak olmasına imkan yok.

    iyi ders olmuştur size, bundan sonra alerjinin ne olduğunu, nasıl bir ciddiyetle yaklaşılması gerektiğini daha iyi anlamışsınızdır.
  • başlık sahibinin üstüne neden bu kadar gidilmiş anlamadım. alerjiden bahsedilmiş, fıstık vs olup olmadığı sorulmuş. daha ne yapsın? ülkede yalan söylemek o kadar sıradan ve olağan bir durum ki kimse garipsemiyor bile garsonun saçmalığını.

    garson da ya mal ya da robot. bilmiyorsan bilmiyorum öğreneyim falan de. ne diye yanlış yönlendiriyorsun, en iğrendiğim tiplerden bu ya. "masaya geldikten sonra nasılsa bir şey diyemez, kakalayalım gitsin." düşünceleri iğrenç.

    canını başkasına emanet etmek istemeyenler de aman sokağa falan çıkmasın. araba falan çarparsa suçlu sizsiniz.

    (bkz: hırsızın hic suçunun olmaması sorunsali)
  • develi, özellikle de kalamış develi böyle konularda zaten çok zayıftır, garsonların ilgisi malumdur o ayrı ama bu derece alerjisi olan birisi kebap yemeye götürülecekse fabrikasyon çalışan zincirler zaten tercih edilmemelidir..

    aslında bu kadar alerjik birisi doğu mutfağına götürülmemelidir tabi o ayrı bir konu..

    ama mesela -sanırım- biraz uzak olsa da levent’teki venge’ye gidilseydi bunlar yaşanmazdı, oradakilerin ilgisi ve dikkati gerçekten üst düzeydedir..

    kebap böyle lükse kaçan yerlerde yenmemeli, mekan değil usta takip edilmelidir, o daha da başka bir konu tabii..

    gene de rezalet gibi rezalettir ama bunların başına geleceğini rahmin etmesi lazımdı başlığı açan yazarın..
  • garsonun işgüzarlığı.isveçli arkadaşım istanbul’a geldiğinde lokantaya gittik.
    onun da alerjisi olduğu için her seçtiğimiz yiyeceği garsona sordukça garson da gidip şefe sordu.
  • rezalet puanım 1/10
    durum: alerjikim

    alerjik turistleri kebapçıya götürmek ve garsonlardan alerji konusunda experlik beklemek büyük yanılgı.

    ayrıca alrjik gençleri, alerjik bünye ile bilmedikleri bir ülkede bilmedikleri şeyleri yedikleri için cesaretlerinden dolayı kutluyorum.

    evet...
  • o degil de louis c.k. bu mevzuda soyle bir seyler demisti bir gosterisinde hatirladigim kadariyla

    "eger findik fistiga dokundugun zaman oran buran sisip olme tehlikesi geciriyorsan belki de olmen gerekiyor? biraz saliversek alerjenlere dikkat etmeye bu insanlarin hepsi olse gen havuzumuz temizlenir ve bir daha bu dertle ugrasmayiz.." eheh ohom neyse feci bir rezalet gecmis olsun.. ..
  • olmayan rezalet.
    misafirini barzo garsonun insiyatifine bırakan yazarın ağlaklığıdır.

    ortaya çiğ köfte, riski olmayan birkaç soğuk meze, sonrasında karışık kebap olmayan ızgara et ürünlerinden seçerek geceyi sıkıntısız geçirebilirdin.
    kebapçıda alerjik bünye için en riskli yemekleri seçmişsiniz.
    burası türkiye ayık olacaksın.
hesabın var mı? giriş yap