• 4 yıldır airbnb üyesiyim ve 1 yıldır aktif olarak airbnb üzerinden oda ve dairelerimi kiralıyorum. bu şikayeti oluşturana kadar yaptıkları onlarca haksızlığa karşı sessizliğimi korudum ama artık bu bardağı taşıran son nokta oldu.

    konu 4 hafta önceden 14 ekim tarihi itibari ile 10 günlük rezervasyon yapan yabancı misafir ile ilgili. rezervasyon günü gelmeden önce 3+1 daireme 1 kişilik rezervasyon yapması dikkatimi çekti ve kendisine kaç kişi geleceklerini sordum. 8 kişi ve 2 misafir olduklarını söyledi. ben de 7 kişi üzerinin ücrete tabii olduğunu ve bunu işaretlemeleri gerektiği söyledim. kendisi bunu kabul etmedi ben de airbnb ile konuştum. ilk konuştuğum airbnb görevlisi işlemi düzeltti ve fiyatı arttırdı. misafir şikayetçi olmuş ve başka bir airbnb görevlisi kendi görevlilerinin hata yaptığını söyleyip ücreti tekrar eski haline getirdi. misafirler gelirlerse para öderler dedi. ilk başta 1 kişi işaretleyen birine nasıl güveneceğimi sordum, endişelenme dediler. bunu kabul ettim ve gelsinler dedim.

    bundan sonra anlatacaklarım daha büyük haksızlıklar ve salaklıklar içeriyor. kendisi verdiği geliş saatinden 2.5 saat kadar geç geldi, sorun etmeden bekledim. 2 bebek, 1 bebek arabası, karısı, kendisi ve 3 adet bavul ile geldiler. (diğer kişiler ortalıkta yoktu.) rezervasyon için konuşurken evin 6. katta olduğunu onlara iletmiştim. ama kapının önünde burası 6. kat biz burada kalamayız dedi. ben de kendilerine merdiven çıkılması gerektiğinin airbnb ilan sayfasında da yazdığını, asansör var tikinin işaretli olmadığını ayrıca onlara mesaj atarak da evin detaylarını söylediğimi söyledim. beni dinlemedi ve hakaretvari şeyler söyledi. ardından rezervasyonu iptal etmek istediğini söyledi. edebileceğini fakat iptal politikamın katı olduğundan dolayı iade alamayacağını söyledim. o zaman kalacağım dedi.

    bavullarını, bebek arabasını vs. yardım etmek için bir şekilde taşıdım. eve girdiler wi-fi şifresini verdim. ben evden çıkarken kapıyı suratıma çarptı. (burada inanın kendimi zor tuttum.) sonra tekrardan airbnb'ye yazmışlar. merdivenlerden bahsetmişler. airbnb bana ücreti geri ödemek istiyor musunuz? diye yazdı. bunun benim hatam olmadığını bu yüzden iade yapmayacağımı söyledim. rezervasyon bir şekilde iptal oldu. misafirler evden çıktıklarını söylediler. normal şartlarda dün param gelmesi gerekirken bugün halen gelmediği için airbnb üzerinden destek talebi oluşturdum. 2 gün önce “iade edecek misiniz?” diye soran kişi bana elektrik prizinden dolayı misafire tam para iadesine karar verdik dedi. kronik yalancı bir misafir artık evde ne yaptıysa para iadesi alabilmek için bir oyun tezgahlamış. ama airbnb destek ekibi bunu anlayamıyor. adam başta misafir sayısını yanlış söylüyor sonra merdivenden şikayet ediyor en sonunda elektrik prizinden para iadesi alıyor. ben 10 günlük zarar ediyorum.

    ve paramın hepsinin iade edildiğini sorduktan sonra öğreniyorum. herhangi bir bilgilendirme ya da savunma şansı verilmedi. yalancı ve okumayı bilmeyen biri yüzünden emeğin ve kazancım gitti.
    (bir süre önce de bahane olarak 6. kattaki balkonun anahtarı olmadığı için kendilerini güvende hissetmeyen fazla kilolu 3 arkadaş için para iadesine karar vermişlerdi.buna karşı sessiz kalmıştım)

    tek çare ekşi sözlük, umarım sesimi duyurabilirim.
    vaktinizi aldığım için kusura bakmayın sevgili yazarlar.

    edit: misafir sayısı konusunda yapacak bir şeyim kalmadı. başta yalan söyleyen kişinin sonra doğruyu söyleyeceğini iddia ettiler.
    pislikten iade alamayan arkadaşa şöyle bir örnek vereyim. bahsettiğim 6. katta güvende hissetmeyenler bana ait olmayan pis bir banyonun fotoğrafını da atmışlardı ve komple iade aldılar. misafir ne kadar yalan söylerse o kadar iade alma ihtimali artıyor. belki biz türklere ırkçılık yapıyorlardır bilemiyorum iade etmeleri lazımdı.

    edit2: ilan bilgilerinde her şey açık bir şekilde yazıyor ama genelde okumadan geliyorlar. evim şişli'de gayet merkezi bir yerde.
    edit3: airbnb adamın gönderdiği fotoğrafları attı. adam apartman içindeki sigortaları, su saatlerini, aktif olmayan ışık anahtarlarını, evde çıkardığı prizi, zil megafonunu, çamaşır makinesinin arkasında bulunan su vanasını vs fotoğraflamış. (nasıl bir beyin ile iade kararı alıyorlar gerçekten anlamıyorum.)

    edit3: tehlikeli bir durum olmadığını video göndererek ispatlamama rağmen en doğru kararı verdiklerini, bu kararı misafirin attığı fotoğraflardan sonra veriyor olduklarını ve bana savunma şansı vermeyeceklerini söylediler.
  • airbnb tr’deki yabancı rezervasyonlarına karşı mı böyle bir olumlu politika izliyor bilmiyorum ama benzer bir olayı ben de evimi kiralarken yaşamıştım. saçma bir bahaneyle katı iptal politikasına sahip bir ev sahibi olarak param verilmemişti. buradaki sıkıntının bir başka tarafı sizin o 10 günde alma ihtimali olduğunuz rezervasyonları da kaçırmış olmanız. airbnb birkaç senedir (popülerleştiğinden beri) ev sahibi ve misafirlere böyle sorunlar yaşatıyor. geçmişteki kalitesi ve güvenini vermiyor.
    yazar arkadaşa geçmiş olsun diyorum.
    rezalet puanım 9.5/10
  • rezalet puanım 7/10

    eğer herhangi bir sebepten dolayı parayı siz (airbnb) topluyorsanız verilecek hizmet ve ücretten sorumlu olursunuz. sorumluluk noktasını yarım yamalak yönetemezsiniz. bu yüzden rezalettir.

    şu kısım en kilit nokta :

    "başka bir airbnb görevlisi kendi görevlilerinin hata yaptığını söyleyip ücreti tekrar eski haline getirdi. misafirler gelirlerse para öderler dedi"

    keşke bunu kabul etmeseydiniz. bu sizin hatanız olmuş. ev için belirlenen ücreti kendi topluyor (airbnb) ama hatadan kaynaklanan farkı sen al diyor. bu tamamen iş modeline ters bir durum. neden çünkü kendi iş modellerini anlatırken "parayı biz alıyoruz güvenceniz biziz" diyen firmalar bunlar. n11 gibi düşünün.
  • çok ayıp etmişler ben de gittiğim bir memlekette daire tutmuştum pislikten iptal ettim paramı iade etmedilerdi. oradan gıcığım airbnb'ye şimdi ev tutarken bakmadık yorum bırakmıyorum.

    rezalet puanım 7.

    bi de bug bulmuşlar iade için onları bi zahmet söylersen sevinirim. pislikten eve giremiyoruz ücretten kesiyor reziller.
  • anlaşılan o ki millet işin bug ını bulmuş. bir şekilde açıkları yakalayıp ya da kendisi açık yaratıp bedava tatil yapmaya çalışıyor. airbnb bu konuda ilgili hesapları takip etmeli ve gerektiğinde bu kişilerin erişimi engellenmeli diye düşünüyorum. rezalet puanım 7/10.
  • kalmak istemeyen birilerini sırf zarar etmiyim diye kaldırırsanız bunlar olur merdiven olduğunu ilanda fark etmemiş olabilir napsın yani daha kapı önünde iadeyi kabul etmeniz gerekiyordu kaldı ki eve daha büyük de zarar verebilirler bu sefer hiç değmeyecek bi şeye daha çok can sıkılır. insanları param yanmasın diye bu kadar zorlamamak lazım.
  • geçmiş olsun rezalet puanım 9/10.
  • anlatilanlar dogruysa rezalet puanim 9/10. suan tam da airbnb uzerinden yer ayarlayacaktim ki vazgectim.
  • bu tarz şirketlerin kendi içinde değerlendirme ve karar alma organları olmalı. yok öyle tak şikayet ücret almayalım olayları saçma.

    sana rezalet puanım 9 airbnb
  • airbnb isin kolayina kacarak "musteri daima haklidir" kuralini devreye sokmus, ve ev sahibine kendini savunma hakki tanimamis. ustelik musteri daha once yaptigi hareketlerle olagan supheli durumuna dusmusken.

    yapilacak tek sey sanirim, evi teslim etmeden once kose bucak evin videosunu filan cekmek bundan sonra.

    zaten airbnb ile ilgili kafamda zaman zaman supheler olusuyordu, boyle salak sepet islerle insanlari magdur ettikleri icin, kendilerini boykot ediyorum bundan sonra.
hesabın var mı? giriş yap