• 10.10.2020 tarihinde, enterprise şirketinin taksim ofisinden 1 günlük bir araç kiralama yaptım. araç ile 10.10.2020 günü istanbul'dan bursa'ya gittim. bursa'ya ulaştığımda 30 40 km ile giderken aracın lastiğinin patladığını farkettim. acil işim olduğu için inip lastiği söktüm. ve lastiğin jantının içeriden yamuk olduğunu ve bütün lastiğin deforme olduğunu gördüm. aşağıya görseli bırakıyorum.

    https://eksiup.com/p/vb4317697c3o

    11.10.20 tarihi sabahı enterprise merkez ofisini aradım. bursa'da araç değişimi gerektiği için konuyu arkadaşlara anlattım. bu noktada can güvenliğimi tehlikeye attıklarını, otobanda hızlı giderken bu lastiğin patlamasının, muhtemel ölümle sonuçlanabileceğini ve bana yardımcı olmalarını rica ettim. bursa ofislerinde araç bulunmadığı için, yol yardım ise stepne dışında lastik takmadığı için, stepne ile istanbul'a dönmem söylendi. koskoca enterprise şirketinden araba kiralıyorsunuz. sabah istanbul'da erkenden işim olduğu için araç kiralamayı tercih etmiştim. bursa' da gideceğim yere geç kalıp, istanbul'da ki işime de yetişemedim ölüm tehlikesi atlatıp üzerine 80 km hızla bursa'dan istanbul'a dönmek zorunda bırakıldım.

    bu konuyu taksim ofisinde, aracı iade ederken anlattım. aracı teslim alan kişi beni haklı bulduğunu, müdürlerine derhal beni aratacağını, lastiği incelemeye yollatacağını söyledi.
    daha sonra taksim ofisi müdürü tarafından aranıp aracın incelemeye sokulduğunu diğer lastiklerde bir şey bulunmadığı için hatalı bulunduğum söylendi. kabul etmediğimi diğer 3 lastikle olayın alakasının olmadığını söyleyip kendisine whatsapp üzerinden lastiğin fotoğrafını yolladım. müşteri hizmetlerinden geri dönüş sağlandı. beni haklı bulduklarını ve özürlerini ilettiler ve 1 günlük ücretsiz araç kiralama hediye edeceklerini ve bunun dışında kartımdan çektikleri 500 tl provizyonu şahsıma yatıracaklarını söyleyen bir mail attılar. mail görseli aşağıda.

    https://eksiup.com/p/4s4317714pqs

    14.10.2020 tarihli gelen bu maili bugün görüp, kart ekstremi kontrol ettim, tarafıma herhangi bir tutarın yatırılmadığını gördüm ve müşteri hizmetlerini aradım. ekspertiz raporunda, jantta bir yamukluk olması yüzünden lastiğin bu hale geldiğini söyleyip, herhangi bir kaza yapmamış olan şahsımın suçlu olduğunu söylediler. müşteri hizmetlerine sordum. o zaman neden haklı olduğum bir mail attınız, bana neden 1 günlük ücretsiz araç kiralama hediye ettiniz ve kaza yapmadığım halde jantı nasıl yamultmuş olabilirim? bu soruları yöneltip sağlıklı bir cevap alamadıktan sonra konuyu ilk başta ekşisözlük, sonrasında diğer mecralara taşıma kararı aldım.

    özetle lastiği deforme olmuş patlamaya hazır bir araçla beni uzun yola yollayıp, canımı tehlikeye atıp, stepne lastikle bursa'dan istanbul'a döndürüp bütün işlerime geç kalmama sebep olup, bana vermeleri gereken hizmeti veremeyip, üzerine özürler dileyip, özür ile ilgili mailler atıp, 500 tl provizyonumu gasp eden bu şirketi gözlerinizin önüne seriyorum ki enterprise'dan araç kiralamadan önce 2 kere düşünün. konu hakkında hakkımı sonuna kadar arayacağım. işin ehli yazarlardan tavsiyelere açığım.

    edit: bu arada kesilen ücret 250 tl günlük araba kiralama ücreti dışında 500 tl. yani hem bana haklısın diyip hem lastiğin ücretini kesiyorlar.
  • rezilliğin dik alasıdır. geçmiş olsun.
  • bu tarz haberleri etrafımda da çok duyuyorum bir gün sizin de başınıza gelebilir. elektrikli scooterların bile düzenleme geçirdiği bu ülkede araç kiralama şirketlerinin de gereken düzenlemelerin getirilmesi gerekir.

    geçmiş olsun.
  • müşterisi ile dalga geçen, tutarlı olmayan bir firma daha. deforme lastik ile yola çıkart, sonra kusura bakmayın hata olmuş diye mail at, ardından da maili kuzenim yazmış suç
    aslında sende de. hatalı olduğunu kabul etmeyi eğer bu çapta bir firma da bilmiyorsa, küçük ölçekliler ne yapsın. geçmiş olsun.
  • genel olarak rezalet basliklarinda hep dusunurum, acaba yazar ne kadar objektif olabiliyor diye. rezaleti yapan arac kiralama sirketleri ise, yazarin hakli oldugu kesin gibi bir sey benim icin. arac kiralama sirketlerinin cakalliklari onemli bir kar alani onlar icin. bu yuzden az cok her sey beklenir.
  • dalga geçer gibi resmen. geçmiş olsun.
  • merdiven altı şirketlerin mafya gibi çalıştıklarını duymuştum ancak demek ki kurumsal firmalar da az değilmiş ..
hesabın var mı? giriş yap