767 entry daha
  • yurtdışında gayet rahat koşullarda yaşayıp sırf türkiye'nin geleceğini düşünerek oy vermek için bütün günümü ve bir miktar paramı heba edip başka bir şehre gidecekken; mahallesindeki okula gidip oy vermeye üşenenleri anlamadığım ve olası bir evet sonucunda çok pis saydıracağım doğa olayı.
  • merak ettigim bir soru var, bilenler lutfen cevaplasin.

    -cumhurbaskanligina aday olan kisi ayni zamanda mv adayi da olacak mi? eger olmayacaksa cumhurbaskanligina aday olan kisi kazanamazsa meclise de giremiyor mu? gordugum kadariyla bu acik bir konu.

    -bir de yedek mvlik var. diyelim ki bir yerde bir parti tulum cikardi ve tum mvleri aldi. sonrasinda o mvlerden biri bakan oldu. yerine kim gececek? bir aday daha olmadigi icin diger parti mv adayi mi mv oluyor?

    cevaplar gelince editleyecegim.
  • anket yapan firmalar, anketler ve seçim sonuçları incelendiğinde hayır oyunun önde olduğunu gördüğümüz referandum.

    anketler ve sonuçlara bakacak olursak haziran seçim sonucunu en yakın akam,gezici,sonar,a&g tahmin etmiş. kasım seçimini ise en yakın a&g bilmiş, ardından konsensus,gezici gibi firmalarda akp oylarının artacağını belirtmiş. hatta gezici firması şu ankinin tam aksine ekim 2016'da yaptığı ankette %55-%35 gibi bir oranla evet çıkacağını dahi belirtmiş bir firmadır. bunu da belirtmekte fayda var.

    sonuç olarak ise bu firmaların referandum araştırmaları incelendiğinde ise hayır oylarının önde olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz ki hükümet bile sürekli algı yapıyor son günlerde, çünkü buna ihtiyaç duyuyorlar. hayır oylarının önde olduğu gerçeğini hazmedememekten kaynaklı sürekli olarak bir saldırı pozisyonundalar. diğer seçimlerde olduğu gibi rakamları da çok abartamıyorlar. hükümet bile çıkıp en fazla %55 gibi bir rakam söyleyebiliyor ise, oyların ne durumda olduğunu siz düşünün.

    hayırlısı olacak.

    buna hiç şüphem yok.
  • 2007-2011 yılları arası taraflı tarafsız herkesin büyük ölçüde kabul edeceği gibi ak parti iktidarının türkiye'de kalkınma adına doğru işler yaptığı, ekonominin şaha kalktığı, krizlerin teğet geçtiği zamanlar olarak değerlendiriliyor.

    aynı zamanda bu başarılar elde edilirken hep ağızlarda "vesayetlere rağmen" sözcükleri dolanıyordu...

    ak partililerin övündüğü bu zaman diliminde parlamenter sistem vardı, üstelik vesayetler de vardı, buna rağmen başarılı oldular.

    şimdi vesayetler ortadan kalktı, ne ordu ne yargı ne de emniyet vesayeti var artık, bu güçler tamamen ak parti güdümünde...

    bunları alt alta koyup değerlendirdiğimiz zaman şöyle bir sonuç çıkıyor; parlamenter sistem bu ülkede doğru işler yapmaya çalıştığınızda önünüzde büyük engeller dahi olsa işe yarıyor, yeter ki siz doğru düzgün çalışın yada çalışmaya çalışın...

    eğer anayasa değişikliğindeki maksat bu ülkeyi kalkındırmak için ise buna gerek yok, 2007-2011 arasında ne yaptıysanız, nasıl bir kalkınma ve ekonomi modeli uyguladıysanız yine o yoldan gidin, hem artık vesayetler de yok nasıl olsa...
    eğer ki mesele kalkınma falan değil de başka birşey ise bu millete yalan söylemeyi bırakın artık...
  • evet çıkarsa tc'nin bitisinin imzası atılacak.

    kaotik, krizlerle dolu, kimin kimi öldürdügü belli olmayan, daha çok gazeteci ve ögrencinin hapislere dolduruldugu, isyanların, baskaldırının çok daha fazla kan dökülmesine neden oldugu, bombaların, suikastlerin her ay onlarcasının yasandıgı, huzurun unutuldugu günler gelecek.

    rusya, almanya ve abd'nin birbiriyle adeta yarısırcasına ayrılıkçı kürtleri destekledigi ve sonunda uluslararası hukukta yeri oldugu için kaçınılmaz olarak ayrıldıgı zaman gelecek. sonuçta kürtlerin oy vermedigi bir baskan onları temsil edemez, yönetemez. son cümlem bu.
  • hayır çıkacak olan refrandumdur. ama yetmez ülkenin bütün kurumları ingiliz'e arap'a satılmış, işsizlik akp rakamlarıyla bile rekor kırmış, dolar almış yürümüş daha artmasın diye rezervlerini yediriyorlar, borçlanmak için varlık aş diye bir şirket uydurmuşlar. ülkenin askerine, polisine daha 3 yıl önce dön ne olur dedikleri örgütü sızdırmışlar, dış politika tam bir fiyasko 3 milyon mülteci gelmiş ülkeye, suriyenin güneyinde kürtler söz sahibi oldu esatı göndereceğiz diye diye 14 yıldır bütün yetkiler ellerinde ülkeyi bu hale getirdiler hala daha bu bize yetmiyor tek adamlık lazım diyorlar, "hayır" yetmez ama bir başlangıç olabilir 2071 de belki düzlüğe çıkabiliriz. "yetmez ama hayır"
  • 1- cumhurbaşkanın taraflı olmasını, bir partinin genel başkanı olmasını doğru buluyor musunuz? (madde 106)

    2- cumhurbaşkanın eşini, oğlunu, damadını ya da seçilmemiş her hangi birini sayı sınırlaması olmaksızın yardımcı ve bakan olarak atanmasını doğru buluyor musunuz? (madde 106)

    3- cumhurbaşkanlığı makamını hastalık, yurt dışına çıkış ya da ölüm gibi nedenlerle boşalması durumunda halkın seçmediği bir başkan yardımcısının ülkenin başına geçerek tüm yetkileri kullanabilmesini doğru buluyor musunuz? (madde 106)

    4- cumhurbaşkanı kendisini yargılama yetkisine sahip tek mahkeme olan anayasa mahkemesinin 15 üyesinden 12sini bizzat ataması, kalan 3 üyeyi de genel başkanı olduğu parti temsilcileri tarafından meclis’te seçtirmesini doğru buluyor musunuz? (madde 146)

    5- aynı zamanda parti lideri olan cumhurbaşkanın, hakim ve savcıları atayan, görevden alan ve görev yerini değiştiren hsk ‘nın 13’üyesinin 6’sını doğrudan kendisinin atamasını, 7’sini partisinin çoğunluğunu bulundurduğu tbmm’ye seçtirmesini doğru buluyor musunuz? (madde 159)

    6- cumhurbaşkanın hem partisinin il başkanını, hem valiyi, hem mahkeme heyetini atamasını doğru buluyor musunuz? (madde 104, 159)

    7- bir partinin üyesi/tarafı olan cumhurbaşkanın atadığı hakim ve savcıların, yani adaletin bağımsız ve tarafsız olacağına inanıyor musunuz? ( madde 159)

    8- yüzde 51 ile seçilmiş cumhurbaşkanın yüzde 100 ile seçilmiş meclisi fesh etmesini doğru buluyor musunuz? (madde 116)

    9- cumhurbaşkanının tek başına ohal ilan edebilmesini, ohal süreciyle ülkeyi kararnameyle yönetmesini, cumhurbaşkanı istemedikçe meclisinin toplanmamasını doğru buluyor musunuz? ( madde 119)

    10- halktan toplanan vergilerden oluşan bütçenin nerelere harcanacağına cumhurbaşkanın tek başına karar vermesini doğru buluyor musunuz? ( madde 161)
  • sonucunu merakla beklediğim referandum. elimde olmayan nedenlerden dolayı bu sene oy kullanamayacağım. lakin sosyal medyadan fazlasıyla takip ediyorum gündemi. herkesin de gördüğü gibi milletin çoğunluğu olayın ne olduğunu bile anlamamış. daha iyi bir türkiye için evet ya da tek adamlığa karşı hayırdan öte açıklamalar görmek zor. ikincisi en azından bir muhakeme içeriyor. neyse demem odur ki kardeşlerim şu her yerde gezen referandum hakkındaki "bunu nasıl buluyorsunuz" tarzı bilgilendirici anketleri bastırıp tüm mahallelere dağıtan bir kuruluş falan yok mu ? amaç bir evet/hayır propagandasından ziyade bilgilendirme üzerine kurulu olsa ve böylece kimsenin radarına da takılmasa ? zaten düşünen tahlil eden insanın kararının ne olacağı açık. böyle bir şey organize edilmemişse de neden bizler el atmıyoruz ?
  • hayır çıktığı takdirde bütün ülkenin otomatikman terörist, vatan haini ve fetöcü olacağı referandumdur :(

    bir de dikkat edin, kesilen şiddet bence geri başlayacak. suni bir sessizlik bu. alenen ölüm gösterilip zorla sıtmaya razı edilmeye çalışılıyor. ideolojik açıdan bunca seneye ve sistematik aptallaştırmaya rağmen yeterince kalıba gelmeyen millete şiddet katalizör olarak dayatılıyor ve bir kurtuluş olarak istikrar çağrısı yapılıyor. "beni seçmezseniz o zaman size bu müstehaktır!" bakış açısına hazır olun.
  • referandumla ilgili yapılan en iyi şey bu olabilir :

    https://pbs.twimg.com/media/c71rblfw4aaopjx.jpg
1269 entry daha
hesabın var mı? giriş yap