• "yüksek seçim kurulu (ysk) başkanı sadi güven, "yüksek kurul, vatandaşın iradesinin sandığa doğru tecelli edebilmesi açısından, 298 sayılı yasa da buna izin verdiğinden 'tercih' mührü yerine 'evet' mührünün basıldığı oy pusulalarının da geçerli olmasına karar vermiştir. bazı sandık kurullarımızın da oy pusulalarının arka yüzlerini mühürlemeleri gerekirken ön yüzlerine mühür bastıkları anlaşılmıştır. yüksek kurul, bu oy pusulalarının da geçerli olmasını kararlaştırmıştır" dedi."

    kaynak: hürriyet
    ysk başkanından son dakika açıklaması
  • madde 98 – (değişik: 8/4/2010-5980/19 md.)

    "sandık kurulunca verilen biçim ve renkte olmayan, üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü bulunmayan, tamamı yırtılmış olan, üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü dışında herhangi bir mühür, imza, yazı, parmak izi veya herhangi bir işaret bulunan zarflar geçersiz sayılır.

    kaynak
  • biraz panik ve gerginlik hissettiğim açıklama.
  • başkanın panik ve gerginlikle açıklama yaptığını benim de farkettiğim açıklamadır.
  • adam diyor ki , sandık kurul üyelerine seçimden önce eğitim verdik fakat hata yaptılar ? taşak mı geçiyorsunuz lan ?!!! hepiniz satılmış şerefsizlersiniz !

    edit : gençler ümit falan yeşertiyorsanız , dikkat çekmek için söyleyeyim ; deniyor ki itirazlar falanlar filanlar 15 gün daha sürer ve ysk resmi sonucu ! açıklar. eee patır patır mühür basarlar ve derler ki ; ''hepi topu hatalı zarf 10.000'miş kardeşim ne tatava yapıyorsunuz''. son lafı da götümüze tıkarlar. tıkadılar da zaten.

    fakat sözümona troller , hileler , ysk'yı ele geçirmeler , adaletsiz seçim propagandaları , muhalif görüşleri konuşturmamalar , terörist ilan etmeler , mağduriyet ayağı çekmeler , verilen rant sözleri ! , gazetecileri içeri atmalar , vekilleri içeri tıkmalar vb. zibilyon tane sebebe rağmen 48.64 ! (sen ona en az 52 de kardeşim ) oy almışsın. ümidini kaybetme ve okumaya devam et. yeni bir suriye , yeni bir ırak istemiyorsan. hakkını hukuksal , kamusal alanda ve doğru yolla ara. tatlı su muhalifliği diyebilirsiniz. ama kimsenin gazına gelme !
  • akp temsilcisinin talebi üzerine mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayılma kararının alındığı belirtilen açıklamadır. bu temsilci kimdir? talebinin tam metni nasıldır? ve oy sayma işlemi ortalarında böyle bir karar nasıl alınabilir?
  • "bir sandıkta, oy pusulalarına mühür basılmasının unutulması sonucu", tüm mühürsüz pusulalaların "tüm türkiyede" geçerli sayılmasına karar vermiştir.

    bu açıklama toplum vicdanını rahatlatamamıştır.
  • giderken hadi allaha emanet olun dedi. anlamlı...
  • önüne getirilen metni, noktası ve virgülüne riayet ederek telaşlı şekilde okuyan bir adam tarafından yapılan açıklama.

    insanları ahmak yerine koymaya çalışmayın ve şu sorunun cevabını verin;

    anayasayı ve hukuku nasıl çiğnersiniz?
  • şu kuklalarınıza bi de konuşacağı metinleri düzgün ezberletseniz, kekemeleyip sinirimizi bozmasınlar.
hesabın var mı? giriş yap