• amerika , suriye'ye bir harekat düzenleyecekse bu gece abd borsalarının kapanması sonrası gerçekleştirebilir. (bkz: reserved)
  • ekonomi uzmanı falan değilim, ama 4 tl üzeri hızlı tırmanışı göz önünde bulundurulduğunda, tahminim günü 4.3'ün üzerinde bir yerlerde kapatır.
  • bunu dolarin ilk defa 3.90 uzerini zorladigi gunlere benzetiyorum o zaman da herkes 4 olacak umuduyla dolara yuklenmisti bir haftasonu. sonrasinda pazartesi gunu dolar yavas yavas asagilara dogru salmisti kendini.

    gene senaryo farkli olmayacaktir fazla ucmadan dolar yavas yavas salinir.
  • tekrar 4.20'yi zorlayabilir
  • hem faiz hem de kur artışı, kabul edilebilir belirli seviyelerin üstünde ise ekonomi açısından negatif sonuçlar doğuracaktır. faiz artışları tüketim ve yatırım harcamalarını azaltarak büyüme oranlarının düşmesine yol açacaktır. döviz kuru artışları ise, ithalatı pahalılaştırarak üretim maliyetlerinin yükselmesine, dövizle borçlanan firmaların kapanmasına ve enflasyon oranlarının artmasına yol açacaktır. ben burada şu kanaatteyim ki, eğer bir ülkenin ulusal parası bir yıl içinde %10’nun üzerinde değer kaybetmişse merkez bankası faizleri artırarak ulusal paranın değer kaybının önüne geçmelidir. yılbaşından bu yana türk lirası’ndaki değer kaybı bahsettiğim sınırı çok aştığı için ben merkez bankasının yerinde olsaydım politika faizlerini %0.75 oranında artırırdım. böylece kur riskini bir nebze de olsa düşürmüş olacağım için dolarizasyon olgusunun önüne geçilmiş olacaktır. piyasalara moral gelecek, enflasyon beklentileri aşağı doğru revize edilecek ve yabancı sermaye kaçışı duracaktır.
  • bakalım hafta başı dolar kuru hangi seviyelerde olacak. şuanda piyasalar kapalı durumda olduğundan pek etkilenmedi olaylardan.
  • tanım : 4,10 un altında kalacağını dündüğüm kurdur.
    dolardaki geçtiğimiz cuma günkü gevşemenin haftasonundaki gelişmelere rağmen devam edeceğini düşünüyorum. asıl gevşeme bu hafta içinde olacaktır.
    4,00 ün altına gelirse alım için fırsat doğabilir kanaatindeyim. hiç bir emtia sürekli yukarı doğru çıkmaz.
    usd,gbp,chf,eur,jpy için nasıl alım fırsatları kollanıyorsa tl içinde aynı alım fırsatları kollanmalı.
    eğer çelik gibi bir sabrınız ve panikleyen bir karakteriniz yoksa al-sat işine kesinlikle girilmemeli.
    not : yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
    edit: 4,0946 ile kapanmış kurdur.
  • gevseyecek kurdur.

    bu kadar mali bir sozluge toplamak buyuk basari yalniz, hepsi yukselecegini yazmis, oglum iyi misiniz?

    16 nisan ozelinde soyluyorum.
  • siz yine evi arabayı satıp dolar almayın dediğim kur tahmini. ama bu hafta gollü geçer.
hesabın var mı? giriş yap