• saat 15.30 gibi ysk'ya dilekçe ile yapılacak olan itirazdır.

    kaynak : halk tv

    kendi taşıdıkları seçmeni şikayet edecekler anladığım kadarıyla. hiç utanma da kalmadı bunlarda.

    edit : esasında seçmen taşıma veya sahte seçmen ile ilgili itirazlar 31 ocak 2019 tarihinde sona erdi ve seçmen listeleri kesinleşti. geriye dönük bir itiraz yapamamaları gerekiyor.

    sadece ve sadece eğer aradaki farktan daha fazla hükümlü ve türk vatandaşı olmayan kişiler oy kullanmış ise tam kanunsuzluk nedeniyle başvuru hakları varmış. bu bile kendi kendilerine yaratmış oldukları bir hile olabilir. çünkü bunları düzenleme gücü hep iktidar partisindedir.

    edit : kaynak

    --- spoiler ---

    ak parti genel başkan yardımcısı ali ihsan yavuz'un istanbul için olağanüstü itiraz dilekçesini saat 15.30'da ysk'ye teslim edeceği bildirildi.

    ak parti'den yapılan açıklamaya göre, partinin seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı ali ihsan yavuz, istanbul'daki seçim sonuçlarına olağanüstü itirazda bulunmak üzere hazırladıkları dilekçeyi saat 15.30'da yüksek seçim kuruluna (ysk) teslim edecek.

    yavuz, sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından yaptığı paylaşımda da "birazdan, istanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçiminin iptali ve yenilenmesi talepli olağanüstü itirazımızı yüksek seçim kuruluna sunmuş olacağız inşallah" ifadelerini kullandı.
    --- spoiler ---
  • sonrasında ise süper mega galaktik çokomelli yapılacak itirazdır.
  • olağandışı olan itirazdır.
    gerçi ysk için farketmez.
    gönderin gelsin.
  • valla tusu geçemezsem ben de ösym ye olağanüstü itiraz edecem. sonra kabul etmezlerse dicem ak parti itiraz ediyo ben niye edemiyorum? ondan sonra tabii bu itiraz kabul edilirse sonuçta emsal karardır tusu yeniletirim, tabi mazbata alanların mazbatalar iptal olunca, yerleşenlerin yerleri de iptal olur, valla siyasetçi olacak kızmışım da harcadılar beni.
  • ysk'nın tarihe geçecek kararını vereceği itirazdır.
  • doların anlık gün içi zirvesi olan 5.82'ye ulaşmasını sağlayan itiraz.
  • bunu yapabilmek için önce seçimin onaylaylayıp kazananın belli olması gerekmiyor muydu?
  • muhtemelen sadece başvurunun yapılması ve dilekçenin verilmesini içermektedir, ysk itirazı sayımlar tamamlandıktan ve mazbata düzenlendikten sonra işleme alacak olabilir. 15 gündür kendilerinin de yer aldığı tartışma programlarında konuşulmadık şey kalmadı, bunda da hata yapmazlar herhalde. mantığa uydurarak gidiyoruz.

    edit: açıklamadan anladığım kadarı ile; mazbatanın verilmesi tespit edilen usulsüzlüklere dayalı hatalı bir işlem olur, biz bu başvuruyu siz mazbatayı vermeden yani hatalı işlem tesis etmeden, önceden haber vermek kabilinden yapıyoruz, mazbatayı hiç vermeyin gibi bir yorumu içeren, zamansız başvuru.
  • mazbata verilmeden olağanüstü itiraz yapamazlar. maltepe sayımı bittikten sonra imamoğlu mazbatasını alır ve sonra olağanüstü itiraz hakkı doğar. kanun böyle söylüyor.
hesabın var mı? giriş yap