• böyle başlıklar açmaktan gerçekten hiç hoşnut değilim ama başka bir çarem yoktu.

    olay dün saat 15 sularında ankara panora alışveriş merkezinde gerçekleşiyor.

    eft yapsam para hesabıma geç geçeceği için başka hesabımdan atm ile 1100 lira çekerek halkbank hesabıma yatıracaktım.

    parayı çektim, halkbank atm’sine geçtim. hesabıma para yatırmak istiyorum dedim. atm parayı saydı, onaylıyor musunuz dedi ve onaylıyorum dedim.

    para gitti. hesabımı kontrol ediyorum para yok. para hesabıma geçmiyor.

    sıra bekleyen insanlardan defalarca özür dileyerek tekrar tekrar bakıyorum para yok.

    ödemelerimi yapamıyorum. halkbank müşteri hizmetlerini aradım. 372483839 tane telefon tuşuna bastıktan sonra biriyle iletişim kurma şansına sahip oldum.

    mağdur olduğum durumu anlatıyorum. karşımdaki insan laçkalaşma konusunda çığır açıyor.

    ben: atm’den hesabıma para yatırdım ama para gelmedi. paramı bana makina geri de vermedi, ödemelerimi yapamıyorum. mağdur oldum.

    yetkili: arada olabiliyor öyle. atm makinasında sayım yapılınca durumu düzeltirler.

    b: nasıl ya benim paramı aldı makina. ödeme yapmam lazım. hesabımda para yok. ne zaman yapılacak bu sayım?

    y: yapılınca biz size haber veririz.

    b: bir gün mü? bir hafta mı? bir ay mı? ne zaman haber vereceksiniz?

    y: net bir tarih veremiyorum.

    20 yıldır atm’den para yatırırım ben böyle bir rezalet görmedim. parayı hesaba geçemediğinde atm parayı geri verirdi.

    eskiden bankalar binbir çeşit hileyle yapardı, artık hırsızlığı aleni bir şekilde yapıyorlar. telefon açıyorum, umursamıyorlar. verdikleri cevaplar laçkalıkta nirvanaya çıkmış ne yapacağımı bilmiyorum.
  • öncelikle geçmiş olsun. ancak tarafınıza aktarılan ve haliyle şikayetçi olduğunuz durum bankaların standart prosedürü.

    yakın zamanda oraya gidecek olan "para grup" personeli olarakta bilinen çalışanlar kasetlerin içinde bulunan parayı sayacaklar ve size geri dönüş yapılacaktır. orada paranın kaybolması imkansız, içiniz rahat olsun. ancak bir süre o paraya sahip olamayabilirsiniz, iade süreci uzun olabilir.

    geçmiş olsun tekrardan.
  • hocam durum %99.9 lehine sonuçlanır sende tahmin edersin ki. ancak şöyle bir durum var ne yazık ki; süreç en geç 1 haftayı bulabilir. işin acil ki sonuçta ne olursa olsun paran belli bir süre gasp ediliyor ama atmlerin bu sıkıntıları var ve süreci de uzuyor. bir bardak su içmediğine dua et ve de atm kullanırsan o halkbank atm'sini bir daha kullanma.
  • rezalet puanım 0.001/10

    çeşmeli bir turizmci olarak böyle yetersiz müşterilerden neden bıktığımı tekrar gösteren olay.

    geçen yaz bir müşterim odasındaki kasada 5 bin dolar parasını unuttuğunu istanbul'a dönünce anladı, bana ulaştığında ise otelin 1 hafta kapalı olduğunu parasını daha sonra yollayacağımı anlattım, kıyamet küfür vs. neyse o ara biraz nakite sıkışıktım ve o para ile yurtdışı tatilimi yaptım, tatilde dönünce de yaklaşık 10 gün sonra o günün kurundan tl olarak gönderdim, bir 250 tl zararı oldu kerizin.
  • türkiye'deki bankacılık sistemi dünyadaki en gelişmiş bankacılık sistemlerinden biridir. finansın gelişmesiyle birlikte sıcak para kolayca girip çıksın diye yapılmıştır. onun için telaşa gerek yok.

    neyse kendi tecrübemi yazayım. 9-10 günlük kurban bayramı tatillerinden birinini arifesinde ziraat atm'sine sigorta borcumu yatırdım. daha doğrusu yatıramadım, atm parayı aldı, dekont vermedi, borcu da düşmedi. dedim sıçtık. 1 hafta her yer kapalı derdini kime anlatacaksın. neyse ilk iş günü şubeye gittim, derdimi anlattım. görevli sağolsun yardımcı oldu; ha o atm mi, oradan çok şikayet geliyor dedi, dilekçe doldurttu. daha şubeden çıkmadan telefona işleme dair mesaj geldi. 3 gün sonra para hesaba yattı.

    yukarıda değinilmiş bankaların kimi atm'leri sorunlu. muhtemelen o atm'lerde biliniyor, zaten bir süre sonra ya yeniliyorlar ya kaldırıyorlar.
  • internet bankacılığı diye bir şey bulundu bu yüzyılın son çeyreğinde ama yine de siz bilirsiniz.
  • birkaç kez bir benzerini yaşadığım durum.

    bankamatiğe yatırdığım parayı işlem menüsünde onayladıktan sonra hesabıma eksik aktarıldı. şimdi meblağ aklımda değil, örneğin 500 lira yatırdıysam onay verdikten sonra hesabıma 300 lira yansıdı. şansım bir şubenin bankamatiğini kullanmamdı. gişeye başvurunca bankamatiği sayıp farktan emin olunca parayı verdiler. iki kez başıma gelen bu hadiseden sonra mümkün mertebe mesai saatleri sırasında, şubelerin bankamatiklerini kullanıyorum.
  • geçen ay bir kere başlık konusu bir kerede çekyiğim parayı almadan gittiğim için atm parama el koymuş oldu.

    3 er gün sora sayım yapılınca hesabıma geçti. ne bu şimdi rezalet mi?
  • şube yanındaki atm'ler şubelerin sorumluluğunda olup, günde 2-3 kere sayılırlar, akşam yapılan hatalı işlem için sabah 9'da şubeye gidip paranızı alabilirsiniz.

    şube sorumluluğunda olmayan ve yüklenici firma tarafından doldurulup-boşaltılan kasetler, bankaların anlaşmalarına göre belirlenen sıklıklarla ve atm doluluk-boşluk oranları dikkate alınarak kontrol edilir.

    çoğu banka atm'si kendine yatan parayı tekrar para çekmek isteyen müşteriye para çekimi sırasında verebiliyor. bazı atm'lerin ise "yatan kasa" ve çekim kasaları farklı olabiliyor. tahminim 2-3 güne sorun ortadan kalkacaktır.
  • aylar önce aralarında anlaşma olduğu için babamın parasını (sırf daha fazla yürümesin diye) halkbank atm'sine yatır(maya çalış)dım. aynı olay oldu. şaşırdım ne yapacağımı. bankayı aradım. atm'nin yerini saatini işlme miktarını söyledim. para sayımı yapılır sonrasında biz sizi ararız dediler. daha sonra hemen her gün bakıyorum hesaba gelen gide yok. çünkü başka para yok kullanmamız lazım..

    her hafta arıyorum. aynı banka müşterileri için süreç 1 hafta başka banka müşterileri için 1 ay dendi.. sonuçta bir aydan fazla bir sürede para babamın hesaba iade edildi.

    bazen başınıza gelebilecek şanssız bir olay. başka paranız olmaması durumunda daha da çok sıkıcı bir durum...
hesabın var mı? giriş yap