• senelerdir blablacar kullanmama rağmen bugün itibariyle bir daha kullanmama kararı aldım.

    izmir-istanbul için seyahatini paylaşacağım birisini aradım. ilanlarda fiyatlar 50-75 tl arasında değişiyordu. birkaç uygun ilan buldum ve iletişim geçtiğim de blablacar sisteminin çöktüğünü fark ettim. kiminle konuşsam özelden 'yolculuk için 200 tl kişi başı' alırım diyor.

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    ekran görüntülerini de aldım ki kullanacak olanlar dikkat etsinler.

    bir de özelden konuştuğum hepsi konuşmanın devamında çirkinleşmeye ve hakaret etmeye başladı. iyice yozlaşmışız be...

    editing: asıl rezalet hayat pahalılığıdır diyenlere hitaben: blablacar ticari bir yapı değildir. siz o yolculuğu zaten yapıyorsunuzdur ve yolculuğu paylaşmakistediğiniz için buraya ilan bırakırsınız. muhabbet ve bir nebze de olsa masrafları karşılamaktır. kâr amacı güderseniz vergisini vermeniz gerekir.

    ayrıca, blablacar belli bir limite kadar fiyat belirlemesi yapıyor. burada belirlenen fiyatlar sana uygun değilse, ilan açmazsın. ilanda farklı özelden farklı fiyat istemen buradaki iyi niyete, sisteme, her şeye terstir. şöyle düşünün, markete gidiyorsunuz etikette 50 tl yazıyor, kasaya gidiyorsunuz 250 tl alacağız çünkü hayat pahalı deniliyor. ne yapacaksınız?!

    editing2: yazışmadaki kişisel veriler gizlenen görseller yeniden paylaşıldı.

    editing3: yazılanları okurken ufak bir gülümseme geliyor. neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamıyorum. neye zarar verdiğinizi de düşündüğünüzü sanmıyorum. blabla aslında toplumsal dayanışmayı güçlendirmek için güzel bir çalışmadır. birisi şöyle yorum yapmış:
    "uyanık beleşciye bak hele, otobüse 210 tl verecek, uyanıklık yapıp 70 liraya gitme derdinde.
    normal fiyattır.
    parası olmayan binmesin."
    haklısın hocam, 210 tl ücret veren otobüs ticari bir firma, vergisini verir, çalışanları sigortalıdır. hatta kaza durumunda her yolcu ferdi kaza sigortasıyla sigortalıdır. lütfen yorumlarınızla blabla dayanışmasını öldürmeyin. çünkü kız tavlamak için, kazanç elde etmek için blablayı alet edenlerden farkınız kalmayacak..

    son editing (4): mesaj kutumu destek mesajlarınızla yeşillendirdiğiniz için teşekkür ederim. başlık altına yazılanlar olayı ne kadar farklı algıladığımızı gösteriyor. umarım taksicilerin uberi, büyük otellerin bookingi bitirmesi gibi, her şeyi para kazanmak olarak gören veya farklı amaçlarla ilerleyen kişilerin blablacar'ı bitirmezler.
    ayrıca #133836018 bu gönderiyi de okumanızı öneririm.
    iyilikle kalın
  • rezalet olmanın yakınından bile geçmeyen türkiye gerçeğidir. hayat pahalılığından haberin yok heralde aslanım
  • ilgili kişilerin açıkça fotoğraflarının paylaşılması başınıza iş açabilir benden söylemesi.

    ayrıca bir rezalet varsa maalesef ülkenin ekonomisindedir. 50-75tl aralığına izmir istanbul zaten hayaldir.
  • rezalet varsa o fiyatlandırma imkanı vermeyen sistemdir, ya da yanlış fiyatlayan. zira insanlar da gayet güzel şekilde açıklamışlar. bence sorun bu fiyatları talep eden sizde.
  • blablanın mantığında para kazanmak değil yol maliyetini azaltmak olduğu için bence de gerçek bir rezalettir. ama maalesef türkiye'de uygulamaların hepsi öyle ya da böyle amacından saptığı için rezalet tanımını daha genel kavramlar için rahatlıkla kullanabiliriz
  • sistemin rezaletini kişilere yıkmamak lazım, adamların yaptığı hesap çok doğru. 800-1000 tl harcanan yolda 70 lira anca molada yiyeceğin bir sucuk ekmek falan eder herhalde, bunun için yolcu almaya değmez.

    edit: para kazanmak amaçlı değil falan diye mesajlar geliyor. arkadaşlar 1000 liralık maliyeti olan yolculukta 70 lira da para kazandırmaz, 200 lira da para kazandırmaz. amaç sosyallik falan olayını geçin bir kere, asıl amaç maliyeti bölüşmektir. maliyet bölüşmek ne zamandan beri para kazanmak oldu?

    edit 2: asıl konudan sapıp bana sucuk ekmek fiyatı üzerinden muhalefet edenler var. biri 20 lira olduğunu iddia ediyor, biri 70 liraya anca eşek eti yenir falan diyor. bu ekonomik kriz fena sarstı milleti, kimse hiçbir şeyin fiyatından emin değil.
  • 600 km yolu 70 liraya gitmenin bir yolunu bulursan buraya yaz biz de aydınlanalım dediğimdir.

    edit: anladığım kadarıyla başlık sahibinin kişisel inatla karışık okuduğunu anlama zorluğu var. kendisine hayatta sabırlar diliyorum.
  • tam anlamıyla bir rezalettir.
    blablacar'ın amacı ticari taksi ya da otobüs hizmeti vermek değil ki amk. gitmen gerekiyordur araba boş gitmesin diye yanına yolcu alırsın. mazottan, köprüden, otoyoldan bana ne. özel şoförlük yapıyor sanki beyefendiler. 200 lira vereceksem 200 liralık hizmet isterim sunuyor musun, yok.

    edit :
    gelen mesajlara istinaden şunu eklemek isterim.
    herkes istediği fiyatı tabi ki isteyebilmeli, bu blablacar'ın saçmalığı. ama fiyatları otobüslerle eşitlerseniz uygulamanın bir amacı kalmaz. zarar ediyorsanız kimseyi almazsınız olur biter. blablacar bir uber, bir bitaksi değil. yani sen halihazırda bireysel olarak zaten yapacaksın o yolu, yolcu taşımacılığı yapmıyorsun. maliyet hesabı ile yolcuların kafasını sikmen anlamsız. bütün yol parasını neden yolculardan çıkarma derdindesin. alma arkadaşım bu kadar basit.
  • gayet de rezalettir ve puanım 8/10

    ülkenin ekonomisinin kötü olması ayrı meseledir,
    sağ gösterip sol vurmak ayrı rezalettir..

    ilana kaç para istiyorsan onu yazarsın,
    bütçesine uygun olan gelir, olmayan gelmez..
hesabın var mı? giriş yap