• en seksiyi değil, en güzeli seçtikleri için absürt değil. 16 yaşındaki bir insanın yakışıklı veya güzel görünme kaygısının olması ve bunun için bir yarışmaya katılmak istemesi gayet normaldir.
    bence sorun "hmm bu kız güzel seçilmiş, demek ki seks" diye düşünmektedir.

    ekleme: bence de güzel değil. ama ne yapalım, jüri böyle karar vermiş. başka bir yazar belirtmiş benden sonra, aslında ne güzel ne de seksi olan seçiliyor. model seçiliyor. muhtemelen en büyük avantajlarından biri boyunun 183 olması.

    bir ekleme daha: bu kız; göğsüyle ve kalçasıyla değil - hatta muhtemelen yüzüyle de değil gibi görünüyor - boyu ve kilosuyla öne çıkmış. bu yarışmaya erkekler de katılıyor. "model" yarışması. ilk cümlede kurduğum "güzeli seçiyorlar" düşüncesi hatalı aslında. güzeli de değil model olmaya uygun birilerini seçiyorlar.

    genç insanların bikini, mayo, şort giymesine mi karşısınız? nasıl olacak o zaman? plajlara, havuzlara gidip kimlik sorun da üzerlerine çarşaf atın 18 yaş altında olanların. bu kafayla yaklaşırsanız sizde sorun vardır. "18 yaşın altındaki insanlar vücutlarını açık eden kıyafet giyemesinler" düşüncesi dini hassasiyetlerle gelince onlara karşı çıkmıyor musunuz (dini hassasiyetleri olmayan insanlara soruyorum)? çıkıyorsunuz. hatta diyorsunuz ki "senin aklın fikrin sekste, o yüzden böyle diyorsun." e o zaman karşılıklı bir riyakarlık içindesiniz.

    internetten kıyafet alırken - her yaş için söylüyorum - o kıyafetleri giyen modeller görmüyor musunuz? birçok sitede de modelin bedeni, kilosu, boyu yazar. modellik böyle bir iştir.
  • (bkz: en seksiyi değil, en güzeli seçtikleri için absürt değil)

    bunun neresi guzel? desen ki fizigi en model olmayan uygun duzgun fizik o zaman tamam. ama guzellik baska bir sey. seksilik bambaska bir sey. ikisi de yok bu arkadasta.
  • çocuk istismarıdır ama liberal iki yüzlülüğü böyle görmeyecektir.
  • aynı hassasiyeti 14-15 yaşında tarla da, sanayi de, kot taşlama da, boya da.... çalışan yüzbinlerce çocuk işçi içinde bekliyoruz. söz konusu onların kirlenmiş elleri yüzleri, yıkılan hayalleri umutları olduğunda hepiniz görmezden geliyor, banane abi diyorsunuz... ne olmuş sanki 16 yaşında kız şarkıcı da olur, model de olur...
  • seksiyi degil, güzeli de değil manken, model seçiyorlar. elbiseyi nasıl taşır, podyumda nasıl yürür bilmem ama güzellik kriterinden ziyade bunlara bakıyor olmaları lazım diye hatırlıyorum. bu işi bilen biri modlleri "yüyen askı" diye tanımlamıştı. yanlış anlaşılmasın güzelliğe bakılmaz demiyorum. öncelikli olarak buna bakılmaz diyorum.
    model seciyorsak yaşa bakılmaz zaten diye geçtiğim durum.
    ha güzellik, seksilik üzerinden değerlendireceksek net istismar olur bence de. 16 yaşında kafa, mental, olgunluk anlamında tamama ermesi çok zor bir insana güzel de deseniz seksi de deseniz kafanın gittiği yer belli. o da gayet istismar. kimse kusura bakmasın.
  • bu durumu ben de uygun bulmuyorum ama 16 yaşındaki çocuğa evlilik izni verilen ülkede bunun eleştirilmesini de saçma buluyorum.
  • bunun neresi güzel lan? neresi model?

    esas problem bunun miss model seçilmesi!

    ortada ne çocuk ne de istismar söz konusudur. geçiniz...
  • linç ettiniz yalandan netflixi
    bir şeye ne kadar aşırı tepki gösteriliyor ise aslında içinizde o vardır..
  • 18 yaşından küçük birinin cinsel obje olma amacıyla bir yarışmada kullanılması alenen çocuk istismarıdır. ama bir sürü tuhaf tip bunun çok normal birşey olduğunu savunmak için yırtınıp duracaktır, bu olaydaki en anormal kısım savunmaya çalışanların ahlâk algısıdır.
  • en güzel seçilmiyor. "miss model" seçiliyor. daha ergenlik dönemini yani ne fiziksel ne ruhsal gelişimini tamamlamış çocukları bu çirkin düzene alet etmenin kabul edilebilir hiçbir yanı yok. bunun da savunmasını yapmazsınız. elbette istediğini istediği yerde giymekle serbest ama bu alenen vücudunuzu sergilediğiniz ve zaten bununla yarıştığınız bir yarışma. en azından 18 yas sınırlaması olmalı.
hesabın var mı? giriş yap