• bir hürriyet haberine konu olan adam.

    kendisini fakir olarak tanıtan ve yardım isteyen bir adamın ne kadar sahtekar(!) ve yalancı(!) olduğunu ortaya çıkaran hürriyet haberine...

    adam 1.657 lira geliri olduğu halde fakir olduğunu iddia ediyormuş. büyük terbiyesizlik!

    not: türk-iş tarafından mart 2015 itibarıyla belirlenen yoksulluk sınırı 4.238 liradır.

    --- spoiler ---

    http://www.hurriyet.com.tr/ankara/28851213.asp

    kendisini ‘fakir’ olarak tanıtan ve “felçli annem olmasa, yaşamak istemiyorum” diyen alaattin arslan’ın, annesi ile ile birlikte 3 ayrı maaş aldığı ve aylık bin 657 tl gelirinin olduğu ortaya çıktı.

    caps: http://oi58.tinypic.com/2zj9v28.jpg

    --- spoiler ---
  • ailesiyle yaşıyor olsa ve dolayısıyla kira + fatura + ev masrafları olmasa, yol ve yemek masrafı şirket tarafından karşılanıyor olsa, 3 ayda 1 çift maaş ve yılda minimum 1 kez olmak üzere 2 maaş ikramiye alsa, şirket tarafından yılda 1 kez yan haklar (alışveriş çeki vs.) verilse, yine şirket tarafından sağlam bir sağlık sigortası olsa ve dolayısıyla hastane masrafı olmasa; evet fakir sayılmaz aslında.
  • 3500 lira maaşla iddia ediyorum ben bunu tek başıma yaşarken. istediğin bir şeyi alırken kırk kere düşünmek fakirliktir çünkü.

    not: küfür etmeyin, pazarcılıktan tutun mısır satmaya kadar çok iş yaptım ve şimdi mühendisim. en az parayı burda kazanıyorum.
  • farkirliktir.

    kimse bana insanlar asgari ücretle "3 çocuk !" bakıyor falan da demesin. (onlar tebrik edilmesi gereken insanlar)

    ama olsun ya... duble yollarımız var, 3. havalimanını falan yapıyoruz...
  • yalnız yaşıyorsan + kira derdin yoksa o zaman ortalama geçine bilirsin bu parayla. yoksa kira + aile + faturalar imkansız geçinmek. asgari ücretle falan aile geçindiren insanları örnek olarak gösterecekseniz hiç şey etmeyin. o adamlar yaşamıyorlar. sürünüyorlar bu ülkede. ona yaşamak, geçinmek diyorsanız o sizin işinizdir
  • bunlar istiyor ki fakir olan adam duvarlari kemirsin, su bile icemesin.
hesabın var mı? giriş yap