• hadin hayırlısı dedirten açıklamadır.
  • açın dediğim. arada canımız sıkılınca odtüye neyin gidiyorduk.
  • online eğitimin rahatlığına alışmış kopyacı ve gevşek tayfayı üzmüş açıklamadır. en yakın zamanda örgün eğitim tekrar başlamalıdır.
  • aşılanmayan gençlerin ne yapacağı meçhul...

    sistemini daha yeni oturtmaya çalıştıkları uzaktan eğitimde bile yoklama alınıyor. ki öğrencinin istediği saatte izlemesini sağlayabilecek sistemler varken.

    hasta olunca ders notu 'dz' gelmesin diye okula gidecek öğrenciler olacak. temaslılar kontrol altına alınamayacak çünkü küçük bir şehirden örnek verilse bile yayılmanın ne kadar artabileceği bile korkunç hele ki bu dönem boyunca döngüye girebilecek bir hastalık...
  • üniversite hocasının tek işi lise öğretmeni gibi öğrencilere ders anlatmak olmadığı için oldukça makul bir istek. öğrenciler evde oturmaya devam edebilirler ve eğitim bir süre daha online olabilir. bu esnada üniversitenin işlemesi, araştırmaların devam etmesi gerekiyor. üniversite hocalarının, akademik ve idari personelin, laboratuvarlarda araştırma yapan asistan ve araştırma görevlilerinin aşılanması bu yüzden önemli. üniversite deyince akıllarına sadece ders anlatan hoca ya da lise gibi derse girip çıkılan bir ortam gelen öğrenciler bu açıklamayı eleştirmeye devam edebilir. hayat öğrencilerin ve onlara verilen eğitimin etrafında dönmüyor üniversitelerde. üniversite araştırma yapılan kurumdur.
    peşin not: araştırma yapmayan, tek işi öğrencilere ders anlatmak olan tembel hoca ve üniversiteler bu söylediklerimin dışında, türkiye'de bunlardan bir dolu var, farkındayım.
    "ama öğrenciler ne olacak, bizi neden aşılamıyorlar, biz aşılanmazsak nasıl ders yapacağız" diyerek kendilerini dünyanın merkezine koyan öğrencilere lafım. kaldı ki, bana kalırsa tüm ülke aşılanmalı. zaten en büyük problem
    (bkz: türkiye'nin covid aşısız kalması)
    tabii bunun gerekçesi "üniversitelerde yeniden örgün öğretime dönülmesi için" değil "üniversitelerde araştırmaların devam etmesi" olmalı.
  • hocaları aşılasanız ne olur öğrenciler aşılanmadıktan sonra.

    yök yine ampırlığını konuşturmuş. türkiye'nin en beceriksiz. en içi boşaltılmış kurumlarında zirveye oynuyolar.
  • kopyacilara karşı online sınavlar kazık gibi sokulması özellikle bir iki kişi dışında pandemi bitene kadar kimse ders gecirilmemeli ki kayıp nesil yaşamayalım. askerlikte böyledir bir kişinin cezasını herkes çeker ama savaşta kan dökülmez. akademide de pandeminin etkisinin öğrencilere yansıtılması gerekir çünkü çok büyük açıklar var sınav sisteminde. kayıp nesile engel olmak için madem sınavlar oluyor kimse ders gecirilmemeli
  • öğrencilerden elde edilen para için binlerce insanın sağlığı tehlikeye atılacak. cafeler sturbuckslar hüzünlü yol gözlüyor diye hastalık bitmeden açılmamalı. ayrıca kopyacilar açılmasın istiyor diyene de vize sınavı için hazırladığım makale girsin.
  • saçma sapan, alakasız bir açıklamadır. hocayı aşılamakla yüz yüze eğitimin ne alakası var. herkes aşı mı olacak sanki. isteyen olur istemeyen olmaz.
  • bence bu çok komik bir açıklama. bizim personellerimize bir şey olmasın gerisi önemli değil der gibi
hesabın var mı? giriş yap