• halkın sinir uçlarıyla oynayan gelismedir. pek çok haber kaynağından bulabileceğiniz bir durum.. numune bir link paylaşıyorum:

    "artan korona vakaları sonrasında türkiye genelinde 29 nisan saat 19.00'da başlatılan ve 17 mayıs günü saat 05.00'te sona erecek bir tam kapanma sürecine girildi. bu sürecin, resmi tatil olan 19 mayıs'ın çarşamba gününe denk gelmesi nedeniyle 1 hafta daha uzaması gündeme geldi.
    rekor kıran vaka ve vefat sayıları sonrasında kabine toplantısından 17 günlük bir tam kapanma kararı çıkmıştı. buna göre 29 nisan'da başlatılan süreç, 17 mayıs pazartesi günü saat 05.00'te sona erecek. bu dönemde birçok iş yeri faaliyetlerine ara verdi, muafiyeti olmayan vatandaşların sokağa çıkması kısıtlandı, şehirler arası seyahatler belirli koşullara bağlandı.1 hafta uzatılabilirtüm bu önlemlerle birlikte tam kapanma sürecinin vaka sayılarını düşürmesi hedeflendi. herkes kısıtlamaların biteceği, hayatın normalleşeceği 17 mayıs gününü beklerken ortaya kimilerini üzecek bir iddia ortaya atıldı. resmi tatil olan 19 mayıs atatürk'ü anma, gençlik ve spor bayramı'nın çarşamba gününe denk gelmesi nedeniyle, tam kapanmanın bir hafta daha uzatılabileceği öne sürüldü."

    https://www.google.com/…a-daha-uzayabilir-14108960/
  • insanların artık sinir krizinden yaşadıkları bir uyusmadan ötürü tepki veremediği gündemdir.
  • ben çalışıyorum muafım lakin ailemde esnaflar var,yettiniz bittiniz artık dedirtir.
    dağıtılmayan maske makarası vardı ya,lan aşılamayı beceremediler demiyorum aşı yok diyorlar.
    aşılayın herkesi kardeşim ha aşı vuracak adam yoksa asker de aşı vuran adamlara görev emri çıkarın her şehir de onlarcası var,gerekirse ev ev gezip yapsınlar nedir yani aklı da biz mi verelim.
    ha tabi unuttum aşı yok.
  • şöyle bi balkondan bakınca bütün mahallenin dışarda olduğunu gördüm bugün. gayet parkta piknik yapıyorlardı. hem de geçen cuma bimde indirimde olan semaverle.. (evet kapanma başladıktan sonra sattıkları.)

    yani şimdi sen istersen 1 ay daha uzat. sen bi altyapı oluşturmazsan, halkın da kuralları takmazsa ne değişecek?

    edit: gelen anne tarafından akrabalık teklifleriyle ilgili mesajlar üzerine şunu belirteyim. burda eleştirilen konu insanları bu güzel havada evlere kapatmak vs değil.eleştirilen konu tam olarak şu: çok çok geç kalınmış ve kontrolden çıkacağı bariz belli bir uygulama yapıyorsun ve bunu tamamen random bir şekilde xx danışmanın 'yav hadi şunu da ekleyelim' dediği için yapıyorsun. sen devletsin. bunu ben düşünmek zorunda kalmayayım diye bu görevi yapıyorsun. ve görevini en iyi şekilde yapmak zorundasın.

    yoksa ben de biliyorum 128 tl'lik benzini depoya koyup bu güzel havada motosikletime atlayıp kuşadası'nda tatil yapmayı. madem bir iş yapıyorsun, her türlü önlemi alacak ve insanları da mağdur etmeyeceksin.

    edit: imla
    edit 2: ekleme
  • yoruldum.
  • (bkz: kongre)
  • bi posta da silkin tam olsun. adam bardağı marketten aldırmıyor. evin yakınında züccaciye yok. görev izin belgesi olmadan mahalleden çıkmak yok. ne pok yiyeceğiz çok merak ediyorum.
  • bırakın gelsin bırakın... alıştık hapis yaşamaya...
  • kıyıya vuran balinalar gibiyiz ve kimse bunun farkına varmıyor...
  • 19 mayıs olduğunu şimdi mi anladılar?
hesabın var mı? giriş yap