• başlık belki daha düzgün bir şey olabilirdi ama idare edin.

    çıplak gözle, türkiye'den jüpiter'in gözlemlenebilmesi olayı. kendisi şuan dolunayın yanında minnak bir yıldız gibi gözükmekte. görmek isterseniz, gökyüzü açıksa bakıp görebilirsiniz çok parlak zaten. bende istemsiz bi mutluluk yarattı bunu görmek niyeyse. nadir görülen bir olaymış efendim.

    teleskop vb. bi şey kullanmanıza gerek yok, tabi ki kullanarak daha detaylı bir görüntü alırsınız.

    ek: elimde bunu fotoğraflayabileceğim kalitede bir ekipman yok, çeken olursa ekleyebilirim ya da o başlığa ekleyebilir.

    ek2: fotoğraf için @madar 'a teşekkürler.
    https://eksiup.com/p/mw34433ysza7

    ahan da bu da kaynak
  • saatlerdir izliyorum kendisini. sonunda birisi çıktı da açtı şu başlığı. çaylaklığın kötü yanı işte. ayrıca böyle muazzam bir olay varken teleskop sahibi olmadığım için üstündeki lekeyi görememek beni çok üzdü desem yeridir.
  • jüpiter yıldızlı herhangi bir gece de rahatlıkla gökyüzünden seçilebilir. sadece neye baktığınızı bilmeniz lazım. ama şu an ayın yanından nasıl göründüğünü ben de merak ettim, bakmaya gidiyorum.
  • vaka-ı adiye. jüpiter neredeyse gökyüzünün demirbaşı. aya yakın olması da tevafuk değil. zodyak diye bir olay var. 20xx'li yıllarda kaldeli müneccimlerin seviyesine bile yaklaşamamak acıklı oluyor, yapmayın.
    ha bir de kaynak haber pek sahih değil. küçük bir dürbün değil, büyük bir dürbünle bile kırmızı leke görünmez. internetten de çek ettim. abimizin biri quora da şu dürbünle bile göremen kırmızı lekeyi diyor. ben ortalama bir dürbünle ayı tam görüntüye koymuştum, okülerde ay tam kaplıyordu görüntüyü. ondan biliyorum. dürbün büyütmelerinde galileo uydularının gözlemi yapılır, güzel de olur. yalnız aya tutunca göz zonklatıyor. dolunayda hele. ay güneşten gelen ışığın yirmide birini yansıtır. yaklaşık da güneş kadar büyük görünür. yani ışığın şiddetini 20 kat arttırsa bir gözlem aygıtı, güneşe bakmak gibi olur lan. hafazanallah. kör olursunuz yıvrım.
  • bugün konyaaltı sahilinde fark ettiğim beni mutlu eden olay lakin bir gezegen olduğundan emindim ama jüpiter olduğunu bilmiyordum.
  • hava bulutluydu zar zor şunu çekebildim. teleobjektif yanımda değildi. nikon d7000 18-105 lens
    jupiter
  • olağan durumdur.

    oğlum o yaklaşık 2 aydır gökyüzünde görünüyor. ben her gece bakıyorum. asıl görünmezse sıkıntı büyük.
  • jüpitere bakmışım haberim yok, selamlar jüpiter.
  • yılın herhangi bir günü, yıldızlı bir gecede çıplak gözle rahatlıkla görülebilir.

    fotoğraf da paylaşmak isterdim ama dışarı çıkmaya üşendim.
hesabın var mı? giriş yap