• yeni rekordur. 17 aralık 2013'den bu yana tl karşısında ateşi düşmeyen döviz fiyatlarının gelişiminde dün değişik bir durum yaşandı. genelde yurtiçi piyasalar kapanana kadar yükseliş gösteren, ancak yurtiçi piyasalar kapandığında yurtdışı piyasalarda hafif gerileyen döviz fiyatları, dün öncekilerin tersi bir hareket yaptı. yurtiçi kapanışta 2.22 tl olan dolar fiyatı, dün gece yurtdışı piyasalarda 2.236 tl'ye ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdı. takas saklama verilerinden anlaşılmaktadır ki, şimdiye kadar olan döviz fiyatı hareketleri yurtdışı çıkış kaynaklı değil, tamamen yurtiçi taleple oluşmuştur. yabancılar olayları algılamakta ters köşede kalmış, alıcısız kalan piyasalarda satış yapma imkanları kalmadığı için henüz harekete geçememişlerdi. ancak sanırım bazıları için kol kesme zamanları gelmiş olmalı.

    (bkz: tayyip kalırsa döviz fiyatının yükseleceği gerçeği)
  • değil 2,23 isterse 223 olsun, yeter ki bilal oğlana bir şey olmasın politikasının sonucudur.
  • kaos, faiz, cariye, eşek lobisinin işidir. ama kesin, dış mihrakların oyunudur.
  • kronik bse'den muzdarip sığırları ilgilendirmeyen olay.
  • piyasalar kapandıktan sonrasında da doların yükselişi sürdü. uluslararası döviz piyasalarında dolar / tl kuru dün akşam saatlerinde 2.23 tl sınırını da geçti. dün akşamüstü siyasi arenada yaşanan hareketlilikler ilerleyen saatlerde dolar/tl kuruna da yansıyınca dolar gece 23:50'de 2.2360 tl'ye ulaştı.
  • (bkz: başbakandan korkup faizi yükseltmemek)
    merkez bankasının bu işi bu kadar sürdürüp inat edeceğini sanmıyordum, ama çorap kokusu, biat kültürü, lidere tapma akıllarının iyice önünne geçmiş durumda. faizi artımayacağım, ben çöl bedevisiyim, doların belini kıracağım diye ortada gezdiği günlerden bu günlere geldik. ve 15 milyar dolara yakın rezervi piç etti.
    faiz %4,5 den %7,50'ye geldi, kavramlarla oynayıp adına faiz artırımı bile diyemiyor.
    piyasa işlemleri %10 faizlerden yapılıyor, merkez hala faiz artırmıyor. %7 küsürlardan fonlama yaparak birilerinin aradaki farkla zengin olmasını sağlıyor. ama bu adamlar bir de bilim adamı. inanç dünyası bilimin önüne geçen adamdan kaçacaksın.
  • :) tayyip giderse millet artık ''yolsuzlluklar bitti, cehape bizi uçurur, marsa gideriz'' diiye dusunup dolarları mı bozduracak şeklinde merak etmeme neden olan ulaşma. şu seçimi yuzde 40 üzeri bir sonuçla akp kazansın görürüm ben doları.
  • yazın yurtdışına eğitim için çıkacak şahsımı yusuf yusuflatmıştır.
hesabın var mı? giriş yap