• 17 ve 18 temmuz arasında yüzlerce yıldırıma, kayba ve sele neden olacak yağmurdur.

    kameralarınızı hazırlayın mükemmel görüntüler geliyor. tabii kötü olaylar da yaşanacak.

    facebook sayfalarından alıntılar:

    --- spoiler ---

    hava delisinin not defteri:

    gönderi linki

    sadece salı akşamı beklenen 6 saatlik yağış... bunu gfs çıktısında görmek enderdir... istanbul ve doğu marmara için durum kritik... sel olasılığı yüksek

    fotoğraf linki
    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    severe weather turkey:

    gönderi linki

    diyagram kayıkla istanbul turuna hazırmısınız dedi :d

    durum o kadar ciddiki aslında olayın ciddiyetini cuma akşamı koskoca devletin meteoroloji sayfası erken uyarı yaptıgında anladık. ardından televizyon kanallarının hava bültenleri [ntv,cnn türk] son 2 gündür salı gününe dikkat çekiyorlar. üstelik ntv dahi aşırı yağmur var dedi. sizler swt sayfasının ayrıcalıgıyla 1 hafta önceden haberdar oldunuz ve artık sağsalim sisteme kavuşma vakti geldi. kavuşuyoruz kavuşmasınada abd modeli olan gfs diyagramı inceden mesajla diyorki `şehrin içinde kayıkla tur yaparsınız` dedi. diyagramdaki verdikleri yağış gerçekten muazzam. megakentte son yılların temmuz ayındaki en sert yağışı geliyor.
    fotoğraf linki

    aynı sayfanın yayınladığı videolu tahmin

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    mgm'nin uyarısı

    önümüzdeki hafta başında kuzeybatı kesimlerde hava sıcaklıkları azalıyor, marmara ve batı karadeniz’de kuvvetli yağışlara dikkat!

    genel durum
    ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin, 17.07.2017 pazartesi gününden başlayarak serin ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, 17.07.2017 pazartesi günü marmara’nın batısında, salı günü marmara’nın doğusu ve batı karadeniz’de yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

    yağışla birlikte hava sıcaklıklarının kuzeybatı kesimlerde pazartesi ve salı günleri mevsim normallerinin 4 ila 7 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

    hafta başında rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden (poyraz) kuvvetli ve yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

    hafta başında kuzeybatı kesimlerde beklenen kuvvetli yağışlarla ilgili olarak ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları; meteoroloji genel müdürlüğü’nün yayınlayacağı meteorolojik uyarı ve raporları takip etmeleri önem arz etmektedir.

    oluşması muhtemel riskler
    ani sel - su baskını - ulaşımda aksamalar - yıldırım

    --- spoiler ---

    hazır olmakta fayda var.

    edit: gerekli düzeltmeler yapılıp yeni haberler ekleniyor. düzeltmeler için herkese çok teşekkürler.
  • istanbul'a daha bugünden nefes aldıran yağmurdur. 4 mevsim yağmur yağsa hayır demem. hava kapadı, inceden bir yağmur başladı. temmuz ortasında daha ne isteyebilirim ki?
  • zeytinburnu'nda yardırmaktadır.
hesabın var mı? giriş yap