• batılıda da tiktok filan olmasına rağmen, davranış olarak daha olgun biriyle konuştuğunuzu hissediyorsunuz 15-17 yaşında biriyle konuşsanız bile.
    bizde 25 yaşındaki adam anca onlardaki 17 yaş seviyesine geliyor. yüzlerce insanla görüşülerek elde edilen tecrübedir bu.
  • (bkz: mammoni)

    bu arada bireysel bağımsızlık yaşının yükselmesi ülkenin ekonomisinin nüfusuna yetmediğinin işaretidir. kimse anne evinde kalıp ailesine yük olan bir yüz karası olmayı güle oynaya seçmiyor.
  • beslenme şeklinden mi havasından mı suyundan mı anlayamadığım sorunsal
  • egitim sisteminden kaynaklandigini dusundugum, katildigim onermedir.

    lisede olup da ufak tefek islerde calismamis bir genc gormedim simdiye kadar, zengin sayilabiliecek aileler bile cocuklarina bir sekilde hayati ogretiyor lise bitmeden.
  • bunların hepsi bireysellikten kaynaklanıyor. türkiye’de bireyselleşme zayıf durumda. anne-baba yanında kalarak 30 yaşına geldiğimiz için evlenince bile çocukça davranıyoruz.
  • ön edit: olgunlaşma; kişinin geldiği yaşa kadar geçen zaman diliminde her yaş basamağında ailesinden ve okuldan aldığı eğitim kalitesi neticesinde kazandığı değerlerdir. eğitimin kalitesi kişiye özgüven, özgüven ise hayatı deneyimleme ve bu deneyimlerinden ders çıkararak olgunlaşma yetisi kazandırır.

    eğitim sistemi yerlerde olan bir ülke vatandaşı olarak karşılaştırılan 27 yaş bile gayet iyimser kalmış.

    30'a merdiven dayamış kız erkek hiç farketmez; dünyadan bihaber ebeveyn parası yiyerek dolaşan gençler mevcut. ne bir ciddiyet, ne bir entelektüel bilgi, ne de bir hayat felsefeleri var.*

    özgüvensiz, özbeceri yeteneği kazandırılmamış, popüler kültür bağımlısı bir ordu oluştu.*
  • birey gibi davranılması ve ekonomik durumlar bu farka neden olur. ama bu demek değil ki batıda herkes olgun* onlarca saçma adam tanıdım.

    ayrıca bazı çocuklar var bizim 30 yaşında andaval arkadaşlarımdan daha mantıklı konuşabiliyor.*
  • (bkz: coğrafya)

    hepsinden değil tabiki (ben ve sen hariç)
hesabın var mı? giriş yap