• arkadaslar herkese iyi gunler. kampanyanin amacini hemen belirteyim. yukarida belirttigim tarihler universite sinavlarinin olacagi tarihlerdir ve ben dahil cogu aday o gece zar zor uyuyacak , akabinde ise davulcu tarafindan uyandirilip tahminen uykusuz kalacak , bu da sinavdaki performansini dusurecek , haliyle gelecegiyle oynayacaktir. su dort gunun sabahinda ramazan davulcularinin anlayisli olmasini bekliyorum. kimsenin hayallerimizin yikilmasina sebep olmaya hakki olmamali , tesekkurler.

    edit : ikamet ettiğiniz semtin belediye başkanına ulaşarak(sosyal medya ya da yüz yüze ya da herhangi bir yöntem ile) en azından bir bilinç oluşturabilir , etkili olabiliriz. davulcularla birebir konuşmamız belki de etkili olmaz ama semtte nüfuzu olan bir ismin böyle bir duyarlılığı yayması biz semt sakinlerine göre daha kolay olacaktır. bir arkadaşımız edirne belediye başkanına sosyal medya üzerinden ulaşmış ve başkan da sağ olsun uyaracağını belirtmiş. bunun gibi örnekler çoğalırsa az da olsa insanlara faydamız dokunur diye düşünüyorum. herhangi bir şekilde yetkili isimlere ulaşma şansınız mevcutsa rica ediyorum onları bu konuda bilgilendiriniz. destek veren herkese sonsuz teşekkürler.
  • sen üniversiteye gidicen diye dinimizden mi olalım.

    yok lan şaka, eskiden çalar saat olmadığından insanları sahura kaldırmak amacıyla çalınıyormuş ramazan davulu. şimdi gram müzikten anlamayan tipler üç beş kuruş bahşiş almak için davul çalıyor. bence tamamen kaldırılmalı.
  • veladdin amin.

    (bkz: derdini sikeyim)
  • sen sınava girecen, öbürünün çocuğunun uyku sorunu var, diğeri vardiyalı çalışıyor 12' de işten gelmiş anca yatıp uyuyacak, bir diğerinin uyku sorunu var davul nedeniyle öten araba alarmları uykusunu kaçırıyor.

    kendi için bir şey isteyene yokum, toplum için bir şeyler yapmak istiyorsan, işin mantığının saçma olduğu fikrindeysen, o zaman hep birlikte adım atabiliriz.
  • dave grohl'u kızdıracak bir gelişme.
  • (bkz: türkiye hariç hiç bir müslüman ülkede ramazan davulu olmaması)
  • bazı denyolarda "tıplım için bir şiylir yipmik istirsin..." ulan adam başlık açmış, bir adım atıyor. sonuç yine toplumu etkileyecek, milyonlarca insanın geleceği toplum etkisi değil mi lan!
    destekliyorum...
  • ramazan davuluna ezan muamelesi yapan müslümanlar nedeniyle dikkat çekmeyecek kampanyadır.
  • din mi önemli sınav mı önemli?

    durun size bir anımı anlatayım.

    bir cuma günü bankada öğleden sonra mesai başlamak üzere banka kalabalık; insanlar sıra numarası alıyorlar, 45-50 yaşlarında biri paldır küldür gişemin önüne geldi.

    a: adam
    b: ben

    a- s.a. , benim işlemime bakıcan mı?

    b- beyefendi sıra numarası almanız gerekiyor.

    a- cumadan geliyom, cuma mı önemli bu mu önemli?

    sanıyor ki a haklısınız hemen alayım işleminizi diyeceğim. (sanki bana kılıyor namazı?)

    b- cuma önemli ki ona gitmişsiniz , şimdi gidip sıra numarası almanız gerekiyor.

    dedim ve tıpış tıpış gitti. sayemde kul hakkı yemekten kurtuldu.

    sonuç olarak ramazan için davulun şehirlerde çok da zaruri bir ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum.
  • zaten dinimizde böyle bir uygulama zorunluluğu yok. geçmiş zamanlarda olumsuz koşullar sebebiyle işlevselliğe dönüşmüş ve zamanla adettendir yapılır aşamasına gelinmiş uygulamadır. olmasada olur ama eski insanlar için huzur verici uygulamadır.

    arkadaşın belirttiği sınav takvimlerinde davulun çalınmaması daha isabetli karar olacaktır, denildiği gibi hayati önem taşıyan sınav öncesi kimse uykusunun bölünüp uykusuz şekilde sınava girmek istemez.

    sadece sınav günlerinde davul çalma uygulamasının bırakılması için kampanyaya katılıyorum.
hesabın var mı? giriş yap