• alkol tüketiminin sınırlandırılmasına ilişkin oluşturulan "yeni yönetmelikte 15 ile 24 yaş arasındaki kişiler ‘genç’ olarak tanımlanıyor. yetkililer bunu dünya sağlık örgütü’nden (who) aldığını söylüyor. halbuki who, 15-18 arasını ‘young’ (genç), 18-24 yaş arasını ‘young adult’ (genç yetişkin) olarak tanımlıyor."
    (kaynak: radikal gazetesi, "yönetmelik bu maddeyle çok yaşamaz!", 29.01.2011)

    haberin tamamını merak edenler için:
    (bkz: http://www.radikal.com.tr/…29.01.2011&categoryid=41)
  • bu yaş aralığındaki bireyler genç sıfatına sahip yetişkin olup yetişkin muamelesini hak ederler.
  • türkiye'de şu aralar eğlence aktivitelerine katılım hakkı kısıtlanan ve haksızlığa uğrayan yaş grubuna mensup birey.
  • üniversite öğreniminin uzaması, yaşam şartlarının vb'nin günümüzde ruhsal anlamda 26-28'e kadar uzattığı dönemdir.

    ergenlikten zoru olmaz zannederdim, meğer varmış. evet, bu dönemde en temelde ebeveynden ruhsal ve ekonomik olarak ayrışma beklenir. birey kendi ayakları üzerinde durabilmeli, olgun ilişkiler kurabilmeli ve sürdürebilmelidir.

    ebeveynden ayrışmak meselesinin üzerinde biraz daha durmak lazım aslında, türkiye gibi kolektif ülkelerde ayrışma verilmez alınır prensibiyle belki de kişinin birçok fedakarlıkla da karşıkarşıya kalmasını gerektirecek bir sürece dönüşebiliyor. ( ailenin maddi ve manevi kaynaklarını birey olabilmek için reddetme gibi )

    ama çoğu kişi kan bağının kaynağını yemekten rahatsız olmadığı veya buna engel teşkil edecek ayrışmalara ( ideolojik veya yönelimsel ) sahip olmadığı için bi buhran yaşamadan çaylarını yudumluyorlar.

    ps : yazının buraya bağlanması beni de üzdü.
hesabın var mı? giriş yap