• amazon.com.tr nasıl güzel çalışıyorsa rezaletleri bile "başıma gelse güler geçerim" cinsinden oluyor. hakkını aramak güzel şey de şu kadar şey için harcadığın zaman, yaşadığın stresin maddi değeri daha fazla be abi. neyse çözülür umarım da değer yaşananlara.
  • (bkz: oysa ünal'ın içimi ferahlatması gerekiyordu)
    dur bu o değildi.*

    tanım: bir yazarın alışveriş hikayesi.
  • he bekle döner.. günde binlerce çağrı alan bir kurumdan bahsediyoruz bi sen mi varsın? kaldı ki 70 tl için yaygara koparıyorsun paran mı kaldı amazonda hayırdır?

    saçmalamayın ya artık milletin saçma sapan kaprislerinden bıkmış insanları zıvanadan çıkarmayın. takım liderinin işi yok başka seni teselli edecek.
  • koparılan yaygara 70tl için değil. siparişin tutarı 71tl, iade olan 71tl. koparılan yaygara bunun için değil, iki ürünün toplamı şu an atıyorum 90 tl ise, aradaki fark olan 19 tl için.

    onun dışında hak aramak güzel bir şey de, yukarıda söylendiği gibi, o strese değmez. gidin amazon us ve amazon tr'nin müşteri memnuniyeti adreslerine mail atın, o zaman o arkadaş nasıl aman efendim sepet efendim diye dönüyor görün.

    ayrıca 10 yıldır amazon için çalışan adam müşteri hizmetleri takım lideri pozisyonunda kaldıysa (40-50 tane müşteri temsilcisini organize eden adam demek bu. mh'de 3 sene çalışan zaten olur), o adamdan hayır gelmez.
  • rezalet puanım 1.
    iadeyi yapan sen telafisi edilecek diyen amazon neyin tatavası bu?
    edecek ise eder etmezse nane.
    buna rezalet başlığı açılmaz.
hesabın var mı? giriş yap