• abi ne yazsak az.
  • havada çarpışan mermiler, yazılmayan kahramanlıklar, ismi belli olmayan kahramanlar ki o kahramanlar elde yemek yok, ayakta pabuç yok, karnı aç önce vatan dedi.
    bu vatan size minnettar.
  • rte'nin malum açıklamasından sonra biraz hatırlamamız, bilgilerimizi tazelememiz, içimizi titretmemiz gereken başlık.
  • yeni kurulacak türkiye cumhuriyeti'nin ilk ayak seslerini ilk direnişini

    tarih sahnesine yazılmasını sağlamış hadisedir.

    insanları bir şeye inandırmak için onlara somut örnekler göstermeniz gerekir.

    eğer bu başarı olmasaydı insanlarımız kurtuluş savaşı için çok inançlı olmazlardı.
  • devşirme kıtalar çanakkale'ye an itibari ile ulaştı.
    bu sabah camdan dışarı baktım, çanakkale'de miyim? yoksa başka yerde miyim anlamadım. ortalık komple sıkma baş bacılarım, eli tesbihli hayatı türk dizilerinden öğrenen dini bütün kardeşlerim...

    peki ne olacak? her sene ne oluyorsa o olacak.

    1- birazdan ekmek arası yiyecekleri rte eli ile dağıtılacak.

    2- sonra o çöpler yerlere atılacak ve bu avrupa şehri küçük bir konya olacak. her şeyden üzücü olan ise bu pisliği yapmak normalmiş gibi yollarına devam edecekler.

    3- asrın liderimiz bu sene burada mı bilmiyorum ama gelirse eğer; çanakkale 18 mart stadyumuna hiç bir çanakkaleliyi polis içeri almayacak.

    4- devşirilmiş dini bütün kıtalar, cyborg misali yerlerinde olacak. ne anlatıldığını bilmeden her şeyi alkışlayacak. beyin vücudu terk edecek.

    5- devşirilmiş dini bütün kıtalar'a asrın liderimiz chp'li çanakkale belediye başkanı ülgür gökhan'ı yuhalatacak. (ki çanakkaleliler için en acısı budur. kendi seçtikleri belediye başkanı kendi şehirlerinde kendi stadlarında dini bütün kıtalarca yuhalanır.) ilgili başkanın makam aracı ile trafikte önümü kestiği için benden araçtan inerken eli ile özür dilemişliği vardır. biz kendisini seviyoruz...

    6- asrın liderimiz, ulu önderimiz mustafa kemal atatürk'ün adını anmadan, cesurca konuşmasını sonlandırır. bilir ki gerçek çanakkaleliler stada alınırsa eğer yuhalanan kendisi olur. için için korkudan titrer. ama çaktırmaz ;)

    7- devşirilmiş kıtalar içlerinden bize muhtemelen amk dinsizleri, kadınları da kaşar lan buranın minvalinde iç geçirerek, arkalarında içine sıçılmış bir şehir bırakarak, bir şempazeden daha az zeka gerektiren yaşamlarına geri dönerler. bakışlarla tacizi esirgemezler.

    8- 19 mart 2018 çanakkale zaferi kulamaları çanakkaleliler tarafından başlatılır. metrelerce uzunluğundaki türk bayrağı ve atatürk resimleri fener alayları ile taşınır! çanakkale türküleri söylenir.

    atatürk'ün silah arkadaşları da elbette anılır...

    şehitlere şükranını sunar tüm şehir...

    ----------son------------
  • kurşunların havada çarpıştığı, metrekareye 6 bin merminin düştüğü, savaş içinde barışın yeşerdiği yerdir çanakkale.
    bir destandır çanakkale...
  • allah tüm şehit ve gazilerden razı olsun...
  • sonsuz minnet ve saygıyla allah gani gani rahmet eylesin mekanları cennet olsun amin...
  • 18 mart 1915 çanakkale deniz zaferi olarak isimlendirilmesi gerekir. bir çok tarihi konuda olduğu gibi bu konuda da yanlış bilinenler söz konusudur.

    çanakkale zaferi iki aşamalıdır. aslında çanakkale de iki ayrı zaferimiz mevcuttur. 18 mart tarihinde kutlanan deniz zaferidir. 25 nisan 1915 tarihinde başlayıp mustafa kemal atatürk ve arkadaşlarının tarih sahnesinde yücelmeye başladığı kara savaşları ise 9 ocak 1916 tarihinde zaferle bitmiştir. ne yazık ki bugünler de 18 mart deniz zaferi ile kara zaferi karıştırılmaktadır.

    çanakkale deniz zaferi; osmanlı deniz kuvvetlerinin bir zaferi olarak değerlendiren tarihçiler de var. fakat esas büyük başarı nusret mayın gemisi ve boğaz da bulunan topçu bataryalarının başarısıdır.

    nusret mayın gemisinin bir gecede imkansız gibi görünen bir görevi başarması ve anadolu kıyısına 45 derecelik açı ile başlayan ve yay şeklinde döşediği mayınlar ile boğaz girişinde ki sığlıkları mayınlaması büyük başarıdır. sonrasında topçu desteği ile düşman armadası bu kıyıya yaklaşmak zorunda bırakılacak ve armada en büyük kayıplarını burada verecektir.

    yine bu deniz zaferinde devleşen isimler seyit onbaşı gibi kahramanlardır. çok bilinen bir diğer yanlış ise seyit onbaşı o mermileri taşıyan tek kişi sanılmasıdır. anadolu hamidiye tabyası ve namazgah tabyası olmak üzere iki tabya sağlam kalan tabyalarımızdır. seyit onbaşı anadolu hamidiye tabyasında topçu onbaşıdır. namazgah askerlerinin isimleri bazı kaynaklarda geçer. bu tabya askerleri aynı seyit onbaşı gibi koca top güllerini kaldırmış ve topçu ateşine devam etmiştir. ayrıca bu deniz zaferin de karşı tarafta da bazı isimler öne çıkacak ve ikinci dünya savaşı için tecrübeler edinecektir. bu kişi winston churchill’dir.

    deniz zaferinin sonucunda ise denizden geçilemeyen çanakkale, kara çıkartma birlikleri ile geçilmeye çalışır. fakat burada da karşılarına osmanlı imparatorluğunun yorgun ama tükenmemiş vatan için can siper hane savaşacak olan kuvvetleri çıkacaktır. fakat kara savaşları ayrı bir destandır müsait bir zaman da onunla ilgili bir entari yazarım.

    deniz zaferi

    kara zaferi
  • çanakkale zaferinin 103. yıl dönümünde mukaddes vatanımızın korunması ve bağımsızlığı için, başta gazi mustafa kemal atatürk olmak üzere asla dönmeyi düşünmeyip, canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, saygıyla ve minnetle anıyorum.
hesabın var mı? giriş yap