• yapılan açıklamaların tamamına ulaşmak için: habertürk sözcü cnntürk

    *dünyada ağır sonuçları olan salgınlar, aynı zamanda büyük siyasi, sosyal, ekonomik dönüşümlerin de tetikleyicisi olmuştur.
    osmanlının avrupa'yı fethi ve rönesans başta olmak üzere, insanlık tarihine damga vuran pek çok hadisede, bu sürecin izlerini görmek mümkündür.

    *yakın zamanda da dünyamız, 2002 yılında sars ve 2012 yılında mers adı verilen salgın hastalıklarla mücadele etmişti.
    ayrıca dünyamız, 2009 yılındaki domuz gribi, 2014'teki ebola salgını, 2016'taki zika virüsü gibi tehditlerle yüzleşmişti.

    *koruyucu sağlık ve tedavi hizmetleri ile ilaç sektöründe yaşanan gelişmeler, virüs salgınlarının eskisi kadar büyük can kayıplarına yol açmasının önüne geçmektedir.

    *küresel ekonomik, siyasi ve sosyal düzende köklü değişiklikler yaşanması muhtemel yeni bir döneme giriyoruz.
    türkiye'nin, bu fotoğraf içinde avantajlı bir yerde durduğuna inanıyorum.

    *özellikle, son 17 yılda ülkemizin temel hizmet alanlarında ve altyapısında gerçekleştirdiğimiz büyük dönüşüm sayesinde, hamdolsun türkiye, bu sürece olabilecek en hazırlıklı şekilde yakalanmıştır.

    *ülkemizin uyguladığı dengeli politikalar, bir yandan özel sektörün üretim gücünü desteklerken, diğer yandan eğitim, sağlık, sosyal güvenlik gibi alanlardaki hizmetlerin kamu garantisiyle kesintisiz sürmesini sağlamıştır.
  • umarım idlib şehitlerinden sonra yaptığı açıklamalar gibi trajik olmaz dediğim açıklamalardır.

    aynı zamanda olağanüstü hal ilan edildiğini de açıklayabileceği açıklamalar olabilir.
  • "cumhurbaşkanı nerede?" sorusuna bir türlü cevap bulamayan halkı tatmin etmeyecek açıklamadır.

    kefenini giyip yola çıkan cumhurbaşkanımızın halkın arasına karışıp, sarılıp, tokalaşıp psikolojik destek vermesini bekliyorum.

    edit: birlik beraberlik içinde olmalıymışız! uyaran yazarlara teşekkürler. konuşmanın kaçıncı dakikasında toplumun hangi kesimi hain ilan edilecek bakalım. dikkatle dinleyeceğim.
  • (bkz: eyyy corona)
  • rezerve ayrıca bakınız;

    bence neden 18 mart
  • konuyu bir şekilde toki, camide içki içtiler ve suriyeli kardeşlerimize bağlayacaktır. biraz da kılışdarr sosuyla süsleme yaptı mı ümmetinin gönlünü alır.
  • umarım halkı paniğe itmeyecek bir açıklama olur, çünkü ne zaman görünse bir gerginlik ve panik hali oluşmakta.
  • corona bugün ki vakaların artışıyla ile birlikte anlaşıldı ki salgın haline geliyor. ohalide sadece devlet başkanı ilan edebileceğini düşünürsek ohal ilan edecektir.
  • (bkz: bay kemal gibiler bizim mücadelemizi anlamaz)

    peşin peşin yazayım, otuzdan fazla şehit varken kahkahalarla gülünen bir toplantı yapmıştı kendisi. çığ altında kalanlar varken de keyif çayı dağıtmış idi. bu kez de maske dağıtır.

    yapması gereken ise vergileri, ödemeleri 1 ay erteleme, mart sonuna kadar sınırlı kurum çalışması izni, sokağa çıkma konusunda yasak gibi şeyler olmalı.
hesabın var mı? giriş yap