• üst edit: aynı başlığı bir kadın açmış olsaydı çoktan dolmuştu burası, ne diyeyim umarım yoktan yere damgalanmazsınız bir gün. hayır bunun için toplu taşıma kullanmaya gerek yok :)

    bu başlık haksız yere tacizci, sapık damgası yiyenlerin hakkını aramak için açılmıştır.

    başlığın tam hali 18 mayıs 2018 ankara halk otobüsünde sıcaklayıp hırkamın önünü açamamam olacak.

    malumunuz üzere son günlerde otobüslerde,metrolarda yaşanan veya yaşandığı öne sürülen olaylarda tacizci ve sapık olarak damgalanmak yeni moda. elbette gerçekleri de olmakla birlikte, tamamen haksız yere aynı otobüste tacizci sapık damgası yemiş birisi olarak-sinirden elim ayağım titrediği için başlık açamamıştım o zaman- iç huzurum kaçıyor artık. dışarısı serin, otobüse biniyorsun sıcak fakat hırkanı çıkartırsan üşüyeceksin çünkü camlar açık, ee hırkanın önünü açacaksın fakat dibinde bir hanımefendi oturuyor. hırkanın fermuarının bitişi tam yüz hizası- zaten artık yan vs. durmaya çalışıyorum durduk yere saçma sapan hissetmemi sağlayan insanlara da teşekkür ediyorum. haliyle salak salak düşüncelere bürünüyorum. bu olasılıkları hesaplayıp kendimizi yıpratmak zorunda mıyız biz ?

    kesinlikle kötü niyetli kişilerin savunmuyorum elbette, ama kurunun yanında hep yaş da yanar mı be sözlük ? benim gibi ponçik, eli yüzü düzgün kişilere de böyle yapılıyorsa ülkeyi kilitleyip gidelim.

    ne yapacağız ? nereye gidiyoruz ? bu algı nasıl değişecek ? nasıl huzurlu olacağız ?
  • haklı bir yakınma. dün haberlere konu olan olay için görüşüm; kadın yanlış anlamış ve abartmış. ama iki taraf da suçlu değil. bu ve bunun gibi durumlar her gün her an karşımızda ne yazık ki. gerçek sapıklar yok olmadıkça, cahillik bitmedikçe, empati duygusu gelişmedikçe bu sorun var olacak. üzgünüm ki bu ülkede huzurlu bir gün göreceğimizi sanmıyorum.
  • "afedersiniz, rahatsız edeceğim ama hırkamı çıkartacağım, pardon"

    bak güzel kardeşim, şu altı kelimelik son derece kibar ve medeni olan cümleyi kursan ortada hiç problem kalmaz. insanlar tacizden korkuyor evet, özellikle toplu taşımada sürekli tetikte olmak zorunda hissediyor evet, ama çok şükür hala söyleneni de anlıyorlar. çok mu zor insan gibi iletişim kurmak, kafanda bir ton şey kurmak yerine?

    kendi kafanızdan geçen paranoyalar için de milletin tedirginliklerini suçlayın. sonra da gelin başlık açıp mağdur edebiyatı yapın. bitmediniz.
hesabın var mı? giriş yap