• 10 dakikalık muayene ücreti 430 tl;tamirat yok tadilat yok, bir sıcak cay bir bardak su ikramı bile yok...çalışanlar desen milletvekili havasında,yagmurda çamurda soguk havada bekleme salonu bile yok...kredi kartı geçmiyor, elin yabancı sermayeli şirketi ülkede tek el olup halkı çok güzel söğüşlüyor...
  • dahası dağın başına açtıkları (ankara gölbaşı) yere gitmeniz gerekiyor
  • soygunun büyüğünü yine devlet yapıyor.
    174 tl lik muayene ücreti (motosiklet) için maliye bakanlığı gecikme zammı adı altında illegal şekilde 823tl bedeli hazineye akıtıyor.

    gecikme için yasal olarak cezai işlem tutarı uygulanmaması gerekirken maliye bunu kendine ekmek kapısı edinmiş çatır çutur kesiyor.
  • sen de zannediyorsun ki onlar sogusluyor.
  • en fazla 100 tl ye yapılacak hizmete 4 katı ücret ödüyoruz.
  • doluluktan zamanında alamadığımız randevu için 17 tl gecikme cezası da cabası. benim sürem 16 temmuzda doluyorken senin boş yerin en yakın 20 temmuzda varsa bana niye ceza kesiyorsun, geciktirdiğin için kendine kes.

    edit: başlık tüvtürk soygunu olarak açılmıştı, ekşi sansürüne takıldı. biz bir günlük rezaletten bahsetmiyoruz ki burda.
  • devlet vatandasi bosuna tüv sirketine domalmaya zorlamadi; adamlara bu tekellesme rantini zamaninda euro karsiliginda sattilar. siyasal islam ticaret yapti, allah'in izniynen...
  • ne soygunu biz ona bildiğin sikiş diyoruz. soygunun bir onuru var lan bu bildiğin tecavüz!
  • önedit: başlık neden değişti? bir günlük olay mı bu, başlık altında sürekli varolan bir durumun rahatsızlığı dile getirilmiş. ne yapalım yani hergün başlık mı açalım?-:önedit bitti

    tüvtürk adı altında kime taşere edildiğine de bakmak lazım. ege bölgesinin bir kısmına nihat zeybekçi'nin şirketinin bu işi elinde tuttuğunu biliyorum. yaklaşım 1 milyon araç zeybekçi'nin şirketine gitmek zorunda.

    "karayolları genel müdürlüğü tarafından yürütülen araç muayene hizmetleri, 2007 yılında özelleştirildi.

    2007 yılında, muayene edilen araç sayısı yaklaşık 6 milyondu. muayene ücreti yaklaşık 100tl ve dolar kuru ise ortalama 1.3 tl’ydi. araç muayene işlemlerinden, devlet, yıllık 461 milyon dolar kazanıyordu.

    özelleştirmenin sonucunda, doğuş – tüv süd – akfen ortaklığı, 20 yıllık işletme hakkı 613 milyon dolara aldı. ortaklık, nakit ödeme indiriminde yararlanarak, 552.2 milyon dolar ödedi. yani, neredeyse, 1.5 yıllık mevcut gelir bedeline, muayene hizmetleri özelleştirildi.

    doğuş grubu, bu özelleştirmeyi, “kârlı bir iş kolu” olduğunu kendi internet sitesinde açıkça yazıyordu. 20 yılda beklenen kar, 15 milyar dolar olarak hesaplanmıştı.

    ortaklık, muayene işlerini yürütmek için tüvtürk adını verdikleri bir konsorsiyum kurdu. ve konsorsiyum, imtiyaz haklarını alt şirketlere satmaya başladı.

    araç muayene sayısı hızla artarken, “girişimci”lerin sayısı da artıyordu. bunlardan biri de, nihat zeybekci’ydi.

    nihat zeybekci’nin ortaklarından olduğu aktur araç muayene istasyonları işletmeciliği a.ş., izmir – manisa – denizli – aydın illerindeki muayene istasyonlarının işletmeciliğini aldı."

    kaynak
  • çok güzel bir noktaya parmak basmış sayın yazar. sermayelerde bize çok güzel bir noktada basmış. dediklerine tamamen katılıyorum, sadece kontrol ediliyor, çok rezalet bir hizmet var ortada ama zorunlu olarak hepimiz gidiyoruz ve o parayı ödüyoruz. valla bravo ya
hesabın var mı? giriş yap