• kesinlikle karşı olduğum düzenleme. 18 ne ya. en az 30 olmalı bence. yani kendimden söyleyebilirim ki kafada bazı şeylerin oturması, insanın tam olarak hayatla, dünyayla, insanlarla ilgili kavramları oturtması, bir bakış açısı geliştirmesi kısacası tam bir yetişkin olgun bir birey olması 30'u buluyor. hadi adamın kafa fazla basıyor diyelim 25 olsun. 18 yaşında üniversite harçları kaldırılmışken 85 kuruş yemek zammını protesto etmeye çalışan zihniyetle o meclis çorba olur.
  • liseli detected'ların dinozor milletvekillerinin kontrolünde olması.

    -abi ne diyosun evet mi diyeyim?
    -evet de aslanım evet de.
    -emrin olur abi.
    -aferin yeğenim seni bakan yapacam vilyalarda sikiştircem. *
  • -oğlum uyan meclise geç kalacaksın!..
    + of anne ya, ilk oturum bos zaten
  • - kbl edenlr? etmynlr?
    - ....
    -meşgulsn sanırm bn yatıyrm ii eglncelr sana
  • dün tartışırken aklıma şu geldi:
    türkiye'nin vekil sistemi şöyle:
    -başbakan (her kim olursa olsun) istediklerini meclise sunar. meclistekilerden de olur alabilmek için vekil maaşları yüksek tutulur.
    sıçtığı boktan bile para kazanan vekiller var nerdeyse. türkiye'de memurlara zam deseniz, en az 2-3 ay mecliste bekletilir tasarı. ama vekillere zam deseniz en fazla 1 haftada onaylanır.
    dip not vereyim: ispanya ekonomik anlamda krizde. seçimlere az bir zaman kala hala başbakan olan ve rajoy, new york sokaklarında purosunu içtiği için ülkede gösteriler başladı birden.
    http://static2.businessinsider.com/…me-use-only.jpg
    şimdi 2. aşamaya gelelim.
    varsayalım ki 18 yaşında milletvekilimiz oldu. (bkz: tebrikler milletvekili oldunuz) daha ergenliğini yeni tamamlamış bir genci ne etkiler? tabi ki de para!
    hayata dair tecrübesi; 30-40 yaş üzeri vekillerle kıyaslanamayacak derecede az olan bir gencin düşünce sistemi de pek de oturmuş olamaz.
    ister parayı koklatırsınız, ister de bak bu şöyle güzel bir fikir deyip meclise sunduğunuz tasarıyı onaylatabilmek (kandırabilmek) için elinize 2 avantaj geçmiş olur.

    zaten insanları neden cahilleştiriyorlar?
    kontrol edebilmek, fikirlerini daha kolay empoze edebilmek için. sisteminize güvenmiyorsanız sürekli arkanızı toplamak zorundasınız.

    che guevara, neden okuma yazma oranına çok önem verdi? (komünizm gelsin demiyorum ama che nin görüşü ve sistemi bu şekilde)
    çünkü sistemine güveniyor. herkes öğrensin, bireysel anlamda düşünebilsin istiyor.
    ben, bir ülkede eğitim sistemi ne kadar uzunsa, dikte ettirebileceğiniz ideolojiniz o denli kolay olur kanaatindeyim. en azından sürekli gelen veri akışı (kaldı ki 5.5 yaşında iken başlayacak bu veri akışı) çocukları bildiğin robot gibi kılacak. düşünmeden sorgulamadan eksik tutacak. zaten kahvede oturan memet amcam, ayşe teyzem hayatı bir sorgulamaya başlasa, işte o zaman quo vadis misali "noluyo lan" silkinişi olur. zaten kendimize gelemeyelim diye gündemi bu denli hızı bir şekilde değiştirmeleri de bundan..
    "türk halkı yönetilmez idare edilir." süleyman demirel
    (bkz: idare edemem anne)
  • 16 yaşında ki kardeşim seçim hazırlıllarına başladı, tam 18'ine girdi mi mecliste
  • sabah tv8'de konuşan süheyl batum konu hakkında, "daha geçen ay anayasa komisyonunda seçilme hakkı ile ilgili maddelerin üzerinden geçildi. ak parti milletvekilleri, ki son kongrede iki tanesi genel başkan yardımcısı oldu, böyle bir teklif sunmayı bırak, konuyu gündeme dahi getirmediler, şimdi ne değişti?" minvalinde bir şey söylemiştir. haklıdır.
  • ulkenin birinde yasli olanlarin milleti kucaktan birakmadigi dusunulurse ya vazelin satislarini ya da kaba et toparlama ameliyatlarini arttirabilecek olasiliktir. kulak arkamizi hazirlayacak egzersizlere baslamanin vaktidir.
  • (bkz: kast sistemi)
hesabın var mı? giriş yap