• gemide geçen filmler hep ilgimi çekmiştir. maalesef bu çok kötü çıktı. darkı daha uzun izleyip, yarım bırakmış biri olarak, üçüncü bölümde bıraktığım yapım oldu.

    hiç merak uyandırmıyor. takip edilesi değil. ikinci bölümdeki çok gereksiz gay sevişmesi. japon kızın bakireliğini kontrol eden orta yaşlı zengin kadın. aptal detayları var. zaman kaybı.
  • kaptan hayrettin ne yaptı hiç anlamadık saçma bir dizi 4/10
  • yazılacak her şeyi yukarıda yazmışlar. benim söylemek istediğim şey ise: sonunu hiç beğenmeyeceğiniz ve bitmemiş, gereksiz uzatılmış ve hiçbir şey anlatmayan; aslında anlatmak istemeyen bir boş yapım. olayların mantığı veya bilimselliği 0.
  • sırf kendisi bişey anlamadı diye diziye .ok atmak da moda oldu.

    hayır efendim bayaa baya olacakları merak ettiren ve finali ters köşe gayet de güzel bi dizi.
  • emily beecham, amy adams'in enerjisiz hali değil mi ya? amy adams hasta olmuş ya da yorulmuş gibi. kadinda asla enerji yok, o donukluk baki. bir başrol için fazla olaysız ve sakin, bazen yok gibi. bilemiyorum altan.
  • harika atmosfer,vasat oyunculuklar
    güzel dizi
  • cok bilmislerin aksine beğendiğim dizi. beğenmeyenlerin ortak kümesi, yapımın tarihi bir dizi gibi başlayıp yan yatırıp bitirmesi. bilmem neyin karışımı diyen türk dizisi izlememiş yaratıcı suserler sanırım
  • netflix original demeyelim de “derleme” diyelim.

    güzel dizi izleniyor. sıkmıyor. sevdiğimiz bir sürü güzel işi anımsatıyor çünkü. brezilya'da yazılmış bir çizgi romandan westworld'e kadar, kapsamlı bir derleme.
  • çok güzel atmosferi olan dizi.
    izlenir mi ? izlenir.
    ancak türü sevenler için yeni bir şey söylemiyor.
    özellikle simülasyon konusunda. psikoloji ile simülasyon teorisini birleştirmiş ve farklı bir yaklaşım kurmuş gibi gözükse de son bölümdeki platonun mağara alegorisi hikayesine defalarca vurgu yapması çok da ileri gidemediğini gösteriyor. evet mağara alegorisi ve çok işlendi bu konu. artık bu konu üzerine bir şey okuduğumda ya da bir film duyduğumda irkiliyorum.
    burdan sonra spoiler içerir
    --- spoiler ---

    her simülasyonu bir gemi ile anlatmaları güzel olmuş. gemi bir amaca gidiyor. içerdeki yolcuların hepsi yeni bir hayata gitmek isitiyor. bu güzel. zira buarada neden yeni bir simülasyon deniyoruz alt metni var. ancak yeni bir simülasyon kurtuluş mudur?
    benim hikayeden anladığım, bir karı koca ölen çocuklarının ardından hayatla başa çıkamıyorlar. özellikle doktor olan kadın kötü anılarını unutmak istiyor ve çocuğunun olmadığı yeni hayata doğru yola çıkıyor. ancak çocuk bir şekilde bu simülasyonlara giriyor. hatta baba da giriyor. kadının aşık olduğu adam ve ölen çocuğu peşini bırakmıyorlar. anıların içinden çıkıyorlar. kadın sırf bu nedenle kaptana aşık olmak istiyor. ama kaptanın kafası ölen ailesinde. olaylar bu sarmalda gelişirken kadın ne unutabiliyor ne de tam hatırlayabiliyor.
    sondaki sahnede artık uzay gemisinde uyandığında belki de bininci simülasyonda uyanıyor. burada bir "trick" var. diğer yolcular da bir şekilde uzay gemisinde ve uyutulmuş durumdalar. aslında hepsinin birbirinin rüyasına çarptığı bir simülasyonlar serisi izlemiş olabileceğimizi de buradan anlıyoruz.

    --- spoiler ---

    sonuçta güzel iş, güzel atmosfer, farklı olmaya çalışmışlar. ama yine de türün bir potpurisi olmuş. 7/10 diyorum.
  • --- spoiler ---

    bir adet yüzük taşıyıcısı mr.frodo içeren dizi. zaten dizide ilk gördüğüm andan itibaren frodoyu izler gibi izledim. cebinden yüzüğü çıkardığında flashback yaşattı resmen
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap