• petkim ve tüpraş hisselerine de yansıyan dedikodu.
  • seçimin yaklaştığına işarettir.
  • gerçek olması durumunda güzel ülkemizin nadide vatandaşları için bir şey fark edeceğini düşünmüyorum.

    bunu duyan bir vatandaş olası bir senaryoda petrol, doğal gaz fiyatlarının azalacağını sanıyor.

    ben de buna gülüyorum.

    zaten son dönemlerde petrol fiyatları tüm dünya'da oldukça ucuzladı ama bizim ülkemizde 35 kuruş indirim geldiyse, 1 lira da bindirim geldi.
  • "bulduk ama lozan yüzünden çıkartamıyoruz o da bor ile beraber 2023 de" şeklinde devam edecek açıklamadır.

    insanlarımızın iyimserliğini seviyorum lan. 18 sene geçti ama hala iyimserce söylenen her şeyden beklentiye giriyorlar.
  • mümkün değildir. bırak bulunmayı, bulunacağına dair en ufak bir ihtimal olsa 3 ay önceden yerli benzinimiz göklerde diye reklamı yapılırdı.
  • önemli olan petrol bulmak değil. eğer petrol önemli olsaydı topraklarından petrol çıkan çoğu ortadoğu devletleri bugün refah içinde yaşıyor olurdu. petrol bulunması ülkenin kalkınmasını sağlamaz. zihniyet değişmediği müddetçe aynı tas aynı hamam devam edilir. bunun için ülkesinde petrol bulunan ortadoğu devletlerine bakmak yeterlidir bence.

    ülkece her türlü rezilliğin içinde boğuluyoruz. bırakın petrol bulmayı, ülkenin topraklarının her yerinden petrol çıksa bizden gene bir şey olmaz. bulunan petrol en fazla yeni saraylar yapılmasına neden olur ve kimlerin kazançlı çıkacağı da ortadadır. halka bir şey gelmez yani, onlara gelene kadar daha parayı paylaşmak isteyecek çok insan çıkacaktır.
  • bulunacak doğalgaz veya petrol, fiyatlarının ucuzlamasını dolaylı yoldan babalar gibi sağlar...

    milyarlarca doların yurtdışına çıkmayacağını düşünün yeter... kur baskılanır, faizler düşer, enflasyon düşer ve yatırımlar artar...

    bu sadece düz mantık... inşallah böyle bir gelişme vardır...

    ek: arkadaşlar mesaj yazmanızın bir manası yok, tl'nin değer kazanması fiyatları düşürür... ülkedeki döviz ihtiyacının ana kaynakları bu doğal kaynaklarım ithal edilmesi, döviz ihtiyacının azalması bile ekonomiye olumlu etki yapar...
  • benim bildiğim trakya'da çıkardı genellikle ama bu sefer hedef şaşırtıyorlar galiba.
  • kaynak yok, birşey yok adam kalkıp "kulislerde dolaşan iddia" üzerine tarih vererek petrol bulundu diye başlık açıyor.

    biz tanımı eksik entry girsek çaylak yapılırız. şu kaynaksız, "iddia" üzerine başlık açanlar ile alakalı cidden birşeyler yapılması lazım bu sözlükte.

    belki gerçekten petrol bulunur doğalgaz bulunur, inşallah da bulmuşuzdur. ama kaynak vermeden "kulislerde dolaşan iddialarlar" üzerine daha olmamış ya da kesinliği kanıtlanmamış olaylar hakkında olmuş gibi başlık açma olayı şu sözlükte bitsin artık ya.
hesabın var mı? giriş yap