• ulan sikimsonik sporlarda bile değiştirilecek kurallar için takvim belirlenir. burda 1,5 milyon öğrencinin geleceğini etkileyecek karar 84 saatte verildi. yenisinin ne olduğu da belli değil.
    reisin işi de zor. " ya ben öyle demek istemedim, kaldırılsın demedim, şıklar kaydırılsın, ebeüe dedim " demesine bile fırsat vermedi yalamaları...
  • aklı olan gitsin. gidip avrupa'da aç kalın ama kurtarın çocuklarınızı bu çukurdan.
  • ilk önce 4+4+4 getir 5,5 yaşındaki bebeleri okula başlat her yeri imam hatip ortaokulu yap eğitim seviyesi yerlere insin.daha sonra bunu gizlemek için teog sınavını gitgide kolaylaştır bir taraftan imam hatip lisesi aç ya da dönüştür askeri liseleri kapat derken bu da olmadı teog u kaldır gitsin artık zaten işe yaramıyordu öyle mi. sıra anadolu ve fen liselerine mi geldi yani. o çocuklar bizim geleceğimiz yazık o çocuklara onca emeğe, ailelere.ülkede bu sisteme bu kararlara karşı çıkacak bir tane eğitimci kalmadı mı bir lafla 3 gün içinde oluyor mu bu işler.
    artık gelsin imam hatipler gitsin torpiller.yazık gitti gençlik yazık.
  • (bkz: torpilin meşrulaştırılması)

    tevhid-i tedrisat kanunundan bu yana böylesine bir değişim görmemiştik eğitimde. akp döneminde dibini de gördük eğitim sisteminin. allah beterinden korusun.
  • okulları tümden kapatmayarak gözümden düşen uygulama. boşa okutuyorlar çocukları. geleceğin işsizler ordusu yetişiyor.
  • bir eğitimci değilim. bu sınav müfredat işlerinin ülkenin önde gelen başarılı eğitimcilerine bırakılması taraftarıyım. gerçi bu başarılı kıstasında ilahiyatçılar ve imamhatipliler baz alınacaktır. diğerlerinin ülke için bir önemi yok nasılsa. her ne kadar sınavlara kötü gözle bakılsa da şu aşamada en iyi yöntem yine bu sınavlar. sınavlar kalksa yerini ne alacak. karne, öğretmen referansı zaten başlı başına saçmalık ve adaletsizlik. mülakat da ülkede başlı başına bir problem. mülakat demek referans, torpil demek. hayatım boyunca şu saçma sapan eğitim sisteminde tökezlemeyip, mülakatlarda sırf torpilim olmadığı için defalarca tökezledim. büyüyüp yetiştiğim ortamdan bu eğitim sistemi sayesinde bulunduğum konuma gelebildim. daha iyi olabilir miydim? tabi ki evet. ama bu sınavlar ben okurken olmasaydı ben o sistemden, çarktan kurtulamazdım. benim gibi milyonlarca kişi var bu ülkede. hiç birimiz bu eğitim siteminden memnun kalmadık. ama en azından hakkımızla emeğimizle bir yerlere gelmeye çalıştık. soruları çaldılar önümüze geçtiler. mülakat koydular önümüze geçtiler. milyonlarca insanın gencin geleceğiyle oynamak bu kadar kolay olmamalı. madem ki sınav değiştirmek, kaldırmak bu kadar basit. ülkede bir değişiklik yapmak bir çift söze bakıyor. ülkedeki tüm çalışanların maaşlarını eşitle. vekilinden tut da öğretmenine mühendisine hademesine kadar. ardından da tüm sınavları kaldır. çocukları da küçüklüğünden itibaren ilgisi yönünde yetiştir. herkes istediği sevdiği işi yapsın. hem öğrenciler arasındaki yarış hem de insanlar arasındaki yarış bu hırs bitsin. tabi bu bir hayalden ibaret.
  • 8 sınıfta öğrencisi olan bir ebeveyn olarak, sonuçlarından endişe duyduğum karardır.

    meb, kendi getirdiği teog sistemini başarı ölçümleri, bilimsel veriler ve istatistiklerin değerlendirilmesi sonucunda değil; cumhurbaşkanı tayyip erdoğan’ın talimatı ile tamamen siyasi saiklerle kaldırmıştır. kimse bana eğitimden falan bahsetmesin.

    bu kadar hayati bir konuda, bu kadar ciddiyetsiz nasıl davranılabilir aklım almıyor. o kadar ciddiyetsizler ki, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren bir konuda açıklamayı taksi durağında yapıyor sayın bakan.

    teog, elbette kaldırılabilir. iyi bir sistem olduğunu falan iddia etmiyorum. bu konuda uzman da değilim zaten. ama, veliler bu sisteme göre çocuklarını hazırlamış; kursudur, özel dersleridir, kitaplarıdır falan bir sürü masraf yapmış, üstelik sınava bir buçuk ay gibi kısa bir süre kalmışken, bir günde ben söyledim oldu diyorsun.

    bu kadar hayati bir konu, tartışmaya değer değil midir? paydaşların, uzmanların, milli eğitin bürokratlarının, eğitim şuralarının vesaire söyleyecek hiç bir sözü yok mu? bu kurumlar niye var o zaman? ne işe yararlar? biz bu kurumlara bu saatten sonra nasıl güveneceğiz?

    söyledi ya bir kere! maksat onun sözü havada kalmasın. gerisi hikaye.

    yarın çıksın desin ki: futbol takımları sırayla şampiyon olacak. bu ne! rekabet, tartışmalar falan dese kimse sesini çıkaramaz. tüpçü, "valla benim de aklıma gelmişti" der gereğini yapar. bu derece yani!

    her şeyi bir kişinin bildiği, her şeye bir kişinin karar verdiği bir ülkede, hangimiz kendini güvende hissedebilir? artık kendimden vazgeçtim, gelecek nesillere üzülüyorum.
  • toplumda yaygın olan basitlik ve cehaleti daha da artıracak hamledir.

    lgs, oks, sbs, teog. 10 yılda 4 değişiklik. aynı belayı paketleyip yeni bir sistem çocuklara dayatıyorlar. merkezi sınav olmasının kesinlikle yanındayım. yılda 1,1 milyon nüfus artışı yaşayan bir ülkede, eğitimi ülkenin genelinde benzer kalite ve standartlarda veremediğiniz sürece tüm okulların merkezi sınavla öğrenci toplaması tek çözümdür. heleki kalite ve standarttan yoksun eğitim sistemine sahip, oryantalist-yani adam kayırmanın yaygın olduğu- bir toplumsanız merkeziyetçi sınav sisteminden uzaklaştıkça işler sarpa saracak demektir.
  • kaldırıldığı iyi olmuş. tayyip teogla mı geldi? o nasıl geldiyse onun geldiği sistemi koyalım.
    (bkz: hani diploma?)
  • ne biçim bir ülke olduk arkadaş.
hesabın var mı? giriş yap