• sonunda bir rezalet başlığı açmama neden olan vahim olay. durumu olan okusun buyrun:

    öncelikle skipthedishes ne diye soran olursa uber eats tarzı bir oluşum. yemek sepeti gibi bu adamlar üzerinden bir restorana sipariş veriyorsunuz adamın biri gidip oradan alıp size getiriyor yemeği. delivery servisi olmayan restoranlardan yemek almanızı sağlayan bir olay yani.

    bu akşam geçiş olduğu için overtime yapacak olan elemanlara bir hint yemeği ziyafeti çekelim dedim siparişimi verdim beklemeye başladım.

    aynı uber'deki gibi arabanın nerede olduğunu görmenizi sağlayan bir harita da var. yemek hazır olmaya yakın herif ortaya çıktı tin tin restorana ulaştı. yemeği almak için restorana geldim zımbırtısına da bastı. biz de hep beraber allah dedik yemekler geliyor hazirlanmaya başladık. saat o sırada 17:00. restoran da şirketten arabayla 3 dakika uzakta.

    sonra yemeği getirecek olan eleman restorandan uzaklaşmaya başladı ve otobana girdi. ulan dedik noluyor, baktık herif yavaş yavaş uzaklaşıyor. bu noktada biz hala herif herhalde restoranın çevresinde parkedicek yer ararken yanlışlıkla otobana girdi diyoruz, restoran hemen otobanın çıkışında çünkü.

    1. exiti geçti, 2. exiti geçti herif gittikçe gidiyor. bu arada biz burnaby denen vancouverın hemen dışındaki şehirdeyiz, herif de north vancouvera doğru gidiyor. vancouver biraz istanbul'un küçüğü gibi boğaza benzeyen geniş bir nehirle ayrılıyor. iki yaka arasında da 2 tane köprü var. bu köprülerde tam iş çıkışı saatinde ne kadar trafik olacağını az çok tahmin edebilirsiniz sanırım.

    ben önce herife yanlışlıkla north van'deki ev adresini mi verdim diye panik oldum. ama haritada da kabak gibi şirket gözüküyor, baktım bi sıkıntı yok siparişin detaylarında.

    call center'in chatini açtım, böyle böyle nereye gidiyor bu herif dedim screenshotları gönderdim. konuştuğum dallama önce programda bir glitch var yanlış gösteriyor eleman 1 dakika içinde restoranda olacak dedi pek aklıma yatmadı ama ok dedim. bu arada takip etmeye devam ediyorum herif gittikçe gidiyor. call center hala iddia ediyor bir problem olmadığını her an herifin geleceğini. herif böyle böyle tamı tamına horseshoe bay'e kadar 29.5 km yol gitti. biraz daha gitse whistler'a gelecek. büyük ihtimalle başka birşey bıraktı oraya. artık başka bir yemek mi götürdü korsan taksicilik mi yapıyor bilmiyorum işini halletti dönmeye başladı. bu arada saat 17:40 oldu.

    herife tekrar bir screenshot gönderdim bak dedim herif gitti işini halletti geri gelmeye başladı hala iddia ediyormusun restoranın önünde park ettiğini dedim. bir dakika dedi yok oldu ortadan. bu arada ben de restoranı aradım dedim bizim bir skipthedish sparişi vardı ne zamandır bekliyor o dedim. kız valla 30 dakika olmuştur dedi benim iyice tepem attı. herif 10 dakika beklemek yerine arada başka işimi hallederim diyip trafiğin en yoğun olduğu saatte 30 kilometre yol gitmiş.

    callcenter'a bak dedim durum bu nolucak bizim yemek, bu arada o noktaya kadar heriflerin tracking sistemi 3 dakika içinde herifin geliceğini gösteriyordu. herif bir dakka dedi yine yok oldu. bir anda bekleme süresi 15 dakikaya çıktı ve herifin durumu restoranda bekliyordan restorana gidiyor'a değişti. emailime de restoran yemeğinizi yapmakta geç kaldı 15 dakika içinde gelecek diye bir email geldi.

    bu arada herif köprü trafiğine takıldı hareket etmiyor, iyice sinirlendim emaili görünce, tekrar restoranı aradım nedir durum görebiliyormusunuz diye. restorana da 9 dakika içinde orada olacak şöför demişler ama imkanı yok 0 trafik olsa belki. dedim ben geliyorum almaya size de yalan söylemişler herif north vancouver'da trafikte bekliyor burda 7 kişi açlıktan birbirimizi yemek üzereyiz.

    callcenter'a da yapacağınız işi sikiyim ben gidiyorum restorana yemeğimi almaya diyip çıktım yola. bu arada şirkette herkes otobüsle ve metroyla gelip gidiyor sadece 1 kişide araba var o da gitmiş fizan'a park etmiş beleş park yeri var diye. pinti herif...

    o sırada trafik biraz açıldı herif yine hareket etmeye başladı. biz de arabaya koşuyoruz heriften önce restorana ulaşmak için. baktım herif bizden önce orada olacak yine restoranı aradım, biz gelmek üzereyiz sakın o puşta verme dedim. puşt'un ne demek olduğunu anlamadı galiba ama yine de ok dedi.

    neyse geldik restoranın önüne tam biz otoparka girerken herifin biri sinirli sinirli çıktı restorandan herhalde bizim herifti, onun arabasıyla çıktığı yere de biz parkettik zaten. tam ben restorana girerken de applicasyonda benim siparişin deliveriden kendi alıcağa çevrildiğini gördüm. kazasız belasız aldım yemeğimi ne kadar sinirlendiğim belli oluyordu herhalde restorandaki kızlar biraz otur soluklan istersen sana bir masala chai verelim dediler. 6 tane aç hayvan bekliyor 2 saattir çok teşekkür ederim elinize sağlık diyip çıktım.

    18:30 gibi şirkete geri geldik yemeğimize oturduk. tamı tamına 2 saat 23 saat sürdü yemeğin sparişten bize ulaşması. suçun büyüğü yemeği getirecek olan hıyardaydı. herif 10 dakika beklememek için yemeği 70 dakika geç getirecekti. ama bütün bu süreçte skipthedishes çok güzel bir şekilde beni oyaladı üstüne üstlük bir de bariz bir şekilde herifin basıp gittiği belliyken öyle değilmiş gibi davrandı.

    üstüne üstlük amerikan şirketlerinden alışık olduğumuz ay sizi madur ettik buyrun bu da bizden olsun muhabbeti de olmadı. sağolsunlar delivery fee ve hesabı öderken eklediğim dallamaya gidecek olan bahşişi iptal ettiler.

    biliyorum zaten uber eats'le baş edemiyorsun tez zamanda batasın ey skipthedishes.

    kıssadan hisse: kuzey amerikadaki her şirketin müşteri hizmeti öyle sanıldığı gibi şahane değil.
  • üşenmemiş de ya, çok enteresan...
  • kuzey amerika'dasın diye her önüne gelene güvenilmemesi gerektiğini gösteren olay.
  • okuyanı s.ksinler diyebileceğimiz ve evet s.kldiğim kadarıyla (bir kısmını okudum); vancouver civarında geçen rezalet.
    puan mı? 1/10 s.kldiğim kadarıyla
  • kardeş açken insan neler neler düşünüyor, iyi güzel dertlenmişsin seni anlıyorum ama;

    türkiyede sorun olarak bile kabul edilmez çünkü öyle bir hizmet modeli henüz gelişmedi

    sonsöz:
    bizim götümüzde ayı bağırıyor sen neler diyorsun
  • yazarın bunu buraya yazması daha büyük rezalet. ya kanadalıyım diye hava atıyor ya da bilinci kapalı
  • (bkz: yurtdisinda yasiyorum)

    sokturmeden bir tarafini defol.
  • 3un5inhesabi'yla vancouver'ı tanıyoruz.

    o değil de sizin grizzlies'i fena harcadılar, bizimkiler de nba şampiyonu falan oldu işte.
  • ben 63'ten beri böyle rezalet görmedim.
hesabın var mı? giriş yap