• kurtuluş harekatı'nın ve kurtuluş savaşının yüzüncü yılının kutlanacağı tarih. umarım o günler geldiğinde artık kurtulmuş oluruz. zira yüz yıldır kurtulmaya çalışıyoruz.
  • dahili ve harici bedhahlarimizin yuz yillik bir derlemesinin yapilacagi bir kitap ismi olacaktir sanirim.. bir benzeri ve cok daha kapsamlisini da bundan 4 yil sonra 29 ekim 2023 isminde gorebiliriz..
  • milli mücadele'nin başlangıcının, bir toplumun, halkın, ulusun ya da her ne olarak anıyorsanız işte o'nun kurtuluşunun başladığı gündür.

    bakalım türkiye cumhuriyeti idarecileri nasıl kutlayacak bu günü?

    normalde çok görkemli bir kutlama yapmamız gerekiyor.

    emperyalizme atılan ilk büyük tokadın kutlanması gerekir.

    bakalım çok değerli hükumetimiz mozoleye çelenk bırakmak dışında bir şey yapacak mı?
  • istanbul’da boğaz’ın altında hem raylı hem de normal taşıtlar için bir tüp geçit yapılacak sanırım. ihale aşamasında diye biliyorum. işte o tünelin temeli atılır.

    konuşma da aynen şöyle olur “ bugün burada temelini attığımız bu tünel adeta bir bandırma vapurunun yoludur. bandırma vapuru bu ülkeye bla bla. bakın bu tünel şöyle iyi şöyle güzel bakın bu tünel şöyle iyi şöyle güzel bakın bu tünel şöyle iyi şöyle güzel bakın bu tünel şöyle iyi şöyle güzel bakın bu tünel şöyle iyi şöyle güzel bakın bu tünel şöyle iyi şöyle güzel bakın bu tünel şöyle iyi şöyle güzel bakın bu tünel şöyle iyi şöyle güzel bakın bu tünel şöyle iyi şöyle güzel bakın bu tünel şöyle iyi şöyle güzel.

    konuşma bitti dağılabilirsiniz. kutlu olsun.
  • kılıç artığı pembe götlü rum eşkıyalarını göstermiş başlık ve tarihtir.

    ingilizlerin kucağına oturup mazlum ve masum insanları katledeceğinize insan olsaydınız. ya insan olup ibnelik/puştluk yapmayacaksın ya yüzmeyi öğreneceksin ya da uçmayı! yoksa yediğin küskü 100 yıl sonra bile bağırtır.

    bağımsızlık mücadelesi vermekten,kendi kaderini tayin etmekten, kendi kendini yönetmekten aciz ve sefilsiniz işte.
  • ata'mın samsun'da kurtuluş mücadelesini başlatmasının 100. yıldönümüdür.

    hey gidi hey. 100 yıl geçti ama atatürk'ün en büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır sözündeki savaşı bir türlü kazanamadık.
  • belli bir zümrenin sadece kendi çıkarını gözetmek adına diğer insanları sömürerek, yoksullaştırarak, çaresizlik içerisine bırakarak ettiği zulme karşı başlatılan direnişin, başkaldırının 100. yıl dönümüdür.

    ne yazık ki bu zümre yeniden canlanmış, erki ele geçirmiş ve 100 sene önce yapıp edileni tekrarlamaktadır. 100 sene önceki başkaldırının yeni bir miladı neden olmasın diye düşündüren tarihtir.
  • kurtuluşa atılan ilk adımın üzerinden tam yüz yıl geçmiş. o günlerle şimdiyi karşılaştırıyorum da o dönem "geldikleri gibi giderler." diyen zeki, basiretli cesaretli, bilgili, azimli bir komutan ve onun etrafında yer alan sayısız vatanperver insan vardı. peki günümüzde? birbirinin boğazını kesen köşe başı mafyacıkları, bulduğunu kazıklamaya çalışan çakallar...
    bu milletin bir daha kurtuluş savaşı yapmaya gücü yeter de kahpe içeride olunca kapı kilit tutar mı?
  • 31 mart 2019'dan sonra başka bir hadiseye, kırılmaya, dönüşüme, başlangıca denk getirileceğini düşündüğüm tarih. ne de olsa şaman bir toplumuz. toplum mühendisleri yüzüncü yılı boş geçmeyeceklerdir. hadi kolay gelsin.
hesabın var mı? giriş yap