• erkan avseren'in (beşiktaş forumlarında erkan arseven'in olarak geçip kafa karıştırmaktadır televole'nin mahsun kırmızıgül'e benzerliğini gecikmeden keşfettiği bu futbolcu) golüyle vanspor'un 1-0 kazandığı 30. hafta mücadelesi. trabzonspor sayısız pozisyonu harcamış, fenerbahçelilerin umutlanmasını sağlamıştı.

    ilk yarıdaki maç da 5-1 devam ederken yarıda kalmış ve federasyon maçı 5-0 olarak tescil etmiş. (bordomavi.net arşivlerinden bir bilgi.) son hafta fenerbahçe'yi ağırlayan ligde kalmayı garantilemiş vanspor'un* ikisi penaltıdan biri kendi kalesine üç golle 3-0 yenildiğini de ekleyelim ki o erkan'ın yahut herhangi bir vansporlu oyuncunun trabzonspor'a transferinin pek mümkün olamayacağı anlaşılsın.
  • daha önce başrollerini cannes van trabzon üçlüsünü çektiği oyunun, cannes ile para üzerine çıkan anlaşmazlık sonucu fener e dönülerek çekilmiş devamın bir bölümü.
    olayların gelişimi biraz farklı olsa da oyuncu kadrosu onu çağrıştırıyor.
  • yanlış hatırlamıyorsam bu maçta trabzonspor'un 4 direkten topuyle beraber 17 net gol pozisyonu vardır.
  • vanspor ceza sahasında oynanan, buna rağmen vanspor'un 1-0 galibiyetiyle biten karşılaşma. o maçtan sonra trabzonspor taraftarlarının yaklaşık yarısı futboldan soğumuş ve takımlarını izlemeyi bırakmışlardı. mesela benim abim, dayılarım falan birer örnektir. eğer futbolun bir tanrısı varsa o tanrı o gün kesinlikle tatildeydi. öyle ki, van kalecisi yere düşüyor, düştükten sonra ayağını gayri ihtiyari kaldırıyor, kaleye giden top çizgide kalecinin ayağına çarparak dışarı çıkıyor. güney amerika'da bir takım sahasında uzun süre bu tip şanssızlıklarla maç kazanamama serisi tutturduğunda stat çimlerinin altını üstüne getirip tavuk ayağı aramışlar, aradıklarını da bulmuşlar. o andan sonra da sahalarında normal skorlar almaya başlamışlar. trabzonsporlular da bu maçtan sonra bir hocaya, şeyhe falan gidip okunsaydılar belki sahalarındaki fener maçını kaybederek şampiyonluğu da kaybetmezlerdi. hayatım boyunca gördüğüm en trajik maçtı. hani bazı takımlar tek kale oynayıp yenilir ya, trabzonspor bırakın tek kaleyi, oyunu resmen vanspor ceza sahasının içinde oynamıştı. herkes 2006 denizli fener maçını hatırlar ama türk futbol tarihinin en sıradışı, ilginç ve trajik maçı bu maçtır.
  • dün gibi hatırlıyorum, cuma günüydü, kuzenin düğünündeydim ama aklım da maçtaydı, fenerimin şampiyonluk için sadece ümidi vardı. 20. dakikada erkan avserenin attığı golle vanspor 1-0 öne geçmişti ama boşuna umutlanmak istemiyordum çünkü maçın bitimine daha çok vardı ve trabzonun 4-5 tane atmaması için hiçbir sebep yoktu. derken ilk yarı 1-0 bitti, heyecandan elim ayağım terliyordu, düğünden tamamen kopmuş, zırt pırt dışarı çıkmaya etraftan maçın skorunu öğrenmeye çalışıyordum, skor hep aynıydı, yakındaki berber maçı şifreli izliyordu, dükkanın dışından biraz izledim ama maça yürek dayanacak gibi değildi, trabzon tek kale oynuyor ama vanspor kalesini melekler koruyordu, ve sonunda maç 1-0 bitti çok sevindim, rahatladım, umutlandım ama daha çok iş vardı hemen havaya girmemeliydim daha trabzonu yenmek gerekiyordu..
  • ilahi adaletin tecelli ettiği maç olmuştur.
    ligin ilk yarısında van'da oynanan maçta tam bir hakem faciası yaşanmıştır. hakemin vanspor aleyhine peşpeşe haksız kararlar vermesi vanlı taraftarları çileden çıkarmış van tribünleri karışmıştır ve durum 5-1 iken maç tatil edilmiştir. hatta vanspor kazandığı bir penaltıyı hakeme ve maça tepki olsun diye çok yavaş bir şekilde kaleye yuvarlamak suretiyle bilerek kaçırmıştır. vanspor taraftarı penaltıyı bilerek kaçıran topçularını bu tutumundan dolayı alkışlamışlardı. federasyon da maçı trabzonspor lehine 5-0 tescil etmişti.
    işte bu maçın rövanşıdır. vanspor trabzonsporu şampiyonuktan etmiştir hem de avni aker'de.
hesabın var mı? giriş yap