• uefa'nın er ya da geç onay vereceği oluşumun ilan edilmesi hadisesi.
  • vay anasini olmeden futbolda darbeyi de gorduk. bir futbol keyfimiz vardi onun da icine sictiniz. paraniz rantiniz batsin.

    futbol yapisi itibariyle devrimci bir oyundur. tribunlerde insanlari esitler. ankara pavyonlarinda saz calan adamin ankaragucu gol yediginde verdigi tepki ile samatta'nin kacirdigi gol sonrasi fazil say'in verdigi tepki aynidir. futbolu guzel yapan bu ruhtur. futbolun ruhunu bitirdiniz.

    edit: arkadaslar futbol romantikligi degil bu. evet futbol eski futbol degil ama bu sistem her seyi bitirir. barca-city maci dururken sivas-antalya macini kim izler ? gs, fb, bjk bu lige davet edilir mi ? diyelim avrupa super ligi b kuruldu. tr'den galatasaray, fenerbahce, besiktas, yunandan olimpiakos, panatinaikos, paok vs gitti. hadi avrupa'da bir nebze insanlar kendi yerel takimlarini destekliyor, turkiye'de git antep'e yarisi galatasarayli, yarisi fenerli. antep-konya macini kim izlicek ? uc buyuklerin olmadigi ligde, hangi takim bilet saticak, hangi takimin taraftari kutu alip tv den mac izlicek ? bir yanda real madrid-city bir yanda sivas-konya, sivas kangali bile real-city macini izler. jardel avrupa gol krali oldugunun ertesi sene turkiye'ye geldi. roberto carlos'u, drogba'yi, 26 yasinda anelka'yi, 27 yasinda sneijder'i bu ligde izledik. su sistemde bu kalibrede oyuncular turkiye'ye tatile gelmez.

    ve butun bunlari tum avrupa ligleri icin dusunun. bu sistem, kucuk takimlari tamamen bitirip, cok kucuk bir kesimin paranin tamamina yakinini kontrol ettigi bir duzen ortaya cikarir. bu da geri donusu olmayacak bir sekilde makasi acar. galatasaray real madrid'i yenip elinden kupa almisken, bu duzende karsilikli mac yapmasi bile imkansiz hale gelir.

    edit2: daha iyi turkiye liginden kurtuluruz diyen arkadas. sen zaten futbol falan izleme. eskisehirspor'u, ankaragucu'nu, livorno'yu, deportivo'yu destekleyen bosuna destekliyor sana gore. oyleyse herkes hayati boyuna stadina gidemeyecegi, sehrini gezemeyecegi takimlari barcelona'yi, city'yi desteklesin. kaldi ki oraya gitsen bile oraya ait olmadiktan sonra ancak fotograf cekmek icin maca giden nou camp'daki asyali turistler kadar o futboldan keyif alirsin. futbolu guzel kilan hikayeleri, suprizlere acik olmasi. su donemde bile leicester city'nin sampiyon olabilmesi mesela. suprizlerin olmadigi, fast food futbolun ne anlami kalir.
  • galatasaray ya da beşiktaş ın neden dahil olmadığını anlamadığım lig.

    edit: ironiden anlamayanlar için (bkz: bsg)
  • bayern münich’in olmayışı üzmüştür.

    (bkz: almanya yenilince biz de yenilmiş sayıldık)
  • ab'nin iki kafa ülkesinden (almanya ve fransa) takımların olmaması dikkat çekici.

    merkel bunu beğenmedi
  • olması gerekendir. kimse saçma sapan kulüpleri en büyük arenada izlemek istemez
  • futbol öldü.
  • olmaması gerekendir. sürekli aynı takımların birbiriyle oynamasının zevki olmaz.
  • futbolda darbeyi de gördük ya görmediğimiz ne kaldı acaba
  • uefa bu oluşumu çok sert şekilde uyardı. bu lige katılan takımlar kendi ulusal liglerinde oynayamayacak ve bu ligde oynayan futbolcular milli takımlarda yer alamayacak. uefa, fransız ve alman takımlarına da bu oluşuma katılmadığı için teşekkür etti. kısacası bu lig baştan sakat doğmuş bir lig.
hesabın var mı? giriş yap