• cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın osmangazi köprüsü açılışında yapılacağını söylediği köprü.
  • umuyorum çanakkale halkı önüne geçecek kayda değer eylemler için örgütlenecektir, birkaç yıldır gelmemiştim, iğrenç iki avm eklenmiş, iç kısımlarda 3'er katlı bahçeli evlerin arasında önünde sik gibi binalar yükselmiş, babasından kalan üçü beşi paraya çeviren tipler belirmiş. yazık olacak olsa da en son olacağı için göçüp gidene kadar en makul seçenek görünüyor.
  • aracınla bir noktaya kadar gelip sonra feribot için beklemek bence yeterince kötü ama hadi bunu geçtik, bayram çilesini de geçtik, kışın bir de çanakkale'nin hava şartlarından dolayı sefer iptalleri söz konusu oluyor. yapılması yıllardır planlanan ama bir türlü başlanamayan köprü.
  • özel teşebbüse yaptırıp fahiş fiyatlarla parasını köprüyü kullanan vatandaştan çıkartıp sonra yüzsüz yüzsüz devlet çalışıyor imajı vermek için açılışlar törenler yapacakları yeni bir köprü daha.
    ha yapma demiyoruz yap hobi olarak yine yap ama biz yaptık deme be insafsız. açılışını müteahhit yapsın istiyoruz sonuçta babasının malı.
  • ak parti döneminde yapılacak diye bok atmaya gerek yok, çanakkale' nin onlarca senedir ihtiyacı olan köprüdür. bunu tartışmaya bile gerek yok.

    hatta bu köprüyü tek başına değil, istanbul - tekirdağ - çanakkale arasındaki senelerdir bitirilemeyen çevreyoluyla birlikte değerlendirmek gerekir. bok atılacaksa, en azından 15 senedir bitirilmeyen bu yol için birlikte atalım. 15 senedir 200 km' lik bu çevre yolu sürekli yapım aşamasındadır; rezil haldedir, kullanan bilir.

    ancak geçiş ücreti osmangazi köprüsü gibi saçma sapan olacaksa; o zaman hiç zahmet etmeyin ya da en azından son 10 senede zam üstüne zam yiyen vapurlara; en azından dokunmayın.
  • bu köprü çanakkale'ye yapılmayacak arkadaşlar, ismi sizi yanıltmasın. birçok insan köprünün çanakkale boğazına yapılacağını düşünüyor fakat öyle bir şey söz konusu değil.

    köprü çanakkale'ye 50 km mesafede bulunan gelibolu-lapseki ilçeleri arasına yapılacak. peki böyle yapıldığı takdirde ne olacak?

    insanlar istanbul'dan gelip anadolu kıtasına geçmek için eceabat'tan feribot ile çanakkale'ye geçiyordu. burda dün geceye kadar yine 10 km feribot kuyruğu oluştu, bugün şükür ki bitti. kafa dinliyoruz biraz. işte o insanlar, eceabat'a gelmeden doğrudan gelibolu üzerinden lapseki'ye geçecek. iki kıta birbirine bu şekilde bağlanacak.

    peki bu köprüye ihtiyaç var mıydı? burada yaşayan birisi olarak söylüyorum: vardı. bilhassa yaz aylarında aşırı yığılmalar oluyor burda, korna sesi duymaktan kulaklarım s*kildi. sıra kavgası yapan insanları hiç saymıyorum bile... illa en az iki araba sıra kavgası yapıyor ''sen sonradan geldin önüme geçemezsin'' diye. ulan salak, bi araba önüne geçse ne olur, geçmese ne olur? feribot aldığı zaman 80-90 araba birden alıyor, korkma kalmayacaksın burda allah'ın cahili.

    velhasıl kelam ben bu görgüsüz insanların gürültülerini çekmekten çok muzdaribim, ev çevre yolunun dibinde olduğu için zaten geceleri uyku uyutmuyorlar. geçen yıl yola inip birkaç kişiyle kavga dahi etmiştim kornaya abandıkları için. köprü bu yüzden bana göre şart.

    fakat bu köprü yapıldığında eceabat-çanakkale arası çalışan feribot seferleri nasıl olur; tamamen durur mu bu seferler, yoksa günde sadece iki kez mi çalışır bilmiyorum. olan yine bize olacak yani, biz mahsur kalacağız burda. gelibolu da yakın yer değil oraya gidip köprüden geçelim.

    bir de benim şahsi kanaatime göre bu iktidar çanakkale'yi mini istanbul yapma gayretinde. akp il teşkilatı çanakkale'de daha önce hiç olmadığı kadar çok yoğun çalışma ve program yürütüyor, chp'li ülgür gökhan'a karşı halk zaten öfkeli durumda. başkan hdp meclise girince pilav dağıtarak kendi ayağına sıktı, ben sanmıyorum ki gelecek yerel seçimlerde bu kadar rahat kazanabilsin yine... çok büyük ihtimal ülgür gökhan devri çanakkale'de artık bitecek. eğer çanakkale'ye akp geçerse, işte siz o zaman görün yapılacakları. şu anda bile çoğu yer betonlaştırılmaya başlandı, iki tane avm diktiler. yeşil alanlar katlediliyor. iktidarın burayı artık chp belediyesinden alma konusunda ciddi gayretleri var ve 2023'e kalmadan istediklerini gerçekleştirecekler çok büyük ihtimal.

    gündeme dair gelişmeler bu kadar, esen kalınız.
  • edirne bağlantılı bir otoyolla birleştirilirse çok faydalı olacağını düşünüyorum.
  • sayı ve hesap bilmeyenlerce yapılacağı iddia edilen ve buna da inanılan hayali köprü. etrafında yarım milyon insan bile barındırmayan, akıntılı, derin yerleri yüz metreye yaklaşan, üç tane istanbul boğaziçi köprüsü uzunluğunda köprü yapacaksın, sonra da bilmem kaç yüz lira ücretle taşıt geçsin diye bekleyeceksin. diğer yolları ve maliyetleri katmıyorum bile. evet, teknoloji her şeyi yapar da, nerede kaldı gerçeklik?
  • fatih sultan mehmet köprüsü ve osmangazi köprüsünün bulundukları konum ile isimlerini ilişkilendirdiğimiz zaman çanakkale'de yapılacak olan bir boğaz köprüsünün adının mustafa kemal köprüsü olması gerekir.
  • 18 mart 2017'de temeli atılacakmış.
hesabın var mı? giriş yap