• (bkz: bok var ay'da)
  • sebebi belirli ve aciktir.

    uzaydan istedigimiz ornekleri istedigimi sekilde alip istenileni yapacak bir bilgisayar teknolijisi gelistirmis durumdayiz. en azindan amerika oyle. bir insan tarafindan yapilabilecek her hangi bir deney, robot tarafindan da yapilabilir. ve insan hayatini riske atmanin bu saatten sonra sebebi yok acikca.
  • ilk üç yıl benim de desteklediğim olay,sonra göndermiyorlar diye kızmıştım.
  • zamanında yapıldığı ve artık insan ile yapılacak birşey kalmadığı için. bu saatten sonra anca "amerika yaptı bizde yapalım" kafasındaki ulkelerce gerçekleştirilebilir.
  • tamamen dini nedenlerden dolayıdır. bildiğiniz gibi ay'a ilk ayak basan neil armstrong bir mısır gezisindeyken ezan sesi duyar. bu sesi ilk defa ay'da duyduğunu hatırlar ve hemen müslüman olur. tabii o müslüman olur da diğer astronotlar durur mu? hemen onlar da şehadet getirip müslüman olurlar. dinin elden gittiğini gören amerikanya hükümeti kozmik odada(pentagon'da bir oda) bir olağanüstü toplantı yapar ve ay'a bir daha insanlı uzay aracı göndermemeye karar verirler.

    edit: emekli papaz cüppeli peder john, anılarını anlattığı 'zeki, çevik ve ahlaklı bir papaz' adlı kitabının 244. sayfasında bu olayı şu şekilde anlatmaktadır.

    "neil armstrong ve arkadaşlarının müslüman olmaya başladıkları öğrenilince amerigan başkanı derhal hükümeti, cia'yi, fbı'yı ve diyaneti pentagon'da topladı. papanın emriyle diyaneti temsilen görüşmelere ben katıldım. pentagon'daki kozmik odada yaptığımız top secret görüşmede başkan kan çanağına dönmüş olan gözleriyle bana dönüp titreyen sesiyle 'hocam din elden gidiyor' diye ağlamaya başladı. bunun üzerine hepimiz hüngür hüngür ağlamaya başladık. kalplerimizden kan damlıyordu adeta. kilise çanlarıyla dans eden gök kubbemiz bir nazlı hac gibi boyun eğmişti adeta. ama vazgeçmemeliydik. bir imtihanda olduğumuzu telakki etmiştik. toplantı sonunda bir daha ay'a insan göndermeme kararı aldık.
    eğer bizler o gün o pentagon görüşmesinde bu kararı almış olmasaydık bugün amerika topraklarında yaşayan tek bir hristiyanla bile karşılaşamazdınız..."
  • masrafını verdin de gitmediler mi dangalak !

    bir uzay programının maliyeti hakkında en küçük bir bilgisi olmayan sözlükteki sayısız ergen zırvalarından biridir.
  • "neil armstrong, that spaceman, he went to the moon but he ain't been back. it can't have been that good." ~karl pilkington
hesabın var mı? giriş yap