• nispeten özgürlükçü bir anayasanın ve sovyetlerin de etkisiyle türkiye'de artan sol hareketlerin getirdiği bir sonuç oldu ecevit'in yükselişi. darbeden sonra işkencelerden geçen, öldürülen ve ülkesinden gitmek zorunda kalan çok sayıda aydın insan vardı.
    şimdi ise apolitize edilmiş bir gençlik var. gezi günlerinde biraz silkelenmiş olsak dahi eylemsizliğimiz ve inançsızlığımızın geldiği nokta burası. ince, içimizdeki umudu şimdi tekrar yeşertiyor. o kendine inanıyor ama biz kendimize ne kadar inanıyoruz? eskiye oranla avantajımız genç neslin ortalamasının şimdi daha eğitimli olması olabilir ama bu ne kadar nitekli tartışılır. rüzgar aynı değil, farklı ve yeni ama umarım sonuç benzer olur.
  • ecevit'in bir program hareketidir. tek başına değil bir kadro ile bir program doğrultusunda hareket etmiştir. genel başkan olana değin kitaplar yazmış ve fikirlerini diğer kişilere yaymıştır. bilgi birikimi bu kadar derin olan ülkedeki birkaç siyasetçiden birisidir. iktidar değişikliğinden ziyade toplumda derin bir değişim vadetmiştir.

    ince genel başkanlığa aday olduğu ilk zamanlardan itibaren bir program ortaya koymamıştır. arkasında geniş bir kadrosu yoktur. fikir ve düşüncelerini yayacak herhangi bir şey yapmamıştır. öğretmen olarak alanında bilgi birikimi var ancak siyasi bilgi birikimi çok sığ. konuşmaları bu yüzden sıradan insanların seviyesinden daha yukarı çıkmıyor. bu ülke yönetimi için dezavantaj olsa da seçmen ile iletişim konusunda avantaj sağlıyor. nitekim erdoğan'ın da siyasi bilgisi çok fazla olmamasına karşın seçmenle iletişimi güçlü. bu durum devlet yönetiminde ciddi sıkıntı yarattığını görüyoruz. ecevit'e nazaran toplumda bir değişim değil sadece iktidarda bir değişim vadetmiştir.

    uzun lafın kısası ikisi de çok farklı rüzgarlardır. birbirine karıştırılmaması gerekir. ecevit gerçekten bir şeyleri değiştirebileceğini hissettirmişti. ancak 8 yılda 1,5 yıl süren iktidarı ona bu fırsatı sağlayamadı. ancak ince seçildiğinde güçlü bir değişim hissi vermiyor. hukuk devleti, ohal vs. diyor tabi ancak bunlar senin benim yaşamımda ciddi bir değişim simgesi değil. değişim ekonomi temelli olursa toplumsal yapıda bir değişim gerçekleşebilir ve halk ancak bu şartlar altında bir değişim mesajı alabilir.
  • aralarında fark göremediğim rüzgarlar.

    41 yıl aradan sonra yine bir haziran ayında ince rüzgarı esiyor tüm memleket sathında. 5 haziran 1977 günü yapılan seçimlerde ecevit %41 oy almıştır.

    dikkatimi çeken bir başka önemli nokta ise katılım oranı. öncesindeki iki seçimde %66 ve %64'lük katılım oranı varken ecevit rüzgarıyla bu %72'ye çıkıyor.

    bir de; seçim otobüsü üzerinde konuşma yapılması fikri, rahşan ecevit'in fikridir.

    https://www.youtube.com/watch?v=0myhqlllkng
    https://www.youtube.com/watch?v=izzbkg8eezu
    http://www.bbc.co.uk/…9_turk_elections/page15.shtml
  • ecevit zamanı rüzgarsa bu olsa olsa usb vantilatör esintisi olur.
  • sonucu da aynı olacak gibi duruyor, ki gayet normal.

    çünkü her iki olayda da halk arkalarında olmalarına rağmen liderler yetersizdi.
  • 1977'de bu kadar oy caliyorlar miydi merak etmekteyim. koyde, ucrada oy kullanmayanlar yerine ak parti oylari kullaniliyor. secim listesinde kim gelmis kim gelmemis biliyorlar ve o oranda dolduruyorlar.
  • ecevit'in ki şudur ; https://www.youtube.com/watch?v=_w7wqqwa-tu

    ince'nin ki budur ; https://www.youtube.com/watch?v=qwaxlsgy2aw

    not : incespor
  • hiç alakası yok. 1977'deki toplum yapısı ile şimdiki toplum yapısı aynı mı? dünyadaki ve türkiye'deki 78 kuşağı dalgası şu an mevcut mu? buraya satırlar dolusu analiz kasılır da gerek yok şu iki soruma vereceğiniz cevapla çok rahat bir şekilde başlığın gerçekle ilişkisini çözebilirsiniz.
  • kardeş ceryan yapıyor konuyu açmasak mı
hesabın var mı? giriş yap