• oyun birçok ödüle aday gösterildi geçtiğimiz günlerde. bunun sebebi oyunun oynanabilirliği, grafiği falan değil yalnızca konusuydu. daha önce hiçbir oyunun iran islam devrimi'ni konu aldığını hatırlamıyorum. dolayısıyla bunu alacak arkadaşlar da alırken "eğlenceli bir bilgi edinme" aracı olarak görürlerse oyunun eksiklikleri gözlerine batmaz.

    bu eksiklikler neler kısmına gelirsek. grafiksel bazı hatalar. oyundaki hamlık hissi. seçtiğimiz diyalogların gerçekten bir öneme sahip olduğunu hissettirmemesi. bir seçim yaptığımızda "xxx bunu hatırlayacak." dediğinde, ileride o adamın bunu hatırlamasını gerektirecek hiçbir konu olmaması ve bunun tamamen havada kalması, oyunun kısa süresi ve oyunun sanki olayın yarısında sona ermesi; birkaç saniye boyunca "lan eksik falan mı indirdim acaba?" diye etrafa bakınmanız gibi şeyler örnek verilebilir.

    e madem öyle niye oyunu tavsiye ediyorum sorusuna gelelim. oyun gerçekten daha önce hiç aralanmamış bir tarihi hikayeyi aralamış. ülkemizle olan benzerliklerini üzülerek göreceğinizi düşünüyorum. özellikle bizim ülkemizde herkesin oynaması gereken bir oyun.
  • tek kelimeyle beni inanılmaz etkilemiş oyun. the walking dead ve game of thrones'dan alıştığımız klasik episodic adventure oyunu. devrim sırasındaki iran atmosferini son derece iyi yansıtmışlar. role play olayı da gayet güçlü oyunda. kendi karakterinizi istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz kuracağınız dialoglarla. isterseniz kızıl bir komunist olun, isterseniz özgürlükçü bir liberal veya avrupa'dan devrim sırasında iran'a dönmüş bir hippi genci canlandırın. ayrıca tarihi notlarıda gayet iyi anlatmakta. bu dönem hakkında bilgilenmek istiyorsanız, kesinlikle oynamalısınız. steam'de 16.99 türk lirası ile satışta şuan ilk bölümü.

    şu sıralar deli gibi, yugoslavya'nın yıkılışıyla başlayan süreçte balkanlarda patlak veren iç savaş hakkında film izleyip, kitaplar okuyup, araştırma yapıyordum kendi çapımda. yeni rota belli oldu bu oyun sayesinde.

    -spoiler-

    oyun daha ilk sahnelerinde beni kendine çekmeyi çok iyi başardı. yakalandıktan sonraki soruşturma sahnesi gerçekten iyiydi. işkencenin nasıl bir şey olduğunu hissettiriyor. boyun eğmek zorunda kalıyorsunuz, hayatta kalabilmek için.

    -spoiler-
  • iran devrimi sırasında bir gazeteceyi oynayacağınız, unity ile yapılan episodic adventure oyunu projesi. oldukça iyi görünüyor.
    kickstarter adresi:
    https://www.kickstarter.com/…volution-black-friday/
  • oyun konu olarak çok ilgi çekici ve mükemmel müzikleri var. kontroller daha geliştirilebilirdi, seçimlerin hiç etkisi yok, bölümler kısa ve oyun tabiri caizse yarıda bitiyor. bğtğn bunlara rağmen ben oyunu beğendim ve keşke daha uzun sürseydi diye düşünmeden edemedim. ayrıca tekrar belirtmek isterim ki müzikler cidden çok güzel.
  • " 1978'in yazı boyunca, binlerce iranlı sokaklara akın ederek, yaşam şekilleri, inanç biçimleri ve politik hakları için savaştı.

    protestolar, iran'ın kendi kendini atayan kralı şah'a karşı yapılan kanlı ayaklanmalara dönüştü.

    az sonra deneyimleyeceğiniz her şey gerçek olaylar, kişiler ve hikayelere dayanmaktadır." girizgahı ile başlayan oyun.

    aslında oyun anlamında size vadettiği neredeyse hiçbir şey yok. ne grafik ne de oynanış anlamında çok bir şey bulamazsınız. iran'daki devrim hakkında birçok derinlemesine bilgiye ulaşabileceğiniz, eğlenceli bir ansiklopedi gibi aslında.

    az da olsa kendinizi o sürecin içinde hissettiren ve kararlar alabildiğiniz, taraf olabildiğiniz bir oyun deneyimi sunuyor size. oyun bittiğinde o süreçteki üç farklı cephenin de neler düşündüğü ve nasıl davrandıkları hakkında epey fikir sahibi oluyorsunuz.

    bütün bunların yanında, türkiye ile bağdaştırdığınız benzerlikler görüp, garip hissettiğiniz de oluyor.
  • faydalı oyun, oynayın oynattırın. ilim, irfan verir.
  • iran devrimi'ne meraklı olan veya konuyla ilgili daha çok bilgi sahibi olmak isteyen oyunseverlerin hoşuna gidebilecek türde bir oyun. grafikler, oynayış şekli günümüzün gerisinde en kötü özellik de finalin tam olarak havada kalması. öyle ki benim seçimlerimden ötürü saçma bir yerde mi bitti diye araştırmak durumunda kaldım ve oyunun gerçekten finalinin aynı yer olduğunu gördüm. ayrıca o kadar seçime rağmen iki farklı sonu var zannedersem. konusunun farklı olması adına 10 üzerinden 6.5 veririm. geçtiğimiz günlerde steam üzerinden 11 tl'ye almıştım. dediğim gibi konuya ilgi duyanları memnun edecektir, fiyatı da uygun.
  • her bölümü 2 saat sürecek bir dizi halinde yayınlanacakmış. çıkış tarihi eylül 2014 olarak öngörülmüş.

    resmi sitesi
  • ne pehlevi'nin bati taklitciligi ne de sii mollanin istibdati seklinde ozetleyebilecegimiz oyun. helecanla bekliyoruz.
hesabın var mı? giriş yap