• o güzel yaz mevsiminde, portakal ağaçlarından etrafı izlediğim kalmış hatıralarımda.
  • kült film (bkz: back to the future)
  • kar kar kar kar. 1985 yakın tarihin en ağır kışlarından biriydi.

    edit: bunalım ve yaşamışlık *

    o kar 1987'de yağmıştı diye yeşillendirenlerden mütevellit açıklama yapıyorum.

    1987 mart ayında 1 haftacık kar yağmıştı, okullar işler tatil edilmişti.
    1985 yılında, zaten soğuk giden havaların üzerine şubat ayının 10'u gibi başlayan aralıklı kar yağışı ki, bir keresinde 24 saat tipili lapa lapalı yağmıştı, 20 gün kadar sürmüştü. belki 1987'deki kadar unutulmayacak raddede metre metre değildi ama hiç kalkmadan yağmıştı ve soğuk günler geçirmiştik. yakacak, fuel oil sıkıntısı yaşanıyordu şehrin büyük kısmında.

    sözlüğün yaş ortalamasını ergenlikten hallice zannederken ne nice yaşlanmaya yüz tutmuşlar varmış dedim. güzel duygular içerisindeyim.
  • gazımın çıkarılması, ıngaaaa diye ağlamam, süt, meme vb.
  • iki şeyi çok net hatırlıyorum...
    o yıl 30 mayıs civarında ingiliz holiganlar çok büyük bir vahşet sergilemişlerdi, galiba italyanları parçalamışlardı ve hayatımıza holigan kelimesi girmişti.
    ağustos'ta aselsan'da staj yapmıştım. gayet sıcak bir yazdı, öğlenleri fabrikanın bahçesinde mühendislerle voleybol oynuyorduk. stajda fortran programları yazmıştık. makine ise digital pdp 11/24'tü.
  • (bkz: abaragandi)
  • 15 günlük sömestr tatilinin üstüne 15 gün daha kar tatili yapmıştık. 1985'ti diye hatırlıyorum. ayrıca fenerbahçe şampiyon, selçuk yula da gol kralı olmuştu. bordeaux'yu da bu şampiyonluğun sonucunda o yıl elemiştik diye hatırlıyorum.

    heysel faciası o yıl yaşanmıştı. şampiyon kulüpler kupası final maçıydı. televizyon başında maçın başlamasını bekliyorduk. maç başlamıyordu. tribünde olaylar çıktığını öğrendik. bir saat gecikmeli başladı maç. michel platini'nin penaltıdan attığı golle juventus kazandı ve kupayı aldı. o maçtan sonra ingilizler 5 yıl kupalara katılamadı. liverpool efsanesi de bu tarihten sonra bir daha eski günlerine dönemedi.
  • (bkz: live aid)
hesabın var mı? giriş yap