• üst edit: videodaki selin hanım twitter hesabından açıklama yapmış. tık, tık videodaki gözlüklü öğrenci de şu beyefendiymiş. videoyu çeken ve yayınlayan gökhan bey için de şuradan... baklava desenli kazak giyen öğrenciyse şu beyefendiymiş.

    ikinci videonun 24.dakikasında fıkra anlatan hoca tarihçi ekrem hüsem'miş. kocaali haber isimli haber sitesinde kendisinin yaşlı halinin olduğu fotoğrafın görülebileceği şöyle bir köşe yazısı da bulunuyor.

    ikinci videoda merdivenlerden çıkan perihan hanım'ı bulamadık sözlük...

    ve selin hanım dünyalar tatlısı bir insan. aynı videodaki gibi. umarım hayatı boyunca lisedeki gibi mutlu olur. o kadar çok mesaj aldım ki cevap veremediklerim olmuştur. videodaki kişilerden biri benim diyen olursa entry'i düzenlemeye devam ederim.

    video

    24 kasım 1995'te kartal anadolu lisesinde bir eşit ağırlık sınıfında öğrenciler tarafından çekilen videodur. 90'ların giyim tarzı video boyunca direkt göze çarpıyor. kenan doğulu'nun 90'larda popüler olan bir kereden hiçbir şey olmaz parçasını çok güzel söylemişler. videodaki kişiler şu an neredeyse 40 yaşına gelmiş çoluk çocuğa karışmıştır büyük ihtimalle. ayrıca kadın ve erkek öğrencilerin saç tarzlarını beğendiğim buram buram samimiyet ve nostalji kokan videodur.

    videonun ikinci ve üçüncü bölümleri de vardır.

    videoyu çeken ve yükleyen gökhan bey videonun dördüncü, beşinci ve altıncı bölümlerini de youtube'a yüklemiş. kendisi bu üç videonun 1994 yılında çekildiğini belirtmiş. aynı zamanda 1-2 hafta içinde toplanıp yeni bir video çekeceklermiş.

    dördüncü bölüm

    beşinci bölüm

    altıncı bölüm

    edit: hayattaki en büyük şansım bu ortama az çok benzer lise hayatımdır. bu yüzden lise zamanları çok büyük önem arz ediyor benim için. ayrıca videodaki zamanlarda verilen eğitimin kalitesi şu anki liselerin verdiği eğitim ve öğretimin kalitesinden kat kat yüksek olduğuna kalıbımı basarım.

    edit 2: ikinci videonun 9. dakikasında malum şahıs mı değil mi diye düşünebilirsiniz. kendisi müdür yardımcısı osman kaymak'mış. aklınıza gelen kişi değildir rahat olun.*

    edit 3: videodaki öğrencileri soranlar var; fakat hepsi benden yaşça büyük, hiçbirini tanımıyorum.

    edit 4: videoda fahrettin koca, ekrem imamoğlu, ozan tufan gibi birçok kişinin olduğuna dair bir sürü mesaj aldım. ama hiçbiri ikinci videonun 9. dakikasındaki görüntü kadar beni şaşırtmadı.
  • mf sınıfı olsaydı, kesin test çözüyor olurlardı.
  • ilk video'da masada oturan öğretmen değilse 25 yıldır sınıfını geçememiş öğrenci olmalı, bu ne rahatlık yiğitler demek istediğim video.
  • eski türkiye
  • gerçek kesit müziği eklenerek izlenilmesi gerekiyor.

    cok değerli videodur.
  • benim de liseden mezun olduğum yıl. evet, böyleydik lan hakikaten. çok da güzel zamanlarmış.

    edit : şimdi aklıma geldi. benim de 8mm video kameram vardı ve okulda çok çekim yapmıştım. kasetleri evde hala duruyor ama kamera pert. nasıl dijitale aktarabilirim ki onları. eminim çok güzel anılar çıkaaktır
  • old laik days.
  • hayatımda hiç bir zaman okulu sevmeyen biri olarak çok güzel şeyler hissetiren video.

    ben aynı ortamı çok seneler yazlıkta okulsuz, öğretmensiz, sınavsız bir şekilde yaşadım. 90'larda cinsiyet umursamadan samimiyet ve arkadaşlık tam olarak buydu işte. buram buram kokusu geliyor resmen burnuma, o coşku ve sevgi dolu cıvıl cıvıl sesler yankılanıyor kulağımda.

    ne güzel zamanlarmış, şimdiki gençler ya imam hatiplerde ayrı ayrı okuyor ya da karma okullarda iğrenç eğitim sistemi ve aile baskıları yüzünden hiç bir şekilde böyle samimiyet kuramıyor. kuranı da sanki biraz daha dejenere olmuş şekilde yapıyor bunu. akıllarda hep cinsellik var sanki. şu görüntülerde hissedilen o masumiyet, o samimi mesafe yok artık.

    bunun nedeni hem sosyolojik hem de politik. ne yazık ki artık bu içtenlikten, bu samimi hislerden uzak bir ülkede yaşıyoruz.

    her şeyi eski haline getirmek için çok ama çok uğraşacağız. umarım bütün bu insanları yeniden birleştirmeyi ve herkesin birbirini koşulsuz sevdiği başarılı bir ülke olmayı yeniden başaracağız.
  • yüzümde bir tebessümle izlediğim video.*

    sınıf buram buram eşit ağırlık kokuyor, zaten sayısal hocalarının yüksek egoları böyle sınıftayken şarkı söylenmesine falan izin vermezdi. sayısallar olarak her zaman kıskanırdık eşit ağırlık rahatlığını.*

    acaba videoyu çeken kişi şu an nerdedir ne yapıyordur, merak ettim doğrusu. ellerine sağlık.
  • hayaller kartal anadolu lisesi, gerçekler kartal imam hatip lisesi...

    tanım: "vay be ne güzel zamanlarmış" dedirten, eski türkiye videosu
hesabın var mı? giriş yap