• nba tarihinin normal sezonu en iyi galibiyet yüzdesine sahip iki takımın karşılaştırması. iki kadronun ortak tek ismi steve kerr, 1996 bulls kadrosunda oyun kurucu pozisyonunda yer alıyordu. 2016 warriors'ında ise takım koçu olarak yer almakta.

    her iki takımda. takım lideri olarak michael jordan ve stephen curry ön plana çıkmakta.
    ikinci adam olarak, scottie pippen ve klay thompson.
    savunma ve ribaunt gücü olarak ise dennis rodman ve draymond green ön plana çıkan ikililer olarak karşımıza çıkmakta.

    ve yine chicago cephesinde avrupalı oyuncu toni kukoç da ön plana çıkan isimler arasındaydı.

    hem adam adama kıyaslamada hem de nostalji işi devreye girdiğinde 96 chicago'su tabii ki de diyenlerin sayısı artacaktır.
  • 96 bulls kadrosu en iyi sezon performansını göstermiştir(72-10) gsw bu sezon kalan 7 maçında 3 mağlubiyetin altında alırsa bu rekor onlara geçecektir curry-thompson-green çok farklı jordan-pippen-rodman çok farklı ama ikisi aynı zaman diliminde oynamış olsaydı 96 bulls kadrosunun yeneceğine kalıbımı basarım.
  • "birinde michael jordan var, diğerinde michael jordan yok" şeklinde cevaplanması gereken soru.
  • bu iki takım en formda halleriyle maç yapsa, üzülerek söylüyorum gsw ağır fark atacaktır. chicago nun sayı potansiyeli majestelerine rağmen gsw'nin yanında oldukça düşük kalacaktır.

    iki takımı da gayet iyi bilen kerr de gsw diyor ayrıca..
    http://www.news.com.au/…16bbf09769f31ff4254e8f66e18
  • chicago lan tabi ki. o herifler tüm dünya'ya basketbolu sevdirdiler. gsw dünkü çocuk daha. öyle bir şampiyonluk serisini onlar da yapsın, ayrıntıları sonra konuşuruz.
  • bu iki takımı karşılaştırırken nba'deki diğer takımların oyuncularını da karşılaştırmanız lazım.

    1996 chicago bulls kimlere karşı oynuyordu?

    magic johnson, karl malone, dikembe mutombo, john stockton, david robinson, hakeem olajuwon, patrick ewing, shawn kemp, gary payton, shaquille o'neal, charles barkley, grant hill, horace grant, rasheed wallace, anfernee hardaway, reggie miller, joe dumars, tim hardaway, john starks, will perdue, vlade divac... saymayla bitmiyor bak. herbiri ayrı yıldızdı bu adamların.

    şu kalibrede oyuncular olsun rakip takımlarda ince, sonra karşılaştırırız 1996 bulls ile 2016 golden state'i.

    peh.
  • tek yönlü düşünen beyne sahip babuşlar tamam chicago diyebilirsiniz ama chicago'ya uygulanan savunma ühühü derken chicago'nun da sert savunma yapabilme özgürlüğüne sahip olduğunu unutmayın olur mu canlarım.
  • su an ikisini bir final serisinde karsi karsiya gelseler, muhtemelen muhtesem bir seri olur ve biri 4-3 kazanir, muhtemelen bulls olur bu.

    warriors takimi yabana atilacak bir guc degil, ancak bu gucu hayvani ucluk performanslarindan sagliyor olmalari da en buyuk handikaplari. jordan liderliginde, phil jackson onderliginde ve diger superstarlariyla bulls, daha tecrubeli, daha oturmus ve sampiyonluk serilerine daha aliskin, daha iyi bir takim. warriors, genelde yaptigi gibi, iyi bir ucluk yuzdesi yakalamadigi zaman, komple bir takim olan bulls karisinda sansi kalmaz. 97'de stockton, malone ve russell gibi cok iyi bir ucluye sahip utah bile (bence bugunku spurs'e denktir) basaramadiysa, az ucluklu warriors... mumkun degil yani.

    neyse, konumuz ikisi karsilassa hangisi kazanir degil. gerci yine de ben yaptigim ufak karsilastirmalarla hangisinin daha iyi bir takim oldugunu soylemis oldum. kusura bakmazsaniz britanya kopekligi yaparak sunu da soylemek istiyorum; su an karsilassalar bulls'u yenecek bir takim yaratabilirsiniz, ama superstarlariyla, efsane oyunlariyle ve kocuyla, bulls kadar "influential" bir takim daha gelmesi cok zor. warriors kadroyu bozmadan 4-5 sampiyonluk daha kazansin, sonra tekrar konusalim.
  • aradaki 20 sene kazanır.

    çünkü bu maçı 20 sene önce yaparsanız bulls, bugün yaparsanız warriors kazanır.

    çünkü oyun aynı değil.

    warriors'un çok daha komple, çok daha teknik, çok daha hızlı ve zevkli bir takım olduğunu düşünüyorum.
    bulls ise michael jordan'dan başlayarak tüm takıma yayılan aşırı maskülen bir tavırla oynuyordu.
    evet diğer takımlar sert savunma yapıyordu evet ama bulls da warriors tarzı small ball oynamıyordu sonuçta. en basitinden jordan'ın 6. şampiyonluğuunu getiren son şutta bryon russell'a belden teması ile nasıl dengesini bozduğunu hatırlatırım.

    20 sene önce oynansa warriors sahayı ağlaya ağlaya terkeder.
    bugün oynansa bulls faul problemine girer. teknik olur, sportmenlik dışı olur, diskalifiye olur. hepsi olur valla.

    o sebeple bu iki dönemde de oynasa, bu takımlarla mücadele edebileceğini düşündüğüm san antonio spurs camiasını başta gregg popovich ve tim duncan olmak üzere saygıyla anmak lazım.

    -
hesabın var mı? giriş yap