• allen ginsberg, william burroughs ve jeff buckley'in bizi ve dünyayı bill clinton iktidarı, titan saadet zinciri ve beyaz'la başbaşa bırakıp gittiği senedir ki ben böyle kazık görmedim.
  • hatırladığım en güzel yazlardan biriydi. belki de en güzel yazdı. hiçbir şey daha güzel olmadı sonra da.
  • turk telekom'un ilk aylarinda internet eri$imi icin 800'lu (dolayisiyla bedava) hatlari tahsis etmesiyle turkiye'de bir internet fenomenini ba$latmi$ bizi sabahlara kadar irc maymunu etmi$, ihlas net'in o donem sagladigi bedava eri$im hizmeti sayesinde dial-up modemle bir suru memphis betasi (ne acaba) cekmemizi saglami$, mirc'lere script yazdigimiz, xircon'la tani$tigimiz, "icq diye bi$ii war cok guzel" soylentilerinin ba$ladigi, kanal d'de beyaz show'un yayina ba$ladigi, geceleri nba ve highlander dizilerinin yayina girdigi super eglenceli internet ve coca cola dolu bir yildi.. sevgiyle aniyoruz..

    (bkz: pvc) (bkz: metu) (bkz: mirc) (bkz: ihlas net) (bkz: turk telekom) (bkz: kisa sac)
  • (bkz: ölürüm sana)
    (bkz: tarkan)

    gözlerde iki damla yaş ile hatırlanan senedir ayrıca. çok duygulandım lan.
  • hayatımın en önemli yıllarından biri, hayatıma baktığımda, 1997 öncesi ve 1997 sonrası şeklinde ikiye ayrıldığını farkediyorum. halen üzerimde etkisi vardır. herşey daha başka olsaydı, şu anda nasıl bir hayatım olurdu, hala merak ederim.
  • türk pop müziğinde kalitenin tavan yaptığı yıldı. annemin ve babamın oturup alacakları kasetleri liste yaptıklarını çok iyi hatırlarım. ve evde radyonun gündüzleri hemen hemen her zaman açık olduğunu. günümüzde bizim evde radyodan pop müzik dinlemek ancak kıyamet alameti olabilir.

    herhangi bir radyoyu açardınız ve tarkan'dan inci tanem, ardından nazan öncel'den beni hatırla, ardından nilüfer'den son mektup gibi şarkılar çalardı. levent yüksel'den zalim, yeter ki onursuz olmasın aşk, demet sağıroğlu'ndan arnavut kaldırımı.. gibi 1997 yılından 2-3 yıl önce yapılan şarkıları da eklerseniz listeye, rastgele açılan bir radyoda çalan müziğin kalitesini anlayabilirsiniz.

    işin sorunlu yanına gelecek olursak sorun; günümüzde rastgele açılan radyoda çalan şarkıların kalitesidir... 20 tanede 1 tane dinlenebilecek şarkı anca bulabilirsiniz...
  • bu yılı gelmiş geçmiş en uzun yaz tatilimle hatırlarım. kredili sistemde lise son sınıfı ocak ayında bitiren bir neslin evladı olarak söylüyorum.
  • turkiye'yi terkettigim yil. sanki dun gibi hersey.
  • 17. yaştır. lisede olmaktır. stajda kazanılan 3 kuruşla camel almaktır. doğum gününde eski sevgilinin gitar çalmasıdır. bülent ortaçgil'i sensiz olmaz ile keşfetmektir. buz mavisi kottur. persil adamın reklam çizeri ile tanışmaktır. melih kibarı, pınar aylin'i ve candan erçetin'i görmektir. bir sevmek bin defaaaa ölmek demektir sarkısı ile dans ederek okulun son gününde karne almayı beklemektir. benetton'dan kendi paranla tshirt almaktır. trt 2 de güzel filmler izlemektir. oduncu gömleği ile dershaneye gitmektir. benzer tada bir daha rastlayamadığım denizli'nin en güzel tostunu yemektir. sanırım sırrı salça idi. levent erim dinlemektir. lunaparka of aman nalan eşliğinde gondola binmektir. velhasıl güzel bir yıldır.
  • büyük umutların olduğu, insanların gelecekte çok daha mutlu olacaklarını zannettiği yıldır. aynı zamanda günümüz popüler kültürünün yapı taşları 1997'de atılmıştır. bu yılda olan olaylara kısaca bir göz atalım;

    -prenses diana'nın ölümü bütün dünyayı etkiledi,

    -deep blue bilgisayarı satrançta kasparov'u yenince makine zekası ilk defa insan zekasına karşı galibiyet kazandı, bu olay insanların bilgisayarlara karşı bakış açısını değiştirdi.

    -mars gezegenine ilk defa insansız keşif aracı indirildi (nasa pathfinder), şu anda mars ile ilgili bildiğimiz bilgilerin çoğunu bu araç sayesinde öğrendik.

    - harry potter'in ilk kitabı olan felsefe taşı bu yılda yayımlandı.

    -kyoto protokolü kabul edildi, tarihte ilk defa küresel ısınmayı önleme konusunda müzakereler yapıldı.

    -bill gates'in kurduğu microsoft yazılım şirketi dünyanın en zengin şirketi olmayı başardı, uzun süre birinciliğini de korudu.

    -rahibe teresa hayatını kaybetti.

    -ilk defa bir memelinin laboratuvar ortamında klonu ütetildi. (koyun dolly)

    -internet explorer 4 o zamanların bütün tarayıcılarını geçerek bugün kullandığımız google chrome gibi bir başarıya ulaştı.

    -notorious big arabasında kurşuna dizilerek öldürüldü, bu olay hip hop dünyasında bir çağı kapatıp yeni bir çağ açtı.

    -günümüzün en büyük video oyun şirketi olan rockstar games gta'yı piyasaya sürdü.

    -kablo olmadan internete girmek için kullandığımız wifi teknolojisi icat edilip kullanıma sunuldu.

    bu dönemdeki popüler filmler:

    -titanic
    -man in black
    -con air
    -şeytanın avukatı
    -life is beautiful
    -jurassic park the lost world
    -men in black
    -as good as it gets
    -liar liar
    -the fifth element
    -batman & robin
hesabın var mı? giriş yap