• ayni kusagin basina gelen 1992'deki anadolu lisesi sorularinin calinmasi olayinda oldugu gibi sorularin calindigi sinav sonrasi aciklanmadigindan zugurt tesellisine imkan tanimis olaydir. "en azindan 3 saat bosu bosuna ugrasmadik" denmis, eskiden lise son siniflarin okulu falan birakip kendilerini rahatlamaya adadiklari mayis ayinda tekrar test kitaplarinin basina donulmustur. "2 mayis'tan sonra" yapilacak butun isler "6 haziran'dan sonra"ya ertelenmistir.
  • sadece 1981 ve 1980 doğumluları değil 1982 doğumluları da etkilemiş vakadır. sınav filminde okan bayülgen bu vaka için "bir ülkede öss gibi büyük bir sınavın soruları çalınıyorsa, o ülkede birileri kağıt/matbaa işinden 4 trilyon kazanıyordur" demişti. hemen hemen böyle bir şeydi. aydınlandığımı hissettim o vakit. bir ışık gördüm tepede geell geell diyen.
  • sorular o zaman beyaz hoca nın başında olduğu üsküdar marmara üniversitesi ilahiyat fakültesinden çalınmıştır.
  • soruların çalınmasının bulunması ve sınavın daha hiç yapılmadan iptaliyle sonuçlanmış hadise. (bkz: #2914240)
  • haber ortaya çıkar çıkmaz, nerdeyse 1 saat içinde sınavın iptal edildiği duyrulmuştu.yaşı müsayit olanlar tarafından oldukça net bir şekilde hatırlanabilir...

    edit: haliyle o zamanki osym yapması gerekeni yapmıştı.şimdiki yonetim gibi skandal karşısında hiç bir şey yokmuş gibi davranmamışlardı.
  • sınavı erteletmiş bir olaydır. e tabi o zamanlar çalmak falan suçtu şimdilerde orospu çocukluğu yapıp milletin hakkını çalmak ne yazık ki suç değil.
  • skandala rağmen iptal edilmeyecek sınava yeğdir.

    (bkz: abdullah gül tatmin oldu)
    (bkz: ya ne olacağıdı)
  • daha önce de yazılmış olmasına rağmen belli ki bazıları idrak edememiş; sorular ilahiyat fakültesinde çalınmıştır.
  • troll alert'e rağmen tanımlamak gerekirse, bir salağın, soruların tutulduğu binaya girip soruları çalması. enselendi sonra sanırım bıçakla paketi açmaya çalışırken, elini kesmişti kanı da delil olmuştu. neyse, olay "bireysel"di. organize değildi, adam yakalandı, cezasını çekti, tabii olan yüzbinlerce öğrenciye oldu. sınav iptal edildi.

    bunu ygs şifre skandalıyla, kpss'deki skandalla karşılaştırmak bile abes.

    edit: hala "sorular çalındı insanlar mağdur edildi" deniliyor da bunun ösym ile alakası nedir anlamadım ki? ösym ne alaka lan? adamın biri çalmış işte. diğer örneklerde organize iş var, ve bu organize iş ösym'ye kadar uzanıyor. hükümet onaylı olduğuna da kalıbımı basarım.

    -hamzaciftranza uyardı, fethi toker'miş dönemin ösym başkanı da, ünal yarımağan yazmıştım.
  • sorular nerden çalınmıştı ? sorusunun asıl önemli olduğu hadisedir.
hesabın var mı? giriş yap