şükela:  tümü | bugün
660 entry daha
  • 2.00 (orta yani, 10 üzerinden 5) ezer geçer,. nitekim öyle olmadı mı?
  • hiç bilenle bilmeyen bir olur mu ?
  • lisanstan 3.67 ile mezun oldum. çok da isime yaradi. tubitak bursu almama, arastirma gorevlisi olmama çok yardimci oldu. şimdi de kendi alanimda dunyanin en iyi enstitusunde doktora yapıyorum. sadece not ortalamam olsaydı bunların hiç birisi olmazdı ama öte yandan maddi manevi çok fazla yardımcı oldu. özel sektörü bilmiyorum ama akademide not ortalaması önemlidir.
    not1: ortalaması çok düşük olup çok güzel yerde yüksek lisans yapan, çok akıllı arkadaşım da var. başta kabul alırken biraz zorlansa da kendisini bir kere gösterdi mi gerisi de geldi.
    not2: lisanstan bana yakın not ortalaması ile mezun olup hastanede teknisyen olarak çalışan bir arkadaşım da var.
  • 3.90'dan sesleniyorum. tc simülasyonunda bir halta yaramıyor...
  • akademik kariyer dusunulmuyorsa not ortalamanizin pek önemi yoktur, genelde is basvurularinda sorulmaz. ama ben bugüne kadar okul not ortalaması kötü olup, is hayatinda parlak kariyer yapan kimse ile karşılaşmadım. bu nedenle katildigim yeni mezun mulakatlarinda mutlaka sorarım. adayin is disiplini ve sorumluluk alma becerisi hakkında fikir verir.

yuksek not ortalaması bir calisma disiplini gerektirir. bu disiplin is hayatında da her zaman iş yapar. bunun yanında sosyal yetenekleriniz de gelişmiş ise 40li yaslarinizda buyuk olcekli bir firmada ust düzeylere çıkabilirsiniz.
  • not önemli ama her şey değil. çok gördüm bu hayatta notları hep en yüksek olan ama sosyal zekası düşük insanları. iş dünyası birazcık cesaret, risk, çevre ister. ortamala notlarla mezun olmuş ama derece ile bitirenden daha iyi hayatlara sahip insanlarda var. çok değişken bir konu bu. notlar önemli ama her şey değil. sakın buna aldanmayın. ne yazık ki aldanan temiz çocuklar gördüm perişan halde. bir şeye çok emek vermeniz her zaman güzel sonuçlar doğurmaz. ne için çabaladığınıza neye emek verdiğinize çok dikkat edin
  • her ile üniversite kampanyası nedeniyle aralarında bir fark kalmamıştır. kırıkkale'de mühendislik okuyan adamın aldığı eğitim kaliteli değil ki 4 ortalama ile mezun olsa ne 2 ortalama ile mezun olsa ne. üniversite tabela üniversitesi, akademik kadrosu onun bunun torpillisi liyakatsiz tipler, verdikleri eğitimden ne olacak. hep derim; köklü üniversitelerden birinin yurt dışına gitmeye elverişli bölümlerinden birini kazanmadığınız sürece üniversite okumayın, gidin oto sanayide çıraklık yapın önünüz çok daha açık olur.
  • önemli olan gösterdiğin kişisel gelişimdir. amfideki slayt gösterisini yapan dinozorun gözüne girip yaptığınız 4.00 ortalama tamamen suni. benden söylemesi *
  • ezbercilik zihniyeti ile değil de konuyu kavrayarak aldıysa tabii ki 4.00 olan seçilir.
    bunun için zaten mülakatlar yapılmıyor mu?
    şu ik cıların saçma sapan sorularını saymıyorum
  • bırakın bu not ortalaması tartışmalarını allah aşkına tartışma programlarında profesörleri görüyoruz. kendi geliştirmediysen her şey boş. gerçi ülkemizde nasıl profesör olunduğuda ortada.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap