• muharrem ince değil atatürk gelse kılıçdaroğlu'nu indiremez diyenlere hatırlatırım;

    aziz yıldırım için de aynısını diyordunuz!
  • muharrem ince'yi ağır bir yenilgiye uğratıp ortadan kaldırmak için kurultayda kılıçdar'a oy verecek olanlar da imza atmış olabilir.

    bay kılıçdar'dan her şeyi bekler oldum.
  • yeterli imza çıkmasa bile kk gidecek. daha fazla kalamaz zaten taban bu yönetimden çoktan koptu. muharrem abi kk'dan daha iyi ama eski havası kalmadığı da bir gerçek. çok yıprattı kendini. ince gelirse işler düzelir mi emin değilim.
  • yaklaşık 1 haftadır "imzalar teslim edildikten sonra tüzüğe uygunluğu denetlenecek, mahkeme yoluna başvurulacak, imzasını geri çekenler olmuş olabilir" falan deniliyordu. evet, sayı açıklandı. 630 delege oyu için genel merkeze evraklar teslim edildi.

    kemal kılıçdaroğlu prestiji için derhal "kurultay" der mi? son haftalardaki diretmeler ve chp yönetiminin enteresan tavrını görünce sadece "büyük ihtimal" diyebiliyorum. parti yönetiminin bu kadar çırpınması ve muharrem ince'nin bazıları için sokağa çıkamaz hale gelecek vukuatlar sinyali vermesi falan. enteresan bir süreç olabilir ama ne olacaksa bir an önce olup bitmelidir. çünkü hükümete yakın kesimi geç muhalefet kesimi bile son yaşananları "içler acısı" olarak nitelendiriyor.

    çıkıp açıklayın, "kurultay var" deyin ey vekiller.
    olmadı, kaç sefer denediniz ama ol-mu-yor!

    kim gelecekse gelsin, başarmak için, chp için, ülke için gelsin.
    ama siz gidin lütfen.
  • ilginç bir şekilde izlediğim süreç kazanan yok tek kayedenin chp ve ona gönül vermiş olan insanlar.
  • toplanan 630 imzanın yanında, muhalif kanada ulaşacak 50 imza daha olduğu belirtilmiştir. bu da sayıyı 680 yapar. yeter artık kk, bırak artık kk!
  • 630 imza ile kurultaya gidersiniz ama kurultayı kazanabilmek için gümbür gümbür gelmek gerekir.
    bu anlamda 630 yetersiz bir sayıdır. zahmet edip kurultaya gitmeye bile gerek yok belli ki kk'nın eli hala daha güçlü incenin zamanlaması yanlış gibi rakibinin biraz daha zayıflamasını beklemesi gerekirdi. ha rakibi neden hala zayıf değil onu da aklım almıyor onu delegelere sormak lazım.
  • chplilerin %90'ının başarısız bulup değişim istediği bir atmosferde, "çoğğ eyi adam" dediğimiz chp genel başkanının devlet bahçeli'yi bile aratmayacak şekil koltuğa yapışması hedesidir. nasıl ki bir umutla geldiğinde herkesin desteğini aldın, senden umudu kalmayan halk artık bırakmanı istiyor. chp kimsenin arka bahçesi değildir. nasıl mutsuzluğa gömülmüş insanların sorumluluğunu alabiliyorsun hala? akıl alır gibi değil..

    git lütfen, dönersen ıslık çal..
  • chp'nin dinamiklerini bilirseniz, 630'un çok çok büyük olay olduğunu görürsünüz.

    parti tarihinde bir kez bile toplanmış değildir böyle bir imza bugüne dek.

    bunca baskıya rağmen bu kadar imza toplanması değişim talebinin ne kadar akut olduğunu gösteriyor.

    genel merkez imza çekme falan gibi gerekçelerle hukuken kaçabilir ama siyaseten kaçamaz.

    işleri bitti, bugün değilse 3 ay sonra...
hesabın var mı? giriş yap