• 13 kasim 2019 tarihinde gerçekleştirdiğim bir sipariş sonrası, aras kargo ürünü kaybediyor. kargoyu arıyorum ve ürünün nerede olduğunu sorunca bulunacak diye cevap alıyorum. telefonla çözülemeyeceğini anladıktan sonra şubeye gidip, kargomun kayıp olduğu cevabıyla karşılaşıyorum, ki aras kargonun ne halt olduğu da malum. süreç buraya kadar normal ilerlerken (bunu aras kargo konusunda çevremin yaşamış olduğu sorunlar neticesinde söylüyorum), hepsiburada ile iletişime geçtim ve müşteri hizmetleri tespitin yapıldıktan sonra iadenin gerçekleşeceğini bildirdi. süreç ilerledikçe can sıkıcı ve çözümsüzlüğün süregelişi 16 aralık 2019'da yaptığım görüşme sonrasında bugüne kadar devam etti. görüşme sonrası takip eden en geç cuma günü tarafıma para iadesi yapılacağı bildirildi, anlayışla telefonu kapattım. cumayı beklemeye koyuldum. bizdeki de umut ya, çözülecek diye inanıverdik. görüşme standartlarını yükseltmek amacıyla konuşmaları kayıt altına aldıklarını ilk ağızdan teyit ettikten sonra, cuma günü hiçbir işlem gerçekleşmediğini ve üstüne siparişimin teslim edildiği yazısını hepsiburada uygulaması üzerinden görünce şaşırdım. ardında 21 aralik cumartesi günü tekrar müşteri hizmetlerini aradım ve 16 aralık günü yaptığım görüşmede geri ödemenin cuma günü yapılacağını belirterek, işlem gerçekleşmediğini söyledim. ben tekrar kayıt olusturayim cümlesini duyduktan sonra sükunetimi koruyarak tamam dedim ve geri dönüş yapılmasını rica ettiğimi belirttim. sövüp, saysam çalışanın ne suçu var diye düşünerek telefonu kapattım. tabii ki yine bir geri dönüş olmadı ve müsait olduğum ilk gün olan 2 ocak 2020'de tekrar müşteri hizmetlerini arayıp, ne yapmaya çalıştıklarını sordum. şunu da belirteyim ürün ve fiyatı 80 tl, benim aklımdaki soru da şu; başka bir ürün, fiyatı yüksek olan bir materyal alsaydım ve süreç böyle isleseydi diye düşünmem gerçekten insanı çileden çıkarıyor. genelde alışverişimi çıkar, dışarıda yaparım fakat yeni girdiğim iş gereği cok vaktim olmuyor, acil olmayan ihtiyaçlarımı ve düşük fiyat kriterini göz önünde bulundurarak internet alışverişini tercih ediyorum. çünkü her gün bir rezalet okuyoruz sözlük sayesinde bunun için ürünü gidip, yerinden almak ve sorun yaşamamak normal oluyor haliyle. ardından uygulama üzerinden süreci takip etmek istediğimde ise; ürünün teslimatını, ismimin dâhi yanlış yazılmasından öte, farklı adrese yapıldığını gördüm. neyse efendime söyleyeyim bugün yaptığım görüşmede ise; finans departmanımız talebinizi geri çevirmiş cümlesini duydum. şaşkınlıkla, ne oldu da reddediliyor diyince ben de bilmiyorum cevabı geldi. ardından rezilsiniz ve tekrar talep başlatılmasını istiyorum, kargonun yediği haltı anlattım ve haklısınız dediler fakat bunun bir faydasının olmadığını iade istediğimi söyledim, süreç tekrar başladı. en geç pazartesiye kadar geri iadenin yapılacağı bildirildi ve görüşme sona erdi.

    çok sık internet alışverişi yapmayan biri olarak böyle şeylerle karşılaşmak gerçekten insanı yoruyor. rezalet konusunda ve bu süreçte hem aras kargo hem hepsiburada duble yaptılar. bundan sonra bedava ürün dâhi verseler alışveriş yapmam. tekrar dile getiriyorum insanı yormaktan baska bir işe yaramıyorlar. ayrıca aldığım ürünleri gidip mağazadan temin ettim, bu da bana ders olsun!

    edit: uzun süren mücadele sonrasında 08.01.2020 tarihinde iadenin 8 iş günü içerisinde gerçekleşeceği mesajı geldi. umarım 8 iş günü de 2 ayı bulmaz.

    edit2: 10.01.2020 tarihinde geri ödemeyi yaptılar. uygulamayı sildim. bir daha alışveriş yapmam.
  • olmaması gereken ama bu internetten alışveriş yapıp pişman olup şikayet edip sonra yine yapıldığı için aynı hatalar o kadar da üzülmediğim durum.
    güvenip paranızı kaptırıp bunun gibi şirketleri bu hale getirenler sizler ve şikayet eden de sizler!
  • genel olarak burada yazilanlari okuduktan sonra hepsiburadayi banlamistim zaten. ne kadar dogru bir karar verdigimi gosteren bir rezalet.
    10/10.
hesabın var mı? giriş yap