• kimlerdir, nerelilerdir, neyle yöneltilirler bilmem ne hiç anlamam; insan olmamanın ülkesi, cinsiyeti, milliyeti yok kardeşim.. çocuğu borcu yüzünden yemek ne demektir?

    yurttan ve dünyadan hala şaşırabileceğim kadar kötü haberler okumaya devam ediyorum..
  • venezüela sosyalizme geçti de benim mi haberim yok amk? 2005'te 2bin bolivar 1 dolardı ne ara 250bin bolivar 1 dolar oldu o da ayrı mesele.

    ülkeyi bu hale getiren kapitalist düzendir, chavez sonrası ise sağlam sıçmışlar gibi duruyor. dağ gibi adam gitti ülke ne hale geldi.
  • sosyalizm aleyhine yazmak için bu tür örnekleri araştıranlara herhangi bir kurumdan ödeme yapılıyor mu merak ediyorum. hayır yapılıyorsa ben de hazırım, küba'da 10 dolar için çiğ süt emiyorlar, vietnam'da 3 dolar için koala okşuyorlar diye yazmaya, sorun değil, ben mi savunacağım koskoca sosyalist görüşü ?

    ama böyle bir kurum yoksa bu hikayeleri yazıp duranların amacı ne onu merak ediyorum.

    dünyanın en geniş tarım arazisine sahip afrika'da çocuklar açlıktan ölüyor, en büyük elmas rezervine sahip ülkede insanlar elmas madeninde 1 doların altına çalışıp 40 yaşını göremeden ölüyor, az gelişmiş ve gelişmekte olan her ülke için bir kitap yazabileceğimiz sömürü hikayeleri yazılır sen anlamazsın ama, tarım topraklarında belirlenmiş tohumlar dışında tohum kullanmak yasaklandı, yarın tohum tedariğini kaldırırlarsa açsın, sadece komşuların olan suriye ve ırak'ta hala neden çıktığını senin de bilmediğin savaşların bilançosu 1 milyon sivil ölümün üzerinde vs.vs.vs

    ama sosyalist ülkede 2 insan hayvanlık yaptı ovvvv. çünkü biz cennette üzüm yerken sırtımızı hurilere yelletiyoruz.
  • komünizmle alakası olmayan, medeniyetle alakası olan durumdur. latin amerika dediğin yer bok çukurunun önde gideni zaten. biz bunların yanında bayağı medeni kalıyoruz.
  • liberal adamın başlığı da böyle oluyor: "2 dolar için"

    efenim serbest piyasada kaç dolara uygun olur?

    not: myz2'yi yıllardır takip ederim yüklenmeyin hemen. kendisi pazarlama alanında doktora yapan ama ne hikmetse alter sözlüğü pazarlayamamış bir kişidir. dediğimi yap yaptığımı yapma enstantanesi. yüklenmeyin dedim. bana dedim ona demedim.
  • bir an refli linkçilerin yaptığını sandığım vahşi eylem.
  • batı karşıtı derken kolombiya'yı çekemeyen venezüella da gerçekleşmiş elim olay.
  • sözlüğün modası asla geçmeyecek dallamalığı: hoşuna gitmeyen bir şey söyleyeni hemen akp'li veya müslüman olarak niteleyip kendince aşağılamak. adam sözlüğün namlı atayizlerinden yağlı zenciyi bile müslüman yaptı :) kaldı ki zencinin entrysinin son kısmını okumamış bile.
  • sosyalizmden çok emperyalist sömürünün bir sonucudur.
  • arkadaşım ona devlet sosyalizmi değil devlet kapitalizmi denir. senin mantığınla bizim ülke de sosyalistti 1940'lara kadar.
hesabın var mı? giriş yap